KONUŞUYORUM"A SAMET GÖGEN KONUK OLDU

Her çarşamba 21:00´de canlı olarak Manisa Medya TV´de yayınlanan "Engin Akyüz ile konuşuYORUM"un konuğu Halk Oyunları Antrenörü Samet Gögen idi.


Gündem 12.10.2018 00:04:25 1111 0

KONUŞUYORUM

Her çarşamba 21:00´de canlı olarak Manisa Medya TV´de yayınlanan "Engin Akyüz ile konuşuYORUM"un konuğu Halk Oyunları Antrenörü Samet Gögen idi.

Program Halk oyunları kursuna giden kursiyerlerin, Harmandalı oyununu oynayarak başladı.

Folklor ile halk oyunlarının karıştırıldığını belirten Gögen, ikisi arasındaki farkın ne olduğunu anlatarak, "Efe, Zeybek, Kızan" kelimelerinin de neyi ifade ettiğini hikayeleriyle anlattı. Antrenör olabilmek için çeşitli derslerden sınava tabi olunduğunu söyleyen konuk, canlı yayında, bölgemizde halk oyunları adına yapılan etkinliklerden de bahsetti.

Ailelerin, gençlerin, çocukların ve okulların bu kültüre bakışının nasıl olduğu hakkında konuşan konuk, Akhisar halkının ve Akhisar´daki kurumların kendilerine bakışlarının pozitif olduğunu ancak bu bakışın daha da ileriye gitmesi gerektiğini söyledi.

Halk oyunları federasyonu ile de bilgilerin paylaşıldığı programda, AFEM (Akhisar Folklor Eğitim Merkezi) ve GSK (Gençlik Spor Kulübü) hakkında da bilgiler verilerek, kursa katılmak isteyen kişiler için de önerilerde bulunuldu.

Halk oyunları kurslarının Halk Eğitim Merkezine bağlı olan kurslardan olduğunu söyleyen Samet Gögen, Halk Eğitim Merkezlerinin diğer kursları hakkında da bilgiler verdi.

"Çandarlı, Dağlı Oyunu" ve "Sabah Namazı, Cirit" oyunlarının da kızlı erkekli gruplar tarafından stüdyoda canlı olarak oynanması da programa ayrı bir renk verdi.

Moderatör Engin Akyüz tarafından, her programda Akhisar´ın iki mahallesi ile ilgili tanıtım yapılacağı belirtildiğinden bu hafta Akhisar´ın Zeytinliova ve Yenice Mahallelerinin kısa tanıtımı mahallelerin fotoğrafları ekrandan gösterilerek tanıtıldı. (Engin Akyüz


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ