Manavlar ve Pazarcılar Odası 2. İftarı Düzenledi

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral ve yönetim kurulu üyeleri geleneksel 2.iftar yemeğini Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Büyük Salonda düzenledi.


Gündem 1.07.2015 09:14:17 388 0

Manavlar ve Pazarcılar Odası 2. İftarı Düzenledi

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral ve yönetim kurulu üyeleri  geleneksel  2.iftar yemeğini Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Büyük Salonda düzenledi.

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral ve yönetim kurulunun düzenlediği iftar yemeğine, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Türkiye Pazarcılar Federasyonu Genel  Başkanı Ali Karaca , Kırıkkale Pazarcılar Odası Başkanı Orhan İba, Salihli Pazarcılar Odası Başkanı Rıfat Yavaş, Siyasi Parti İlçe başkanları yönetim kurulu üyeleri,  Akhisar Esnaf Oda başkanları, Dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda üyeleri katıldı. Akhisar İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı´nın İftarda Ezan okuması ve iftar  ve duasının  okumasından sonra açılan oruçlardan sonra  Mehmet Yöneyci´nin semazen gösterisi ile iftar devam etti. Akhisar Pazarcılar odası Başkanı Mustafa Güral kısa bir konuşma yaptı.                   

Güral yaptığı konuşmada ?Özellikle bizleri yalnız bırakmayan pazarcı esnafına ve ailelerine hoş geldiniz sefalar getirdiniz. 1965 yılında odamızın kurucusu olan Refik Bıçakcı amcamıza da buradan saygı ve selamlarımı iletiyorum. Çok uzak yollardan gelen Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Federasyon Başkanı ve Kırıkkale Pazarcılar odası başkanıma hoş geldin diyorum? dedi.

Oda Başkanı Mustafa Güral´ın konuşmasından sonra söz alan Türkiye Pazarcılar Federasyonu Genel  Başkanı Ali Karaca ise yaptığı konuşmada ? Her sabah Pazara çıkıp ekmeğimizi paylaştığımız çok değerli pazarcı arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz. Gerçekten biz pazarcılar olarak her gittiğimiz yerde birlikteliğimizi kaynaşmamızı ne kadar büyük bir aile ve camia olduğumuzu bu gün de burada iftar yemeğinde Akhisar Pazarcı esnafı bir araya gelerek Akhisar´da ne kadar büyük bir aile olduğunu göstermesi bizi mutlu etti ve sevindirdi. İnşallah bu iftarların devamı olur, birlikteliğiniz hep böyle devam eder.

Her gün  Pazar yerlerinde mücadele  ederken  ekmeğimiz için ailelerimizi evde bırakıyoruz. Ama böyle bir etkinlikte ailelerinizle bir araya gelerek kaynaşmanızın  bu mutluluğu bende sizlerle paylaşıyorum. Sayın başkanınıza böyle bir iftar yemeği düzenleyerek sizleri bir araya getirdiği için kendisine ve yönetim kurulu arkadaşlarına saygılar ve sevgilerimi sunuyorum. Değerli arkadaşlarım Ankara´da Pazarcılar Federasyonunu bir binası var. Orada konaklayacağınız gelip kalabileceğiniz misafirhaneniz ve burada her türlü imkanlardan yararlanabileceğiniz bir eviniz var. Ben buradan Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Federasyon Başkanı olarak Ankara´ya geldiğinizde her zaman bir eviniz olduğunu ve geldiğinizde başımızın üstünde yeriniz olduğunu belirterek sizleri Allah´a emanet ediyorum. En bereketli en hayırlı güzel günlerin sizlerin olmasını temenni ediyorum? diyerek sözlerini tamamladı. Akhisar Müftüsü Ramazan Orhanlı´nın yaptırdığı yemek duası ile iftar programı sona erdi.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK