?konuşuYORUM?un Konuğu CHP Oldu

Engin Akyüz ile konuşuYORUM, Referandum süreci ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin´i konuk olarak aldı.


Siyaset 8.03.2017 00:09:31 427 0

?konuşuYORUM?un Konuğu CHP Oldu

Engin Akyüz ile konuşuYORUM, Referandum süreci ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin´i konuk olarak aldı. Pazartesi günleri 20:00´de Manisa Medya TV´de canlı olarak yayınlanan programda geçen hafta MHP Yetkilileri konuk olarak katılmıştı,  bu haftada CHP İlçe Başkanı programa katılarak, partisinin "Anayasa Değişikliğine Neden Hayır" dediğini anlattı.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün o dönemde dahi, bugünkü anayasa değişikliği ile verilmek istenen yetkileri istemediğini, bu yetkilerle kuvvetler ayrılığı ilkesinin zedeleneceğini anlatan CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin, tek kişinin, ortak akıl olmadan devleti yönetmesinin doğru olmadığını söyledi. Kanun çıkarma yetkisinin parlamentoda olduğu halde, kararname çıkarma yetkisinin Cumhurbaşkanında olmasını da eleştiren İlçe Başkanı, Anayasa Mahkemesi Üyelerinin ve HSYK Üyelerinin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasında demokrasiye uygun olmadığını söyledi. Referandumda evet çıkması halinde rejimin adının monarşi, diktatörlük yada krallık olacağını bu yüzden bu değişikliğe karşı olduklarını, bu referandum yerine parlamenter sistemin eksiklerinin giderilmesinin daha doğru olduğunu savunan Şahin, "Cumhuriyet elden mi gidiyor" sorusuna "Cumhuriyet kalacak ama içi boşaltılacak" diye cevap vererek bunun bir rejim değişikliği olduğunu savundu. CHPnin oy oranının 25-30 bandında olduğu için bu sisteme karşı oldukları algısının halkı yanıltmak için çıkarıldığını, bunun kesinlikle doğru olmadığını da belirten Başkan İsmail Şahin, bu yetkileri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Cumhurbaşkanı olması durumunda dahi kendisi için istemeyeceğini, referandumun kabul edilmesi halinde 2019 ki seçimde CHP li bir kişinin Cumhurbaşkanı olması halinde de bu yetkileri olası CHP li Cumhurbaşkanının kullanmayacağını belirterek bu yasa ile "Demokrasinin mezara, parlementonunda tarihin derinliklerine gömüleceğini" söyledi.

18 yaşındaki genç Vekil adaylarına karşı olmadıkları ancak daha yetkin, daha kariyer sahibi, daha eğitimli kişilerin bu görevde olması gerektiğini söyleyen CHP li İlçe Başkanı, özeleştiri yaparak, son Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylarının doğru olmadığını da söyledi.

Programın son bölümünde Akhisar konuşuldu. Akhisar´ın iyi yönetilmediğini, alt yapı eksiklerini devam ettiğini, Akhisar zeytininin dünya pazarlarında satılamadığını, kooperatifler kurulması gerektiğini, tepe mezarı bölgesinin çekim merkezi yapılmasının şehre turist getireceğini ve Büyükşehir Belediyesi-İlçe Belediyesi karmaşasının da bir an evvel son bulması gerektiğini söyledi.

Keyifli bir sohbet havası içerisinde geçen programın sonunda, 13 martta Adalet ve Kalkınma Partisi yetkililerinin Engin Akyüz ile konuşuYORUM programının  konuklarının olacağı Moderatör Engin Akyüz tarafından izleyiciye duyuruldu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ