Manisa, şehitlerini yarın uğurlayacak

Hakkâri´nin Şemdinli ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Onbaşı Evren Kara´nın acısını yaşayan Manisa, Ankara´da gelen bir şehit haberiyle daha sarsıldı.


Polis/Adliye 10.10.2016 14:56:28 705 0

Manisa, şehitlerini yarın uğurlayacak

Hakkâri´nin Şemdinli ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Onbaşı Evren Kara´nın acısını yaşayan Manisa, Ankara´da gelen bir şehit haberiyle daha sarsıldı. 30 Eylül´de Şırnak´taki saldırıda yaralanarak Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi´ne (GATA) kaldırılan Uzman Çavuş Süleyman Gür, 10 günlük yaşam mücadelesini kaybederek, şehit düştü. Şehitler için yarın memleketleri olan Alaşehir ve Salihli ilçelerinde cenaze töreni düzenlenecek.
Dün Hakkâri´nin Şemdinli ilçesindeki Durak Hudut Bölük Komutanlığı´nın yakınında bulunan askeri kontrol noktasına PKK´lı teröristler tarafından patlayıcı yüklü araçla yapılan saldırıda 10´u asker 15 kişi şehit olmuştu. Hain saldırıda şehit olan 23 yaşındaki Onbaşı Evren Kara´nın Manisa´nın Alaşehir ilçesine bağlı Killik Mahallesi´ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit Enver Kara için bugün gerçekleştirileceği belirtilen cenaze töreni yarına ertelendi. Şehit Kara´nın naaşı yarın Killik Pazar Camisi´nde öğle namazının ardından düzenlenecek cenaze töreni sonrası, Killik Mahallesi Şehitliğine defnedilecek.
BİR ŞEHİT HABERİ DE ANKARA´DAN GELDİ
Onbaşı Evren Kara´yı şehit veren Manisa´ya bir acı haber de Ankara´dan geldi. 30 Eylül tarihinde Şırnak-Cizre karayolunda PKK´lı teröristler tarafından askeri konvoya düzenlenen saldırıda yaralanan Manisa´nın Salihli ilçesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Süleyman Gür (25), tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi´nde 10 günlük yaşam mücadelesini kaybederek şehit düştü. 3 aylık evli ve eşinin ise hamile olduğu öğrenilen şehit Uzman Çavuş Süleyman Gür´ün için de yarın ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlenecek.