KONTROLLÜ NORMALLEŞME DÖNEMİNDE İLİMİZDE DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Vali Yaşar Karadeniz, İçişleri Bakanlığı´nın 81 İl Valiliğine gönderdiği Kontrollü Normalleşme Döneminde "Dinamik Denetim Modeli? genelgesi doğrultusunda İlimizde gerçekleştirilen denetimlere katıldı.


Gündem 5.03.2021 09:52:55 1295 0

KONTROLLÜ NORMALLEŞME DÖNEMİNDE İLİMİZDE DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Vali Yaşar Karadeniz, İçişleri Bakanlığı´nın 81 İl Valiliğine gönderdiği Kontrollü Normalleşme Döneminde "Dinamik Denetim Modeli? genelgesi doğrultusunda İlimizde gerçekleştirilen denetimlere katıldı.

Vali Yaşar Karadeniz, Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin, Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül ve yetkililerle birlikte Cafe Seradan Kırmızı Köprüye kadar denetim gerçekleştirdi. Vali Karadeniz,  esnafın ekmeğine sahip çıkması için kurallara uymalarını istedi.

Vali Karadeniz, ?İlimizde vaka sayılarında olumsuzluğa gidiş söz konusu değil. Ancak son alınan karalardan sonra mevcut yerimizi korumak hatta mümkünse mavi gruba girmek adına da tedbirlerimizi aynı ciddiyetle aynı sıklıkla sürdürmek zorundayız, bugün ki denetimlerimizin amacı da bu. Şuanda 5 bin denetim elemanı ile Manisa genelinde denetimlerimiz devam ediyor? dedi.

Vaka artışlarının yaşanmaması adına vatandaşların tedbirlere uymaları gerektiğini söyleyen Karadeniz, ?Yaşanan bu süreçte elbette salgın dolayısıyla mağduriyetler oldu. Bu mağduriyetler devletimizin aldığı önlemlerle kısmen de olsa giderilmeye çalışıldı ama ne kadar giderilse de insanın kendi ekmeğini kazandığı şekli ile olması mümkün değil. Örneğin bu süreç içerisinde restoranlar sadece paket servis ya da gel al hizmeti verebildiler. Kahvehaneler kapalı kaldılar. Bunun gibi birçok sektörde olumsuzluklar yaşandı. Neticede hem bu işletmelerin sahipleri hem de bu işletmelerde çalışan insanlar için gerçekten bir ekmek kaybıydı. O süreçte çok sayıda can kaybımız vardı ve bu kısıtlamaların gelmesi gerekiyordu. Bu denetimlere ben birde ekmeğine sahip çık denetimi diyorum. Bu süreçte mağduriyet yaşamış esnafımızın tekrar aynı dönemi yaşamamak adına tedbirlere uyma noktasında bizzat kendi kendilerini denetlemesi gerekiyor ki o günleri yaşamayalım? diye konuştu.

Bir taraftan normal yaşamın devam etmesi, diğer taraftan sağlıkta yaşadığımız risklerin bulunduğunu kaydeden Vali Karadeniz, "Ekonomik ve sosyal hayatımızı korurken aynı zamanda sağlığımızı da korumalıyız. Yeni normal dönemi yaşayalım. İki çeşit denetim yöntemiyle devam edeceğiz. Birincisi İçişleri Bakanlığımızın başlattığı Dinamik Denetim Süreci. İkincisi ise esnafın ekmeğine sahip çıkması adına yapılan denetimdir. İki taraflı bu denetim sürecini sürdürmeliyiz ki normal yaşantımızdaki faaliyetleri sürdürelim. Maske, mesafe ve hijyene hepimiz uymalıyız. Bilim Kurulu´nun her sektör için yayımladığı rehber var. Rehberde yer alan kurallara esnafımızın uymasını istiyoruz? dedi.

Covid-19 salgını ile mücadele döneminde illerin 4 ayrı risk grubuna ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyelerinin belirlendiği Kontrollü Normalleşme Döneminde ?Dinamik Denetim Modeli? kapsamında İlimizde gerçekleştirilen denetimler; Jandarma, Emniyet, Belediyeler, Sağlık, Milli Eğitim, Tarım, Vergi ve Ticaret Müdürlüklerinde görevli personelden oluşan toplam 5000 kişilik ekipler tarafından toplu taşıma araçları, parklar, işyerleri, halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ve pazaryerleri vb. alanlarda gerçekleştirildi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ