MADENİ SANATKÂRLAR, ÇAKAR´LA DEVAM

Akhisar Madeni Sanatkârlar Odasının Olağan Genel Kurulu Şehit Necdi Şentürk Park İçi Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Akhisar Madeni Sanatkârlar, 4´üncü Kez ?Osman Çakar? dedi.


Gündem 14.01.2018 21:41:51 781 0

MADENİ SANATKÂRLAR, ÇAKAR´LA DEVAM

Akhisar Madeni Sanatkârlar Odasının Olağan Genel Kurulu Şehit Necdi Şentürk Park İçi Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Akhisar Madeni Sanatkârlar, 4´üncü Kez ?Osman Çakar? dedi.

Akhisar Madeni Sanatkârlar Odasının Olağan Genel Kurulu Şehit Necdi Şentürk Park İçi Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Genel kurul toplantısında divan başkanlığına Hasan Geriter, Divan Başkan Vekili Adem Duman, Kâtip üyelikleri Ayhan Sadeer, Adnan Işıklı, Neşet Pekçe yaptı. Divan üyelerinin seçiminden sonra saygı duruşu akabinde istiklal marşının okundu. Başkanlık divanına tutanakları imzalama yetkisi görüşüldü ve oylamaya sunularak kabul edildi. Akhisar Madeni Sanatkârlar Odası Genel Sekreteri Cemile Kurtkaya; yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve bilanço gelir-gider hesaplarını okudu. Bilanço gelir-gider hesapları oylamaya sunuldu ve kabul edildi. Daha sonra yönetim kurulu ve denetim kurulu ayrı ayrı ibra edildi. Yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçe görüşüldü ve oylamada kabul edildi. Gündemin diğer maddesinde yer alan aylık ücretlerin, huzur haklarının, yolluk ve konaklama ücretleri tespiti görüşüldü. Dilek ve temennilerde ise söz hakkı alan Akhisar Sanatkârlarından Ertuğrul Yalçın, kısa bir konuşma yaparak sorunları dile getirdi.

Divan başkanı sırayla başkan adaylarına söz hakkı verdi. Başkan adaylarından ilk konuşmayı Nadi Uçar yaptı. Başkan adayı Uçar, ?konuşmamı kısa ve öz tutarak az konuşma çok iş? diyerek sözlerini tamamladı.  Başkan adayı Nadi Uçar´dan sonra oda başkanı ve kongrede tekrar başkan adayı olan Osman Çakar konuşma yaptı. Oda Başkanı Çakar, konuşmasında kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Konuşmalardan sonra seçime geçildi.

Akhisar Madeni Sanatkârlar Odasının 411 üyesinin oy kullanacağı Olağan Genel Kurulunda 1-202 arası üyeler 1 nolu sandıkta, 203-411 arası üyeler 2 nolu sandıkta oy kullanma işlemlerini gerçekleştirdi. Kimliği yanında olmayan üyelere oy kullandırılmadı. Kongreye siyasi parti üyeleri, oda başkanları, şoförler ve otomobilciler odası üyeleri katıldı.

Oy kullanma işleminin son ermesinden sonra oy sayma işlemi başladı. Olağan Genel Kurulu 2 sandıkta toplam 367 oy kullanıldı. Bu oyların 202 oyu Osman Çakar, 164 oyu ise Nadi Uçar aldı. Kullanılan 1 oy geçersiz sayıldı.

Osman Çakar´ın yeni yönetiminde yönetim kurulu asil üyeliğe Hüseyin Karakulaklı, Ahmet Oktay, Bilgin Değirmenci, İsmail Ersöz, Uysal Demirci, Murat Vardar; yönetim kurulu yedek üyeliğe Uğur Leylek, Rıdvan Akar, Mustafa Avcı, Ahmet Armağan, Fatih Afşar, Hasan Gürel, Önder Akgün seçildi. Denetim kurulu asil üyeliğe Halil Demirci, Serdar Dabak, Ali Çallı; denetim kurulu yedek üyeliğe İnanç Tütüncü, Hamza Kurulay, Kemal Onur Koçak seçildi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ