Manisalı Genç Girişimciler Turgutlu'da Toplandı

Manisalı Genç Girişimciler Turgutlu'da Toplandı


Gündem 22.03.2013 14:41:08 6752 0

Manisalı Genç Girişimciler Turgutlu
8

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Mart ayı olağan toplantısını Turgutlu'da gerçekleştirdi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen Gökdede, TOBB Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Levent Akçalı, Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldırım, Komite Üyeleri Tufan Palabıyık, Sadık Tolga Başeskici, Hasan Namlı, Murat Süer ve Selim Akbıyıklıoğlu'ndan oluşan heyet hazırlanan program çerçevesinde Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altan ve Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Orcan'ı ziyaret ettiler. Genç Girişimciler, Turgutlu'da ayrıca Seramiksan fabrikasını gezdi ve yetkililerden bilgi alırken, Yaşlılar Haftası nedeniyle Turgutlu Huzurevini ziyaret ettiler.

TOBB Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeleri Turgutlu'da gerçekleştirdikleri protokol ziyaretlerinde Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Turgutlu TSO Başkanı Mesut Altan ve Turgutlu Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Orcan'dan altın değerinde öğütler aldılar. Ziyaretler çerçevesinde İcra Komitesi Başkanı Levent Akçalı, yeni yapılanmayla Manisa'da 318 kişilik güçlü bir yapıya kavuşan TOBB Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu'nun yapacakları projeler ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Turgutlu'daki programında ilk olarak Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden İcra Komitesi Üyeleri, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altan ile bir araya geldiler. Türkiye'deki girişimci sayısının azlığına dikkat çeken Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Altan, ‘Ülkelerin zenginleşmesi girişimci sayısının artması ile doğrudan orantılı. Ama ne yazık ki, girişimci sayımız nüfusumuz baz alındığından bir çok uygar ülkenin gerisinde kalmakta. Ülkemizdeki bu eksiliği ilk tespit eden TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu. Bu yüzden de ülke genelinde ciddi bir yapılanmayla Genç ve Kadın Girişimciler Kurullarımız oluştu. Ve bu kurullarımızın ülke genelinde bir çok başarılı projelere imza attığını görüyoruz. Manisa olarak da geçmişte iyi bir birlik ve beraberlik sergilendiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Şimdi yeni bir yapılanmanın ardından, yeni bir ekip görevi devraldığını görüyorum. Gençler bizim için çok önemli. Yaklaşan oda seçimleri öncesinde de benim hep aklımda olan bir önerimi de sizlerle paylaşmak isterim. Mayıs ve Haziran aylarında Türkiye'deki tüm odalar da seçimler olacak. Meclisler yenilenecek. Kanun gereği seçimlerden sonraki ilk meclis, meclis içinde yer alan en yaşlı üyenin başkanlığında toplanıyor. Aslında bunu bir şekilde değiştirmek lazım. Seçimlerden sonra oluşan meclisin ilk toplantısını, meclisin en genç üyesinin başkanlığında yapılmasını arzu ediyorum. Gençlerden beklentilerimiz büyük. Sizlerden projeler bekliyoruz. İcat çıkarmalarınızı bekliyoruz' diye konuştu.

Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi'nin ikinci durağı Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü'nün makamı oldu. Girişimcilik ruhunun ülkemizin geleceği için oldukça önemli olduğunu söyleyen Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, ‘Gençler ülkemizin sigortası. Gençlerimize güveniyoruz. Bu tür oluşumlar ülkemizin kalkınması adına umut verici gelişmeler. Çok iyi bir ekip olduğunuzu görüyorum. Bu birliktelikten önce yaşadığımız kente, sonra da ülkemize büyük katkı getireceği inancı içerisindeyim' dedi.

Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika ziyaretinde de bulundular. Sektöründe Türkiye'ye yön veren Seramiksan fabrikasını ziyaret eden Genç Girişimciler, burada İnsan Kaynakları Yöneticisi Burak Ersoy'dan fabrika hakkında bilgiler aldılar.

Turgutlu programının öğleden sonraki bölümünde ise Genç Girişimciler heyetini Turgutlu Borsa Başkanı Yılmaz Orcan makamında ağırladı. Gençlere sorunlarla dolu, çok kötü bir dünya teslim ediyor olmanın üzüntüsü içinde olduğunu söyleyen Orcan, ‘Gençler, bizlerin her şeyi. Onlardan büyük beklentiler içindeyiz. Ama onlara çok kötü bir dünya emanet ediyoruz. Sorunsuz, temeli sağlam bir ülkeyi gençlerimize emanet edememenin üzüntüsünü yaşıyorum. Maalesef düşmanlarımız çok. Bizleri bölmek isteyenler çok. Onların oyununa gelmemeliyiz. Bakın Yugoslavya Avrupa'nın en güçlü ülkelerinden biriydi. Ama dış güçler bir çırpıda bu ülkeyi içten bölmeyi başardı. Bizim üzerimizde de böyle oyunlar oynanıyor. Bu oyunlara gelmemeliyiz. Bir olmalı, birlikte hareket etmeliyiz. Turgutlu'nun sorunu olarak algılanan ama Manisa'nın, hatta ülkenin sorunu olan Çal Dağı sıkıntımız bulunuyor. Burada yapılan doğa katliamına ne yazık ki istenilen tepkiyi gösteremiyoruz. Ben katıldığım her platformda bunu gündeme getiriyorum. Ama ne yazık ki Çal Dağı konusunda bizlere çok az sayıda destek geliyor. Bu kadar verimli topraklara sahip olan ilimiz, çöl olma tehlikesi ile karşı karşıya. Bu doğa katliamının önüne geçilmesi gerekiyor' dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan gençlere altın öğütler verdi

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Genç Girişimciler ile ORKA İşletmesinde bir araya geldi. Gençlere Manisalılık ruhunu bir üst kademeye çıkartmalarını öğütleyen Orhan, ‘Ankara'ya gittiğimiz de, müthiş bir hemşerilik duygusu ile karşılaşıyoruz. Bu duygu ülkenin batı kesimlerine doğru zayıflıyor. Öncelikle siz gençlerin Manisalılık ruhunu ön plana çıkarmanız gerekiyor. Birlik ve beraberlik için olmanız gerekiyor. Bu beraberliği sağlayan kentlerin yükselişini hep birlikte görüyoruz. Manisa'da da bu birliktelik sağlanmalı. Bunu da sağlayacak olan siz gençlersiniz. Sizlerin girişimci ruhu her kademede olmalı. Siyasette, Sivil Toplum Kuruluşlarında, spor kulüplerinde yönetici olarak yer almalısınız' dedi.

Kuru üzümün hala İzmir hegemonyası altında olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Orhan, ‘Bu hegemonyayı yıkmak benim hedeflerim arasında. Kuru üzümün yüzde 95'i Manisa ve ilçelerinden çıkıyor. Ama ne yazık ki İzmir patenti altında piyasalarda yer alıyor. Bu durumu mutlaka düzelteceğiz. Bunun için çalışıyorum' dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu bir kez daha gençlerle paylaşan Başkan Orhan, ‘Celal Bayar Üniversitemizde yaklaşık 25 bin öğrencimiz bulunuyor. Ama bunların şehre katkısı yok denecek kadar az. En az 15 bin öğrenci İzmir'den gidip geliyor. Şimdi bunu nasıl çözeriz diye düşünüyoruz. Ama sen gidip çevresinde hiçbir sosyal aktivitesi olmayan bir alana Muradiye'nin uç noktasına bu üniversiteyi yaparsan böyle sıkıntılarla da baş başa kalırsın. Gençler olarak fikirlerinizi söylemekten çekinmeyin. Her konuda girişimci olun. Ülkemizin sizler gibi girişimci gençlere çok ihtiyacı var' diye konuştu.

Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyeleri duygu yüklü bir etkinliğe katılarak Turgutlu programını noktaladı. Heyet, Yaşlılar Haftası nedeniyle Turgutlu Huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti. Yaşlılar haftası için düzenlenen eğlence programına katılan heyet, burada pasta keserek yaşlıların ellerini öptüler, onların hayır dualarını aldılar.