Meclis Reddetti; Başkan Açık Kapı Bıraktı

Mart ayı olağan meclis toplantısı Salih Hızlı başkanlığında gerçekleşti. Geçen ay içerisinde vefat eden MHP Grubu Meclis Üyesi Hasan Paşalı´nın yerine İbrahim Vardar meclis toplantısına katıldı.


Gündem 3.03.2016 19:45:57 522 0

Meclis Reddetti; Başkan Açık Kapı Bıraktı

Mart ayı olağan meclis toplantısı Salih Hızlı başkanlığında gerçekleşti. Geçen ay içerisinde vefat eden MHP Grubu Meclis Üyesi Hasan Paşalı´nın yerine İbrahim Vardar meclis toplantısına katıldı. Meclis toplantısı açılış konuşması ardından MHP Grubunun önerisi üzerine merhum meclis üyesi Hasan Paşalı adına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

7 gündem maddesinin bulunduğu meclis toplantısının ilk gündem maddesinde Kanun nizam ve imar komisyonu engellilere yönelik yönetmelik kararı meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Yine oy birliği ile komisyona havale edilen ikinci gündem maddesinde şehit isimlerinin verilmesi yer alırken üçüncü gündem maddesinde ise Akhisar´da bulunan Pazar yerlerinin Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odasına tahsisi ile ilgili komisyon kararı yer aldı. Komisyondan dönen, Manavcılar ve Pazarcılar Odasına tahsisinin reddi meclise sunuldu. Karar öncesi MHP Grubu Vekili Arif Oruntaş söz alarak komisyonda yaşananları ve kararın tekrar değerlendirilmesi konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Diğer grup vekillerinin de konu hakkında görüşleri alınması ardından karar meclise sunuldu. Akhisar´da bulunan Pazar yerlerinin Manavcılar ve Pazarcılar Odasına tahsisini MHP´li meclis üyeleri onaylarken AK Parti ve CHP´li tüm meclis üyeleri tahsisi onaylamadı. Başkan Salih Hızlı ise sürecin devam edeceği konusunda açık kapı bıraktı.

Gündemin beşinci maddesinde ise mülkiyeti Akhisar Belediyesine ait merkez ve muhtelif yerlerde bulunan imar planı ve yerleşik alan içinde kalan parsellerin satışı için encümene yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Altıncı maddede Akhisar Belediyesi´ne ait 48 K 4D Pafta, 2214 Ada 1 parselde bulunan yerin satışı için encümene ve meclis tarafından oluşturulacak olan komisyona yetki verilmesi yine oy birliği ile karar verilirken son gündem maddesinde imar evrakları yer aldı.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK