KURBANLIKLAR ALICILARINI BEKLİYOR

Akhisar hayvan pazarındaki satıcılar dertli.


Gündem 9.08.2019 17:40:07 1339 0

KURBANLIKLAR ALICILARINI BEKLİYOR

Akhisar hayvan pazarındaki satıcılar dertli.Akhisar hayvan pazarında Kurban Bayramı sebebiyle hayvanlarını pazara çıkaran satıcılar talebin önceki yıllara göre düşük olmasından dolayı şikayetlerini dile getirdi. Beklenilenin de altında satış yaptıklarından yakınan hayvan sahipleri; ?´Umudumuz arife gününde, satışlarımız şuan hiçte beklenilen durumda değil.Yem fiyatları bu kadar artmışken ucuza satış yapıyoruz. Kâr etmeyeceğiz belki ama niyetimiz seneyi zararsız kapatmak.´´ Dedi.  Küçük baş hayvanlar 800 tl ile 2.000 tl arasında, büyük baş hayvanlar ise 8.000 tl ile 15.000 tl arasında alıcılarını bekliyor.Pazarın en yüksek satışıda büyük baş hayvanda 15.000 tl ile gerçekleşti. Kurbanlık satışlarının geçtiğimiz yıllara nazaran az olmasından kaynaklı kurbanlık fiyatları 800 tl´ye kadar düştü. Satıcı fiyatların beklentileri karşılanmamasından şikayetçi fakat seneyi zararla kapatmak istemiyor, alıcıysa alım gücünün zayıflamasından şikayetçi.

YÜZÜ GÜLEN TARAF TAŞIMACILAR VE KASAPLAR

Pazarda yüzü gülen tek taraf kurban taşımacıları ve kasaplar oldu.  Elindeki malı satmak isteyen satıcı hayvan pazarındaki kurbanlıklarını yok pahasına kasaplara sattıklarını, taşımacılarınsa işin az olmasından kaynaklı taşıma fiyatlarını yüksek tutmaya başladıklarını söylüyor.

KURBAN BAYRAMI´NA İKİ GÜN KALMASINA RAĞMEN PAZAR BOMBOŞ

Kurban Bayramı´na iki gün kalmasına rağmen Hayvan Pazarı sokakları bomboş.Satıcılar beklemekten başka çarelerinin olmadıklarını, piyasanın kötü olmasından kaynaklı alıcılarında halinden anladıklarını söylüyor. Satıcılar seyyar kafe ve seyyar köftecide zaman geçiriyor. Sıcaklıkların yüksek olmasından kaynaklı hayvanların yemini ve suyunu veren satıcılar kendilerini seyyar standlara atıyor.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK