Korutürk Herkesi Sandığa Davet Etti

Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, herkesi sandığa davet etti.


Gündem 16.07.2014 15:43:31 1314 0

Korutürk Herkesi Sandığa Davet Etti

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`nun seçim çalışmaları kapsamında Manisa`ya gelen, İstanbul CHP Milletvekili Osman Korutürk, Akhisar’da partililerden destek istedi. Adayların kendilerine halka eşit şartta tanıtabilecek bir yöntem önerisinde bulunan Korutürk,

CHP Genel Merkezi tarafından Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`nun seçim çalışmaları kapsamında Manisa`da görevlendirilen CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, partisini Akhisar İlçe binasında basın toplantısı yaptı.

Toplantıda, CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, İlçe Başkanı İsmail Fikirli, Kadın Kolları Genel başkanı Hilal Dokuzcan ve partililer hazır bulundu. CHP`nin bu seçime 5 partinin mutabakat sağladığı Ekmeleddin İhsanoğlu ile girdiğini söyleyen Korutürk, bu nedenle tüm partililerin mutlaka sandığa gidip oy kullanması gerektiğini söyledi.

Geçen yerel seçimdeki sandığa gitme oranının yüzde 89 civanlarında olduğunu söyleyen CHP`li Korutürk, vatandaşa çağrı yaparak "Geçen yerel seçimlerde seçime katılım yüzde 89 civanlarındaydı. Bu defa bunun aşağısına inmemesi için bütün vatandaşlarımızın, vatandaşlık görevi bilincinde sandığa gidip oy kullanması gerekmektedir" dedi.

Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın "Ben Anayasa`nın bana verdiği yetkilerin bütününü kullanırım" sözlerini eleştiren Korutürk, Başbakan Erdoğan`ın ülkede başkanlık sistemini getirmek istediğini söyledi. Başkanlık sisteminin getirilmesi için Anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu, ancak TBMM`deki siyasi partilerin sandalye sayısının buna yetmediğini hatırlatan Korutürk, "Bugünkü seçilecek cumhurbaşkanı bugünkü Anayasa içerisinde demokratik parlamenter sistem içinde çalışabilmek durumundadır. Ancak Tayyip Erdoğan bunun böyle olmadığını söylüyor. `Ben Anayasa`nın bana verdiği yetkilerin bütününü kullanırım` diyor. Bu söz, boş bir sözdür. Çünkü Anayasa`nın verdiği yetkiyi tüm cumhurbaşkanları kullanmıştır ve kullanmaktadır” dedi.

"Yedi Ayda, Yedi Bölgede, CHP Kadınları Anadolu Yollarında" programı kapsamında geldiği Akhisar’da düzenlenen toplantıya katılan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken partimizi iktidara taşımak için kadınlar olarak üstümüze düşeni yapmalıyız" dedi.

Dokuzcan,  Akhisar ilçe teşkilatında yaptığı konuşmada, kadınların kendi içlerinde dayanışmaya, politikleşmeye, siyaset üretmeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Seçimler öncesinde yerele dair kadın politikaları üretmeleri gerektiğine dikkati çeken Dokuzcan, şöyle konuştu: "Yereldeki dinamiği harekete geçirmek istiyoruz. Yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken partimizi iktidara taşımak için kadınlar olarak üstümüze düşeni yapmalıyız. Manisa`nın güçlü bir kadın örgütü var. Bu güçlü potansiyel, Doğu ve Güneydoğu`ya da yansıyacak hale gelmelidir. Siyasi akrabalık gönülden bir şeydir. Bu dayanışmayı biz biraz daha ortaya çıkartıp parti içerisinde bütünlüğü sağlarsak, birbirimizi tüketmek yerine birbirimizi üretmek, çoğaltmak ve pozitif bakmaya getirirsek önümüzdeki dönem başka gözükürüz" dedi.