KONUŞUYORUM KADINLARI KONUK ETTİ

8 Mart Kadınlar Günü dolayısı ile Engin Akyüz ile konuşuYORUM kadınları konuk etti.


Gündem 16.03.2018 01:18:25 693 0

KONUŞUYORUM KADINLARI KONUK ETTİ

8 Mart Kadınlar Günü dolayısı ile Engin Akyüz ile konuşuYORUM kadınları konuk etti. Ev Kadını sıfatı ile Yıldız Seyrek, Esnaf sıfatı ile Şermin Harput ve Emekçi sıfatıyla Nazan Bayar´ın katıldığı programda tüm kadınlar temsil edilmeye çalışıldı.

Ev kadını olmanın zorluklarından bahseden Seyrek; kendisinin şartlar gereği çalışamadığını ancak kadınların çalışmaları gerektiğini savundu. Ev kadını olarak çalışan bayanları takdir ettiğini söyleyen Yıldız Hanım, Kadın-Erkek  eşitliği hakkında fikirlerini söyledi ve Türkiye´de kadın olmanın zor olduğunu ve kadın hakkı dendiğinde ne anlaşılması gerektiğini de  anlattı.

Toplumumuzda ebeveynlerin, kız ve erkek çocuklarını farklı yetiştirdiklerini ve bu yüzden çocuklar büyüdüğünde de bu farkların gün yüzüne çıktığını ifade ederek, şiddete ve dayağa herkesin karşı olması gerektiğini belirtti.

Küçük bir terzi atölyesi işleterek ayakları üzerinde durmaya çalışan Şermin Hanım, esnaflığın zor olmasına rağmen çalışmayı sevdiğini ve tüm bayanların kendine uygun bir işte çalışması gerektiğini vurgulayarak, kadın gözüyle kadınları anlattı ve bazı kurum ve kuruluşlardan pozitif ayrımcılık beklediğini belirtti. Kendisinin de erken yaşta evlendiğini ama bunun yanlış olduğunu söyleyen Harput, kızlar için evlilik yaşının en az 25 olması gerektiğini savundu.

Caddelere park eden araçlara bilet keserek hayatını sürdüren Nazan Bayar ise, bu güne kadar bir çok iş değiştirdiğini ve çalışması gerektiğini anlatarak, işçi olmanın zorluklarından bahsetti. Çalıştığı işyerlerinde kadınlara bakışın nasıl olduğunu da anlatan Bayar; kadın derneklerinin kendilerine hiç gelip hal hatır sormadıklarını ancak kendilerinin de bahsi geçen bu derneklere gidip sıkıntılarını anlatmadıklarını itiraf etti.

Kapanış konuşmasında, kadınları döven ya da tecavüz eden kişilere verilen cezaların azlığından her üç konuğunda şikayet etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Programın son bölümünde kitapseverler için İlber Şiyak´ın yazdığı "Rumeli Dedikleri" isimli kitap, Moderatör Engin Akyüz tarafından tanıtılarak izleyiciye veda edildi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ