KIZILAY´DAN ÇEÇEN´E HİZMET MADALYASI

Akhisar Kızılay Şube Başkanı Orhan Çeçen Antalya´da düzenlenen ?Kanım Sana Feda? projesi çerçevesinde hizmet madalyası verildi.


Gündem 5.11.2018 08:05:55 863 0

KIZILAY´DAN ÇEÇEN´E  HİZMET MADALYASI

Akhisar Kızılay Şube Başkanı Orhan Çeçen  Antalya´da düzenlenen ?Kanım Sana Feda?  projesi çerçevesinde hizmet  madalyası  verildi. Akhisar´da 29 yıldır başarılı bir şekilde Kızılay´ın başkanlığını sürdüren  Orhan Çeçen 29 yıllık hizmeti sonrası  Antalya´da düzenlenen ?Kanım Sana Feda?  projesi çerçevesinde tüm Türkiye genelindeki Kızılay başkanlarının da katılımı ile aldığı hizmet madalyası sonrası duygularını  şöyle ifade etti. ?Akhisar´da 08.10,1987 yılında Kızılay´da intikal heyeti olarak atadığım  Akhisar Türk Kızılay´a  15.10.1988 yılında ilk genel kurulumuzu yaparak Akhisar Şube Başkanı olarak göreve başladım. 1992 yılına kadar devam ettirdiğim şube başkanlığından 1993-1994 yıllarında istifa ederek  görev yapmadım. Ancak 1995 yılında tekrar seçilerek o tarihten bu tarihe ve nasip olursa Şubat ayına kadar  başkanlığımız devam edecek.Toplam 29 yıllık görevim devam edecek Şubat ayında bütün şubelerimizin Tüzüğümüz gereği  genel kurulumuz var o genel kurulda genel merkezin almış olduğu karar gereği  3 dönem kuralı var, o kural çerçevesinde bizler tekrar aday olamıyoruz, onun için bırakıyoruz,  yönetimden 2  arkadaşla seçime girmeyeceğiz. Antalya´da  29 Ekimde Türkiye genelindeki Kızılay Şube başkanlarına ?Kanım Sana Feda?  projesi çerçevesinde  hizmet  madalyası takdim edildi, onura ettiler bizleri. Bizlere bu hizmet madalyalarını takdim eden Kızılay Genel merkezimize de teşekkür ederiz.

BİZ GENE KIZILAYDAN KOPAMAYIZ

 Şimdi yaşım 59 yaptığım hizmet 29 yıl  ömrümün yarısını Kızılay´da geçirmişim tabi zorlukları var ama insanoğlu her şeye alışır. Şubatta yapılacak olan seçimlerde aday olamasak da  biz gene Kızılay´dan kopamayız, Kızılay´a gönül ve gönüllü hizmetimiz devam edecek, sadece başkanlık sıfatını bırakıyorum artık. Yönetimden başkan olmak isteyen var tabi ki onu değerlendirerek üyelerimizin içerinden istişare ederek değerlendireceğiz yeni bir oluşum yapılacak tabi ki. 84 Kayıtlı üyemiz var 0 84 üyenin içerisinde yeni başkan çıkacak tabi ki bu kurum başkansız kalmayacak bu kurumun başkanı sadece Orhan Çeçen değil başkaları da gelip bu işi yapabilir. Ben 1987 yılından beri Akhisar´da Kızılay´la ilgili yapılması gereken  bütün faaliyetlerinde yer aldım. Akhisar´da Yayakırıldık,  Çıtak, Dingiller Hancalar mahallesindeki yangınlar, Akhisar Balıkesir yolundaki 2015 yılındaki kar nedeni ile yol kapanmasında  ve bütün nerede bir afet varsa soluğumuzun ve nefesimizin yettiğince ulaştık yer aldık orada imkanlar doğrultusunda.

AKHİSAR HALKININ KIZILAY´INA SAHİP ÇIKAMASI LAZIM

 Kısacası biz bu Kızılay´ı bırakamayız, Bizim Akhisar halkından şöyle bir talebimiz var, Önceki gün Akhisar´dan bir okuldan ismini vermeyeyim bir öğretmen geldi Kızılay ile ilgili bir şeyler anlattım kendisi şöyle dedi ben bunları duyduktan sonra kendimden utanıyorum dedi. Kızılay´ı bilmeyişini kendinde bir eksiklik olarak gördü.  Akhisar halkının Kızılay´ına sahip çıkması lazım yani Kızılay´a sahip çıkılabilmesi için Allah korusun bir afet olması şart değil, Afet olmadan biz Kızılay´a sahip çıkalım ki  afet zamanında hazırlıklı olalım her şeyimizle afat zamanında başka gidilecek yer yok ilk koşacak olan kurum  yine Kızılay. Sadece içimde şu uhte kaldı, o da sabit bir kan alma birimi yapamadık ama onu da Kaymakam bey ile görüştük inşallah  bir yer tahsisi yapacağına bulacağını söyledi,bize bunu da yaparsa inşallah bir yer sahibi de olacağız. İnşallah daha güzel günler bizim olacak, böyle bir yer  Akhisar´da niye olmasın, Akhisar´da bir sabit bir vatandaşımızın mesai saatlerinde de kan verebileceği bir yerin olması Akhisar´a yakışır bunu büyüklerimizde de bekliyoruz tabi. Akhisar kan verme potansiyelinde Manisa´nın 17 ilçesinde yine 1.liğimizi muhafaza ediyoruz ama  okullarımızda Manisa genelinde okullarımızda kanım feda  kampanyası devam ediyor,  Akhisar´da bir okulumuzda 20 ünite kan olmuş üzüldüm tabi, okulda 20 ünite kan olması tabi ki üzücü. Akhisar´ın büyük okullarından bir okul, bütün velilerin bu kampanyaya destek vermesi lazım kan aradığımız zaman kanı bulabilmemiz için kan bağışında bulunmamız lazım ki aradığımız zaman kanı bulalım. Kızılay´ın vatandaştan aldığı kanı tekrar vatandaşa verir iken ücret talep ettiği gibi bilgilerde tamamen yanlış bilgi, şu an Kızılay´ın para ile hiç bir ilgisi yok, Biz zaten vatandaşa da kan vermiyoruz, biz kanı hastanelere bizzat gerekli şartları oluşturarak yerine teslim ediyoruz, biz vatandaşın eline kan merkezimizden bir torba kan verip de hastaneye göndermiyoruz biz kanları hastaneye veriyoruz.

BU SÖYLENTİLER ESKİ BİR PROJE

 Bizim parayla işimiz yok parayı da SSK geçiyor yani ilaç gibi, bizim işimiz sadece kanı temin etmek,  biz kanı alır bizim örneğin Akhisar´daki özel hastaneler dahil anlaşmamız var Kızılay olarak bu hastanelerin günlük stoku neyse Manisa kan merkezinden getirilen kan kendilerine teslim ediyor ve hastaya kullanılıyor. Bu söylentiler eski bir proje eskiden tabi ki para ile yapılıyordu ama sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken ?Ben vatandaşımın bir elinde reçete bir elinde kan torbası ile dolaşmasını istemiyorum.´ diye bizim genel başkanımıza talimat vermişti  bu işi çözün diye biz o işi çözdüğümüzü zannediyorum  şuan 9 Eylül ve Ege Üniversitesi gibi hastanelerin dışında diğer hastanelerde kan alımı yok zaten bütün kanlar Kızılay temin ediyor zaten.? dedi. Akhisar´da 29 yıl başarılı bir şekilde Türk Kızılay Şubesinde hizmet ederek Şubat ayında yapılacak seçimlerde 3 döneme takılmasından dolayı aday olamayan Akhisar Türk Kızılay Şubesi Başkanı Orhan Çeçen  evli 2 çocuk sahibi ve 4 torun sahibi.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK