KONUŞUYORUM ATSO ADAYI EROL BOŞNAK´I KONUK ETTİ

Engin Akyüz ile konuşuYORUM Çarşamba günü saat 21:00´de Manisa Medya TV´de canlı yayınlanan söyleşi programında Akhisar sanayi ve ticaret odası başkan adayı.Erol Boşnak´ı konuk etti.


Gündem 30.03.2018 12:07:01 697 0

KONUŞUYORUM  ATSO ADAYI EROL BOŞNAK´I KONUK ETTİ

Engin Akyüz ile konuşuYORUM Çarşamba günü saat 21:00´de Manisa Medya TV´de canlı yayınlanan söyleşi programında Akhisar sanayi ve ticaret odası başkan adayı.Erol Boşnak´ı konuk etti.

Erol Boşnak atso seçimlerinin işleyişi ve projeleri hakkında bilgilendirmeler yaptı. Seyircilerin soruları ile katıldığı programda Erol Boşnak hiç teredsüz  bütün sorulara tüm samimiyeti ile cevap verdi.

Erol Boşnak ; Bildiğiniz gibi medya halkın en önemli haber alma kaynağıdır. Yurttaşlar bu kanal sayesinde neyin nerede ne olduğunu takip eder ve buna göre gerek sivil gerekse kamu yöneticilerini eleştirileri ile denetlerler. Bu yüzden Medya demokrasilerde 4.kuvvet olarak anılır. Bu gücü Manisa medya tv nin en iyi şekilde kullandığına inandığımız için buradayız. Bu yüzden Manisa medya tv ye buradan doğru haberciliği ve program yapımcılığı için teşekkür ediyorum.dedi.

Oda seçimlerinin ertelenmesi hakkında bilgi veren Erol Boşnak şunları söyledi; Sadece Bakanlar kurulu kararı ile ertelendiğini biliyoruz.Resmi bir açıklama yok bildiğim kadarıyla. Sadece basından duyduğumuz Ankara ve İstanbul´da sorunlar olduğu, Ayrıca Feto ile ilgili bazı operasyonlar yapılarak odalara sızması engelleneceği söyleniyor.

                Ama benim üzüldüğüm  taraf seçime 1 hafta kala bu şekilde karar alınması. İnsanın hayatta tekrarını yapamayacağı tek şek yaşanan zamandır. Yaşanan an bir daha geri gelmez. Özellikle bizim gibi iş adamları için zaman gerçekten çok önemlidir. Şu an Türkiye´de binlerce işadamının aylarca harcadıkları zaman bir çırpıda heba oldu. Yazıktır israftır. Bunun için üzgünüm. Fakat buradan belirteyim bu erteleme benim Ekibimle birlikte odaya olan bakışımızı ve kararlılığımızı değiştirmemiştir. Biz nisan Ayına hazırız.dedi.

ODA SEÇİMLERİNDE  KOMİTELERİN SEÇİLMESİ ; Burada bir yanlış anlamaya neden olacak bazı söylemleri açmakta fayda var.Bizim oda seçimlerimiz gerçekten Türkiye´de birçok kuruma örnek olacak şekilde şeffaf ve demokratik geçmektedir. Bizler hepimiz aslında ilk önce meclise adayız. Odamızda 10 tane meslek gurubu vardır, Örnek gıdacılar, zirai ilaç ve toprak işi ile ilgilenenler,mütahitler,öğretim kurumlaı vs. gibi. Her meslek gurubu kendi içinde meslek komitesi ve meclis üyelerini seçer, oluşan meçli ise kendi içinden gizli oyla meclis başkanı, yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulunu seçer. Yani  doğrudan yönetim kurulu başkanlığı diye bir adaylık makamı yoktur.

Saysı 50 yi geçenler gurup oluşturur üye sayısı 150 nin altında 5 asil meslek komitesi  ve 2 meclis üyesi

150 nin üstünde olan 7 asil meslek komite üyesi  ve 3 meclis üyesi seçilir. Bu 5174 sayılı yasanın 96.maddesine göre ayda bir toplanır.ticaret odası ve borsa meslek komiteleride 6 ayda bir müşterek toplanır.dedi.

 

Üç dönem oda yönetiminde olduğunu söyledi ve yaptıklarını anlattı.

 

YAPTIKLARIMIZ

 

1-ATSO Fuar geleneğine kavuşmuş ve ulusal ve uluslar arası piyasaya açılmanın yolu açılmıştır.

2-Akhisar belediyesine  ve devlet hastanesine ambulans alınmıştır.

3-Ticaret odası ilk öğretim okulu açılmıştır.Bu okulun protokolü o günkü Meclis başkanı Sayın Orhan MANDACI VE Yönetim Kurulu başkanı Sayın Mustafa TOSUN tarafından yapılmış ve inşaatına başlanmıştır.Açılış bize nasip oldu buradan her iki başkanıma da teşekkür ediyorum.

4-Diş protez polikliniği açılmış ve Üyemiz Ve Akhisar çağdaş bir diş sağlık birimine kavuşmuştur.

5-  Kendi bünyemizde BAĞ-KUR sağlık birimi açılmıştır. Aile hekimliği ile birlikle kalkmıştır.

6-Akhisar devlet hastanesi yoğun bakım ünitesi yatak sayısı 2 katına çıkarılmıştır.

7-vergi öd törenleri yapılarak üyelerimiz teşvik edilmiş ve onurlandırılmıştır.

8-yaklaşık 100 üniversite öğrencisine burs verilmiştir.

9-Eski oda başkanları ve oda mız yeri ve inşaatını yapanlar onurlandırılmıştır.

10-şu an kullandığımız oda çağın gereklerine uygun olarak yeniden restore edilmiştir.(Murat KABASAKAL´ rahmetle anıyorum.)

11-manisa odaları ile dayanışma toplantıları yapılmıştır.

12-Akhisar uslu ve domat zeytini için coğrafi işaret alınmıştır.

13- Akhisar KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK VE TURİZME KATKI OLMASI İÇİN ESKİ TARİHİ BİR EV Satın alınmış ve tapusu kurum üzerine geçirilmiştir.

14-Bölgeler arası işbirliğini oluşturmak için kardeş odası projesi oluşturmuş ve Zile odası ile kardeş oda olunmuştur.

15-Okul ,cami ve köy okullarına yardımlar yapılmıştır. Olanağı olmayan köy okullarına Atatürk büstü yapılmıştır.

16-İhtisar organize sanayiinin oluşumu için Süleymanlı ve Akhisar belediyesi ile birlikte çalışılmış Ankara´ya defalarca gidilmiştir. Sayın Hasan PAŞALI yı rahmetle anıyorum.

17-Akhisar kültürü yaşatılması anlamınsa Akhisar da 1927 de çıkan bir dergi orijinali satın alınarak tercüme ettirilmiş ve kamuoyuna sunulmuştur.

18-ATatürkün nutuk kitabı bastırılıp dağıtılmıştır.

19-Güncel bilgileri üyelerimize aktarmak ve tarihe not düşmek için aylık Avizyon dergisi periyodik olarak çıkarılmıştır.

20-Her meclis döneminde rehber kitap çıkardık.

21-odamızın İSO belgelerinin alınması ve Akredite oda olması. Sağlanmıştır.(Akredite oda Avrupa standartlarında oda anlamında)

22-sosyal hizmetler müdürlüğü ile birlikte kimsesiz çocuklar için bir ev tamamiyle döşenmiştir.

23-Emniyet güçlerine araç ve motosiklet alımı gerçekleştirilmiştir.

Niçin aday oldu.

Değerli Akyüz konuşmamın başında anlattığım gibi Akhisar da doğdum. İşimi burada kurdum. Çocuklarımı burada büyüttüm. Bu şehir bize ,iş hayatımıza cömert davrandı. Bu cömertliğin karşısında bizlerinde bu kente karşı bir vefa borcumuz olduğunu düşünüyorum. Bu borcu ödemenin en iyi yolu da bu şehre olumlu katkılar yaparak ,gelişmesini sağlayarak hizmet etmektir. İşte bu noktada

Bunu yapmanın en iyi yolu Akhisar´ın en güçlü Sivil toplum örgütü olan ATSO yu Dinamik ve daha işlevsel hale getirmek olduğunu gördüm. İşte bu amaçla daha iyi hizmet anlayışıyla ve bu şehre borcumuzu ödemek için aday oldum.dedi.

YİNE ÜYELERİNİZİN ÇIKARLARINI KORUYACAĞIZ

Sivil toplum örgütlerinin en büyük görevi üyelerinin çıkarlarını korumak,kollamak ve çoğaltmaktır. Devletle olan ilişkilerinin yanında üyesinin yanında olmak ve üyeye yanında oduğunu hissettirmek.

 Nasıl üyenin yanında olunur;örnek Blanço usülü defter tutan  tüccarlarımız bilirler 8,000 tl nin üzerinde olan alışverişlerin bankadan geçmesi gerekir.Ve maliye bu konu ile ilgili inceleme başlattı ve birçok mükellefte ve üyemizde bu tür işlemler tespit etti ve her bir işlem için 1,000 tlden az %5 oranında ceza kesilebiliyor.ve bu büyük rakamlara ulaşabiliyor.Biz ne yaptık.o günün vergi dairesi başknı olan yanılmıyorsam tunç sağıl idi görüştük amaç eğer mükellfi doğruyu yapma zorlamaksa her işlem için değil her mükellef için birtek ceza kesin ki ceza ezici değil eğitici olsun.Ve bu görüşümüz olumlu karşılanıp vergi incelemesi bu şekilde sonuçlandırıld.İşte bu odanın üyenin yanında olaması demektir.Bunun bir olumsuz örneğini bu dönem inşaatçılarla yaşadık.Olay  dedi.

Şuanki yönetimi eleştirdi

                İnsanları ,kurumları, oluşumları yaptıkları icraatlarda doğru yola sevk etmenin en iyi yolu onların yanlışlarını ortaya çıkarıp, teşhir etmek ve daha iyi yapmaya sevketmektir.Tabi bunu yaparken amaç karşıdakini yıpratmak değil, doğruyu bulmaktır. Yapılan eleştirilerin bir diğer amacı ise hem o yapnını düzelmesini sağlamak veya gelecek olanların aynı yanlışlara düşmesini engellemektir.

Daha önce ifade ettiğim gbi insanlarımız hatırlanmak ister ziyaret ister bizim insanımızın gönlü yücedir.Malesef Akhisar bu dönemde ATSO yöneticilerinden bunu görmemiştir. Sayın başkan Abdurrahman beyi  kaç kez merkez çarşıda gördünüz. Kaç kez sanayi esnafını gezdi.Yani oda yönetimi yemek vermekle hediye dağıtmakla maalesef olmuyor .Verilen sözler ve hedeflerde gerçekçi olmak en önemli koşuldur. Eğer siz sadece ve sadece günü kurtarmak ve hedeflediğiniz amaca ulaşmak için ayakları yere basmayan vaatlerde bulunursanız gün geldiği zaman bunlar sizin önünüze konulur. Bu gün olduğu gibi.dedi

 

 

 

HEDEFLERİ ve YAPMAK İSTEDİKLERİ

 Odamızı daha aktif hale getirmek istiyoruz.Bunuda ?´Takip eden değil takip edilen bir oda´ ´sloganıyla formüle ediyoruz.Yani Akhisar´ın dinamiklerini harekete geçirmek için daha daha aktif bir oda vaat ediyoruz.

*Ulaşılabilir olmayı vaat ediyoruz.Yönetimimimiz ve üyelerimiz ile birlikte Akhisar´ın içinde ve üyelerimizle içiçeyiz.Ulaşılma gerçekten çok önemli. Bizim insanlarımız çok fazla bir şey istemiyor. Sadece seçimden seçime değil arada bir uğranılmayı hal hatır sorulmayı işleriniz nasıl deyip çaylarını içmemizi bekliyor.Çünkü bizim insanlarımız gerçekten çok mütavizidir.

*Üyelerimizle yılda bir kez istek ve temennilerini öğrenmek için anket çalışması *Küçük sanayii esnafı ile ilgili sıkıntılar var bunların giderilmesi.

*Şehrimizin Üniversite şehri olması için elimizi taşın altına sokacağız.Tamalanması için kamuoyu oluşturmada önder olacağız. Tamamlanmasını sağlayıp Akhisar´a iz bırakmayı amaçlıyoruz.

*Marka ürünlerimiz olan zeytin,köfte,pamuk,üzüm ve futbolumuza gereken desteği vereceğiz.

*Akhisar ve Gölmarmara halkının yaşam kalitesinin yükseltilmesi için mücadele edeceğiz.

*Üyelerimizin finansal sorunlarına çözüm bulmaya yardımcı olmak anlamında yurt içi ve yurt dışı kredi ve hibelerden faydalanmaları için ayrı ayrı bilgilendirme yapmak.

*KOSGEB KIRSAL KALKINMA Teşvikleri ve Avrupa destek fonlarından üreticilerimizin faydalanması için bilgilendirici etkinlikler düzenlemek.

*Fuar organizasyonlarına en geniş katılımı sağlamak

*İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs sayı ve miktarı arttırarak devam ettirmek.

odamız mülkiyetinde olan kültür evinin restorasyonunu tamamlayarak üyelerimizin hizmetine açmak.*AKHİSAR GÖLMARMARA VE ÇEVRESİNİN SİVİL HAVACILIĞA AÇILMASI İÇİN AKSELENDİ HAVALININ AÇILMASI

Üniversite için Elinimizi taşın altına koymayı taahhüt ediyoruz.

Merkez çarşımızın alışveriş merkezi haline gelmesi için esnafımızla koordineli çalışmak.

*Alışveriş festivali günlerinin devamlılığını sağlamak

*Oraganize sanayiinin yeni bölümlerinin açılması için mücadele edeceğiz

ZEYTİN Prim ve Lisanslı depoculuk ve coğrafi işareti çalışacağız dedi.

 

ADAYLAR ARASINDA BİR BİRLEŞME

Biz birleşmeyi seçilecek arkadaşlarla birlikte çalışma olarak algılıyoruz. Meclise seçilen herkes Akhisarlı işadamı ve dostumuzdur. Elbette burada birlikte çalışıcaz.Eğer sorduğunuz seçim sürecinde birleşme diyorsanız.Bunun için bu güne kadar her türlü adımı attık vardığımız noktada belirlediğimiz ve yola çıktığımız arkadaşlarla dimdik bir şekilde bu süreci tamamlayacağız.Bunun dışında başka bir aryış içerisinde değiliz. Bunların dışında kim bir şey düyorsa süpekilasyondur.Asparagas haberdir.dedi.

Geçen dönemde Erdayıoğlu ile birlikte adaydınız.Fakat Erdayıoğlu istifa ettti siz etmediniz bu konuyla ilgli tepkiler aldınızmı sorusunda Boşnak şu şekilde cevap verdi; Ben konuşmamın başında  da belirtim bizde yönetim kurulu başkanı adaylığı diye bir şey söz konusu değil.Bizler kendi meslek gruplarımızda meclis üyesi adaylığına adayız.Eğer seçilen meclis üyeleri bu göreve bizi laik görürse başkan seçiliriz.Dolayısla beni meclis üyesi olarak seçen üyelermizin bana olan güvenlerini yitirmemeleri ve bana güvenlerini gerçek kılmak için istifa etmedim.Bugüne kadar meclisteki görevimi doğru yapılan işlere doğru yanlış yapılan işlere yanlış diyerek görevime devam ettim.Erdayıoğlunun mecliste başkan seçilememekten dolayı istifa edişini önümüzdeki seçimde seçmenin değerlendireceğini düşünüyorum. dedi.

Bir izleyi Abdurrahman Yılmaz´ın   2 gruptan aday olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz diye sorduğunda Boşnak şöyle bir cevap verdi; Bu konu Abdurrahman beyin kendi tasaufundadır.Geçen dönemde 2.gruptan aday olarak seçilerek başkan olmuştu bu dönemde oy kaygısı olmalıki  10. gruptan da aday oldu.Fakat etik bulmuyorum.Bende  6.grup,7 grup ve 9.grupta yer alıyorum ama sadece 6.gruptan çıkmayı uygun görüyorum etik olan budur.dedi.

İzleyici Hüseyin Sönmez sorduğu soruda Abdurrahman başkan 1800 tane üyeyi anca 5 yılda gezerim bu konuda ne düşünüyosunuz dedi; Erol Boşnak ;Evet Abdurrahman Yılmaz böyle bir şey ifade etti. 5 yılda anca gezerim dedi zaten 5 yıldır yönetimde bu sözleri benim için çok fazle gerçeğ ifade etmemekte.Eğer bu işi yürekten yapıyorsanız ve gerçekten görev aşkı ile yapıyorsanız bu ziyaretleri gerçekleştirebilirsiniz.Gerçekten bu üyelerimizin ve arkadaşlarımızın bizlerden istediği çok bir şey yok.Sadece bir selamunaleyküm deyip bir kahvelerini içmemizi ve onları hatırlamamızı istiyorlar.Çünkü hepsi gerçekten çok üyce gönüllü insanlar.Bugün odamızın 1800 üyesi var ben bu süre içerisinde 1000 tane üyeyi ziyaret edip elini sıktım.dedi.

Yine ismini vermeyen bir izleyici Üyelerden Yemek ve çikolata ile oy istemek üyelere hakarettir demişsiniz  ne demek istediğinizi açıklarmısınız diye sordu ; Boşnak; Hediye vermek bizim kültürümüzde var,hediye vermek güzeldir  insanların gönlünü almak güzeldir ama,seçim startına girildikten sonra,bizim seçmenlerimiz ve üyelerimiz sanayicilerden,tacirleden ve tüccarlardan oluşmaktadır.Seçim zamanında bu üyelerimizden oy almak adına çikolata göndermek yemek organizasyonları düzenlemek bana pek doğru, etik ve şık gelimiyor.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ