MANİSA VALİLİĞİ İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU KARALARI

Manisa valiliğinden Covid -19 tedbirleri kapsamında kahvelerin tekrar açılmasından sonra kapanış saatlerinde de değişiklik yapıldı.


Gündem 10.06.2020 13:56:41 1347 0

MANİSA VALİLİĞİ İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU KARALARI

Manisa valiliğinden Covid -19 tedbirleri kapsamında kahvelerin tekrar açılmasından sonra kapanış saatlerinde de değişiklik yapıldı.  

Alınan tedbirlerle salgının yayılma ve vaka artış hızının düşüşe geçmesi, yaz mevsimine geçişle birlikte günlerin uzaması, iç turizmde yaşanan hareketlilik sonucu restoran, lokanta, kafeterya, kıraathane vb. işletmelerce sunulan hizmetlere duyulan ihtiyacın artması nedeniyle bahse konu işletmelerin kapanış saatlerinin 09.06.2020 tarihinden itibaren saat 24.00´a uzatılması ile ilgili karar yayınladı.

KARAR TARİHİ: 10/06/2020

KARAR NO        : 2020/71

KARAR

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Covid-19 adı verilen Koronavirüs salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, İçişleri Bakanlığının uygulamaya konulmasını emrettiği talimatlar ve virüsün kuluçka devresinde de bulaşma ve yüksek yayılma hızına sahip olması özelliklerinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda ilimiz genelinde uygulanmak üzere kararlar alınmıştır.

Gelinen aşamada virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi yönünde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda kontrollü normalleşme sürecine geçilmiş, getirilen yasaklama/kısıtlamaların bazılarının kaldırılması hususları değerlendirilmiş; Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddesi kapsamında aşağıdaki kararlar alınmıştır:

İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 31.05.2020 tarihli ve 2020/60 sayılı kararı ile lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane,  kahvehane, çay bahçesi ve dernek lokallerinin (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans/oyun vb. ile bu amaçla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dâhilinde saat 22:00´a kadar hizmet verebilmeleri yönünde karar alınmıştı.

Alınan tedbirlerle salgının yayılma ve vaka artış hızının düşüşe geçmesi, yaz mevsimine geçişle birlikte günlerin uzaması, iç turizmde yaşanan hareketlilik sonucu restoran, lokanta, kafeterya, kıraathane vb. işletmelerce sunulan hizmetlere duyulan ihtiyacın artması nedeniyle bahse konu işletmelerin kapanış saatlerinin 09.06.2020 tarihinden itibaren saat 24.00´a uzatılması kararlaştırılmıştır.

Belirtilen tedbirlere ve kurallara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacaktır, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ