Maden faciasında ölü sayısı 282 oldu

Taner Yıldız, Soma`daki maden faciasında ölen madenci sayısının 282`ye yükseldiğini açıkladı.


Gündem 15.05.2014 10:01:47 2530 0

Maden faciasında ölü sayısı 282 oldu

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Son 12 saatte canlı çıkardığımız bir işçi yok" dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu sabah saatlerinde yaptığı basın açıklamasında madendeki son durum hakkında bilgi verdi. Dün gece itibariyle yeni bir bölgeden çalışmalara başlandığını kaydeden Bakan Yıldız, bu sabah itibariyle toplam 282 maden işçisinin cenazesine ulaşıldığını söyledi. "Bütün cenazelerimizin işlemleri tamamlandı. Adli tıp kurumu tarafından da o işlemler tamamlanmış oldu. Bunun yanında 21 tane işçi kardeşimiz de ailelerine teslim edilmiş oldu. Son olarak 217 işçi kardeşimiz de ailelerine teslim edilmiş oldu. Bu gün itibariyle mevcut sayımıza gelene kadar kardeşlerimizin cenazelerini ailelerine teslim edeceğimize inanıyoruz. Müracaatlarını yapıyor olmaları halinde yerine getirilmiş oluyor. Sağlık Bakanımızın da yaptığı kontrollerde taburcu olanlarında arttığını görüyoruz" dedi.

"SON 12 SAATTE CANLI KURTARILAN İŞÇİ YOK"

Ailelerin metanetli duruşunun arama kurtarma çalışmalarında yapıcı bir rol olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Yıldız, arama kurtarma ekiplerine yeni ekiplerin katılmak istediğini söyledi. Bakan Yıldız, "Arama ve kurtarma ekiplerimizin sayısı 500 aştı ve yeterli. Bundan sonrası karmaşaya neden oluyor. Bundan sonra tercümanlık yapmak isteyen arama kurtarma ekibine katılmak isteyenlerin bu yoğunluğun içerisinde bulunmamaları lazım. Tam tersine çalışmaları kolaylaştırmak yerine daha da zorlaşmasına neden oluyor. Bizim artık bu noktada daha da dikkatli olmamız lazım. Ulaşmamız gereken iki tane temiz blok var. Oralara da ulaşmamız gerekiyor. Bu gün itibariyle daha da dikkatli olmamız lazım. Buradaki yoğunluğun bir gösteriye dönüşmemesi lazım. Biz işçi kardeşlerimizi çıkartalım ondan sonra buraya kim gelmek isterse burada işini daha rahat yapabilecektir. Ama bu gün itibariyle daha da dikkat etmemiz gereken bir dönem." Bakan Yıldız ayrıca son 12 saatte canlı kurtarılan işçinin olmadığını söyledi.

Bakan Yıldız’ın ardından konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastanede şu an için 27 yaralının bulunduğu bu yaralıların da bugün içerisinde taburcu edileceği bilgisini verdi.