Manisa´ya Bir Şehit Ateşi Daha Düştü

Şırnak´ın Cizre ilçesinde, teröristlerle girdiği silahlı çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Erol Aktürk´ün Manisa´daki evinde yas var.


Polis/Adliye 1.01.2016 14:38:22 281 0

Manisa´ya Bir Şehit Ateşi Daha Düştü

Manisa´dan geçici görevle Şırnak´ın Cizre ilçesine giden özel harekat polisi 43 yaşındaki Erol Aktürk, PKK´lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu. Ertürk, geride üç yetim bıraktı. 

Cizre´de yeni yıla dakikalar kala, PKK`lı teröristlerle girilen çatışmada bir özel harekat polisi şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Şehidin Manisa´nın Yunus Emre ilçesi Güzelyurt mahallesi TOKİ1 konutlarındaki evine Türk bayrağı asıldı. Aktürk´ün evinde yas hakimken, cenazesinin önce Manisa´daki evine ardından baba ocağı İzmir´e götürüleceği öğrenildi.

Şehidin eşi Şule Aktürk, eşini, çocukları Rümeysa (17), Tuğba (13) ve Mehmet Akif Aktürk (8) de yeni yıla babalarını kaybetmenin acısıyla girdi. Manisa Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Biriminde 6 yıldır görevli olan  Erol Aktürk´ün 20 yıllık polis olduğu, daha öncede Bingöl, Irak´ın kuzeyi, Batman ve Şanlıurfa´da görev yaptığı öğrenildi. Şehit Aktürk´ün cenazesinin bugün Manisa´daki evine getirilip helallik alındıktan sonra İzmir´e götürüleceği, yarın (Cumartesi) Bornova´da öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra polis şehitliğine defnedileceği bildirildi.

Öte yandan şehidin evinde Yunus Emre Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulurken, bir ambulans da hazır bekletiliyor. Ayrıca şehidin evinde din görevlileri tarafından Kur´an-ı Kerim okunurken, şehadet haberini alan yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti.

2016´ya dakikalar kala PKK terörist örgütü tarafından şehit edilen polis Erol Aktürk, geride gözü yaşlı eş ve üç yetim bıraktı.