Konya`daki Taekwondo Şöleninde Akhisar Şovu

Türkiye Taekwondo Federasyonu`nun 2014 Yılı Faaliyet Programında yer alan Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası bu sene "Kayhan Aytar Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası” adı altında 7-10 Eylül 2014 tarihleri arasında Konya`da yapıldı.


Gündem 10.09.2014 16:19:14 2766 0

Konya`daki Taekwondo Şöleninde Akhisar Şovu

Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu`ndaki şampiyonaya 76 ilden 2300`ü aşkın sporcu katıldı. Katılan antrenörler ve velilerle birlikte 4000 kişinin ağırlandığı Konya`da tam bir taekwondo şöleni yaşandı.

Kurulan 9 kortta yapılan müsabakalarda kendilerini gösteren minikler, renkli ve heyecanlı maçlara imza attılar.Evsahiplerinden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay hergün 2500 kişiye kumanya yemek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru hakem ve organizasyon görevlilerine kumanya yemek vererek katkıda bulunurken, Konya ASKF Başkanı Remzi Ay ise madalya kazanan sporcuları altınla ödüllendirdi.

 Konya’da yapılan Minikler Türkiye Taekwondo şampiyonasına Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo takımından katılan 36 kg da NurgülOlçay kilosunda 98 rakibi içerinde birinciolurken 30 kg da Perihan Akkuzu’da 107 rakibi içerinde ikinciolmayı başardı.

Minik bayanlar 36 kg da madalya sıralaması

36 KG
1 - NURGÜL OLCAY - MANİSA AKHİSAR BLD. GSK
2 - MEKSELİNA BIDIK - ADANA AKDENİZ SK
3 - EMİNE DENİZ - GAZİANTEP ŞAHİNBEY HLK EĞT SK
4 - MERYEM HİLAL KOCAER - İSTANBUL MALTEPE BLD. SK

Minik bayanlar 30 kg da madalya sıralaması

30 KG
1 - ELİF ILGIN ÖZTABAK - ANKARA EFSANE 2 SK
2 - PERİHAN AKKUZU - MANİSA AKHİSAR BLD. GSK
3 - EDA GÜVEN - İZMİR FERDİ
4 - ŞAHİDE SÜMEYYE AKKAYA - KARABÜK ÇINAR SK

Kulüp Antrenörü Hüseyin Yüksel alınan başarıların tesadüf olmadığını geçen yılda kulübümüzden bir sporcumuzun Türkiye Birincisi olup bu yıl madalya sayımızı ikiye çıkarmanın mutluluğunu yaşadığımızı belirmek isterim.Alınan başarılardan dolayı Başta Akhisar Belediye Başkanımıza .Akhisar Belediye Spor Kulübümüz başkanına ve tüm yönetimimize ayrıca bizleri destekleyen sporcu velilerimize teşekkür ediyorum.

Ayrıca 27-Eylül-2014 tarihinde 18 ülkenin katılacağı Bosna Hersek’te yapılacak olan 8. Open Taekwondo turnuvasına Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübümüz Taekwondo takımı sporcularımız Nuray Olçay,Nurgül Olçayve Perihan Akkuzu Ülkemizi ve Kulübümüzü temsil etmek için katılacaklardır.Sporcularımız şimdiden 2015 yılında yapılacak olan Yıldızlar Avrupa şampiyonası için hazırlıklarımıza Ulusal ve uluslar arası maçlarla tecrübelerini geliştirmek için yoğun şekilde çalışmalara başlanmıştır” dedi