Maç Sonrası Hocalar Ne Dedi

Manisa'da oynanan Akhisar Belediyespor ile Çaykur Rize maçı sonrası basın toplantısında her iki takım hocası maçı değerlendirdi.


Spor 28.12.2014 23:38:54 2000 0

Maç Sonrası Hocalar Ne Dedi

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan konuşan  Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Karaman, “Özellikle ilk 45 dakika takım halinde, oyun disipline bağlı kalarak etkili oyunumuzu oynadık. Bunun sonucunda da ilk yarıda skor 3-0 oldu. İkinci yarı için aynı şeyleri söyleyemeyiz. İkinci yarı için de bir gol atıp, gol yemeden maçı kazandıkları için futbolcularımızı alkışlıyoruz. Bu 90 dakika bizim önümüzdeki hafta içinde yapacağımız çalışmalara yol gösterecek. Pozitif, negatif tarafları ve gelişimimizi etkileyecek neler yapabiliriz ona bakacağız. Balıkesir’in de galibiyeti var. Kopma yok. Ligde hiçbir takım arasında fark yok. Rize taraftarının önüne başımız dik gidiyoruz. Akhisar’da sahasında kolay kolay kaybetmeyen önemli bir takım. Maçın ilk 45 dakikasında oyun disiplinine bağlı kalmamızın mükafatını gördük. Ben Akhisarspor’a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” dedi. Hakemlerin ligdeki performansıyla ile ilgili soruya da cevaplayan  Karaman, şöyle dedi.
“Türkiye’de biz teknik adamlar kendi takımlarımızı analiz ederken hakemleri de analiz ediyoruz. Her hakemin bir analizi var. Hata yapıyorlar mı yapıyorlar. Teknik adamlar da sporcular da hata yapabiliyor. Ben önce hatayı kendimde arıyorum, sonra oyuncularımla paylaşıyorum. Her olayı hakemi yüklersek o zaman oyuncunun da kaçışı var. Bu yüzden önce hataları kendimizde ararsak, ülke futbolunun gelişimine de katkımız olur. Biraz hakemi ikinci plana alalım ama hataları da göz ardı etmeyelim. Her maçtan sonra sert tavırlar hakemleri de tedirgin ediyor” dedi.

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Bizim için önemli bir müsabakaydı. Eşik müsabakalarından birisiydi ama biz bu müsabakayı iyi oynayamadık. Gollerin erken gelmesiyle bir çöküntü yaşadık. Bu yüksek konsantrenin getirdiği durumdan kaynaklanabilir. Ne olursa olsun ortada bir gerçek var Rizespor’a kendi evimizde mağlup olduk. Bu da sahamızda ilk yarı itibariyle ilk mağlubiyetimiz oldu" dedi.

Elbette Çuvaldızı Kendimize Batıracağız

Taraftarların maç sırasında kendisi aleyhine istifa sloganları atmasıyla ilgili olarak gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Akçay, “Bence biraz planlı bir organizasyon oldu. Demek ki bazı kesimler bekliyormuş. Ligde 17 puana ulaşmışız, 11. sıradayız ama benim seyircim 1-0 mağlup iken ‘istifa’ diyebiliyor. Bu beni son derece üzdü. Ekmeğini yediğim yerde tabağıma hiç tükürmedim. Eksikliğimi hissettiğim zaman zaten ben o tavrı gösterecek insanım. Seyirci ve taraftarın her zaman söylediklerini dikkate alan birisiyim. Ortada bazı gerçeklerin saptırıldığını düşünüyorum. Elbette çuvaldızı kendimize batıracağız. Ama bunun yanında başka bir mesaj verilmesi oldukça düşündürücü” diye konuştu.

Ocak ayının yeni yapılanma ve transfer dönemi olduğunu belirten Akçay, büyük takımlardan kendi futbolcularına gelen transfer tekliflerinin de oyunlarında etkili olabileceğini belirtti. Akçay, "Yeni bir yapılanma dönemi geliyor. Belki oyuncularım bu duruma göre strateji veya hazırlık içinde olabilir ama bunların hiç biri bizim sahada kötü olmamızı gerektirecek durumlar değil. Sahada işimizi yapmak zorundayız. Profesyonelce hareket edilmesinden yanayım. Bunlar yaşanabilir. Biz ilk yarıda 4-5 maçı 10 kişi oynadık. Her müsabakadan sonra 2-3 oyuncu kaybederek geldik ama ben bunu hiçbir zaman gündeme getirmedim. Sonuçta taraftar seyirci her zaman haklıdır" dedi.