MEB tarafından açığa alınan öğretmenlerden kaç Akhisarlı var!

Milli Eğitim Bakanlığı´nca terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle 11 bin 285 öğretmen açığa alındı.


Polis/Adliye 9.09.2016 12:12:28 600 0

MEB tarafından açığa alınan öğretmenlerden kaç Akhisarlı var!

Milli Eğitim Bakanlığı´nca terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle 11 bin 285 öğretmen açığa alındı. Valiliklerin koordinesinde yürütülen soruşturma sonuçları ile birlikte açığa alınan öğretmen sayısının 14 bine ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Manisa´da da dün Eğitim-Sen Sendikası yetkililer Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapmıştı. Yapılan araştırma sonunda açığa alınan 11 bin 285 öğretmenin içerisinde Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı öğretmenin bulunmadığı bilgisi verildi. Manisa´da ise toplam 7 kişi olduğu iddia edildi.

AKHİSAR´DA FETÖ´DEN 199 ÖĞRETMEN ARTIK OKULUNDA OLMAYACAK

Fethullahçı Terör Örgütü çerçevesinde yapılan ve resmi gazetede yayınlanan rakamlara göre Akhisar´da öğretmenlik yapan 112 kişi açığa alınırken 87 kişi ise görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı´nın Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü bağlantılı 11 bin 285 personel açığa alındı" denildi.  Açığa almalar daha öncekilerden farklı olarak Kanun Hükmünde Kararname ile değil Milli Eğitim Bakanlığı tasarrufuyla yapıldığı için öğretmenler yargı süreci sona erene kadar maaşlarının üçte ikisini alabilecek.

Yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"Personelin bu fiilleri ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu´nun 6, 7, 8, 10 ve 11´inci maddelerine aykırı hareket ettikleri anlaşıldığından, 21 Temmuz´da Resmi Gazete´de yayımlanan olağanüstü hal kararı, 23 Temmuz tarihli ve 29779 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname gereğince eyleme katılan ya da destek veren personelin görev başında kalmasında sakınca görüldüğünden aynı kanunun 137´inci maddesi gereğince ilgililer hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınmıştır."              

Bakanlığın yazısında, söz konusu personele tebligat işlemlerinin acilen yapılması istendi.  Öte yandan Bakanlık yetkililerince, valiliklerin koordinasyonunda yürütülen soruşturma sonuçları ile birlikte açığa alınan öğretmen sayısının 14 bine ulaşmasının beklendiği bildirildi.  


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ