Köprübaşı´ndan Mehmetçik´e Zeytin Dalı desteği

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Suriye´nin Afrin bölgesinde sınırlarımızı tehdit eden terör örgütlerine karşı başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı devam ederken harekatta görev yapan Mehmetçiklere Manisa´nın Köprübaşı ilçesinden anlamlı bir destek geldi.


Gündem 20.02.2018 17:21:15 798 0

Köprübaşı´ndan Mehmetçik´e Zeytin Dalı desteği

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Suriye´nin Afrin bölgesinde  sınırlarımızı tehdit eden terör örgütlerine karşı  başlatmış  olduğu Zeytin Dalı Harekatı devam ederken harekatta görev yapan Mehmetçiklere Manisa´nın Köprübaşı ilçesinden anlamlı bir destek geldi. Köprübaşı Belediyesi, Köprübaşı Kaymakamlığı ve Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği´nin ?Terörle Mücadeleye tam destek hep destek projesi kapsamında bölgede görev yapan Türk askerine 1380 takım iç çamaşırı, 780 çift çorap, sınırdaki Gülbaba köyündeki vatandaşlara 200 kilo tarhana, 1500 marul ve köy ilkokulunda okuyan ilkokul öğrencilerine süt, meyve suyu ve top teslim edildi. Gerçekleşen yardım faaliyetine Köprübaşı halkı da tam destek verdi.

Terörle mücadele kapsamında Afrin´de Türk Silahlı Kuvvetlerince devam eden Zeytin Dalı Harekatına her kesimden gelen destekler devam ediyor. Bu desteklerden biri de Köprübaşı ilçesinden geldi. Köprübaşı Belediyesi, Köprübaşı Kaymakamlığı ve Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği işbirliği kapsamında gerçekleşen Terörle mücadeleye tam destek hep destek projesine İlçe Jandarma Garnizon Komutanlığı, İlçe Emniyet Amirliği, mahalle muhtarları ve vatandaşlar da tam destek verdi. Düzenlenen projenin son derece anlamlı ve önemli bir dayanışma projesi olduğunu kaydeden Köprübaşı İlçe Kaymakamı Volkan Hülür yürütülen faaliyetin sadece Manisa´da değil tüm Türkiye´de bir örnek teşkil ettiğini belirtti.  

Proje önerisinin Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen´den geldiğini kaydeden Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, ?Böylesine milli ve manevi bir öneriye Köprübaşı Belediyesi olarak tam destek verdik ve faaliyetin hak ettiği noktada başarıya ulaşması için İlçe Kaymakamımız Sayın Volkan Hülür olmak üzere İlçemizdeki Mahalle Muhtarlarımız, Jandarma Garnizon Komutanlığımız ile istişarede bulunarak Kilis Belediyesi başta olmak üzere askeriye ve Gülbaba Muhtarı ile temaslarımız oldu. Başlatmış olduğumuz kampanya sonrasında Köprübaşı ilçemizde gerçekleşen pilav hayrının ardından belediyemize ait aracımız yola çıktı. Proje kapsamında askerimizin  kullanabileceği 1380 takım  iç  çamaşırı,  780 çift  çoraptan oluşan  giyim eşyasını askeri birliğimize gönderirken Sınıra sıfır noktada bulunan Gülbaba Köyü Muhtar lığımıza da İlçemizde üretilen  yöremize has  500´er gramlık 400 paket  tarhana ve gıda maddelerini  hazırladık. Muhtarımız Ziya Gültekin iki zabıta memurumuz ve  şoförümüzle birlikte kendi aracımızla Hatay´ın Gülbaba Köyüne yolcu ettik. Bugün de erzak ve malzemeler belirlenen yerlere teslim edildi. Sayın Kaymakamımıza, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen ve yönetimine, İlçe Müftümüze, İlçe Jandarma Garnizon Komutanımıza, İlçe Emniyet Amirimize, Muhtarlarımıza, belediye personelimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak yürütülen terörle mücadeleye tam destek verdiklerini kaydeden Dernek Başkanı Gazeteci Hakan Özen ise Türkiye´nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek bu süreçte her zamankinden daha fazla milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Özen, ?Zaman geçmişte bazı hatalar var ise bunu siyaset malzemesi yapıp her fırsatta bundan rant devşirme zamanı değil. Hangi hata var ise bundan ders çıkararak siyaset ve parti hesaplarının değil önce devletimizin ve milletimizin menfaatlerinin korunduğu güçlü ülke Türkiye hesaplarının gözetildiği zamandır. Bu duygu ve düşüncelerle her zaman desteğini gösteren Köprübaşı Belediye Başkanı Sayın Zafer Mergen´e Afrin´de terörün kökünü kazımak için mücadele eden kahraman Türk askerine erzak desteği sağlayalım önerisini sunmuştum. Sağolsun Başkanımızda İlçe Kaymakamı Sayın Volkan Hülür ile hemen kolları sıvadı ve örnek teşkil eden proje kapsamında yardım kampanyası kapsamında toplanan erzak, gıda ve malzemeler ivedilikle Köprübaşı Belediyesi personeli tarafından bugün sabah askerlerimize ve Gülbaba´da ki kardeşlerimize, öğrenci kardeşlerimize dağıtıldı. Allah öncelikle Başkanımızdan ve emeği geçen herkesten razı olsun. Tek Devlet, Tek Millet, Tek Vatan, Tek Bayrak ülküsüyle basın meslek kuruluşu olarak çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Köprübaşı İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve projeye destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ne Mutlu Türküm diyene? dedi.

 

Köprübaşı´ndan Afrin´deki askerlerimize ve Kilis Gülbaba Köyüne gönderilen malzemelerin gönderilmesi esnasında düzenlenen programda ilçede görev yapan askerler kendi elleriyle vatandaşlara pilav dağıttı. Düzenlenen programa Köprübaşı İlçe Belediye Başkanı Zafer Mergen, Köprübaşı İlçe Kaymakamı Volkan Hülür, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Kula İlçe Temsilcisi Alaettin Yakın ve dernek üyeleri, Köprübaşı Belediyesi Meclis Üyeleri,  ilçe Müftüsü Ali Refik Demirel, İlçe Emniyet Amiri  Mustafa Özkan İlçe Garnizon komutanı isa Ateş, Manisa Büyükşehir Belediyesi  Köprübaşı  Kordinatörü  Rahmi Erdem, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

  


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK