Meclis Stadyum Devir Yetkisini Başkan Hızlı´ya Verdi

Spor Toto Süper Lig´de 4 sezondur mücadele veren Akhisar Belediyespor, 5.sezonunda stadına kavuşacak.


Gündem 23.05.2016 12:10:41 294 0

Meclis Stadyum Devir Yetkisini Başkan Hızlı´ya Verdi

Spor Toto Süper Lig´de 4 sezondur mücadele veren Akhisar Belediyespor, 5.sezonunda stadına kavuşacak. Akhisar Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve 2 Eylül 2013 tarihinde yüklenici firmaya teslim edilen ve 21 Aralık 2015 tarihinde yüklenici firma ile arasındaki sözleşmenin fesih edildiği 12 Bin seyirci kapasiteli Stadyum inşaatının yapımı Spor Bakanlığı´na devredilecek.

Akhisar Belediye Meclisince 6 Mayıs 2016 Perşembe günü Mayıs ayı olağan meclis toplantısında devrin Spor Bakanlığına mı yoksa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na mı devredileceği konusunda komisyonlarda görüşülmek üzere havale edilmişti. Komisyonlarda yapılan görüşmelerin ardından bugün olağanüstü toplanan meclis tüm meclis üyelerinin oluru ile oy birliği sonucunda stadyum inşaatının Spor Bakanlığı´na devri konusunda Belediye Başkanı Salih Hızlı´ya tam yetki verildi.

Plan Bütçe, İmar-Kanun Nizam ve Sağlık Komisyonlarından alınan kararı okuyan Akhisar Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Ali Erpalabıyık şunları kaydetti; MHP adına meclis üyelerinin Akhisar Stadyumunun Manisa Büyükşehir Belediyesince tamamlanmasına dair Meclise verilen önerge komisyonumuzda oylandı. MHP Meclis Üyelerince Manisa Büyükşehir Belediyesince Stadın yapılması doğrultusunda kabul; AK Parti Meclis üyelerince ret, CHP Meclis Üyelerince de stadın Büyükşehir´e devrinde ihale işlemlerinin uzun olması dolayısıyla çekimser kalmışlardır. Mülkiyeti Akhisar Belediyesine ait, tapuda Reşatbey Mahallesi 2213 ada, 1 parselde kayıtlı 52.137,00 m2. Yüzölçümlü arsa ve bu arsa üzerine yapılmakta olalı yarım kalan UEFA standartlarında 12.000 seyirci kapasiteli Stadyum ve 2.000 seyircili Spor Salonunun Spor Genel Müdürlüğüne devrine;  Akhisar Belediyesinin bahsi geçen yarım stat inşaatına yaptığı resmi harcamaların güncellenerek hesaplanmasına, hesaplanan bu bedel kadar miktarın Spor Genel Müdürlüğüne ait Akhisar ilçe sınırları içerisinde ve S.P.K lisans!´ bir gayrimenkul değerleme Şirketi tarafından ekspertiz yapılarak eski stat alanından aynı oranda hisselendirilmesi Akhisar Belediyesine Tapu Tescili yapılarak karşılanmasına; Bu karar doğrultusunda Akhisar Belediye Başkanı Salih HIZLI´ya Spor Genel Müdürlüğü ile yeni protokol yapma yetkisinin verilmesine, 30/03/2011 ve 22/01/2013 tarihlerinde yapılan eski protokollerin iptaline kornisyonumuzca oybirliği ile karar verilmiş olup, Meclisçe karar alınmasını arı ederiz.

TAVSİYELER

1- Spor Genel Müdürlüğünce yapımına devam edilecek olan stadın 2016-2017 Süper Lig ikinci yarı ilk maçlarına yetiştirilmesine

2-Yeni yapılan stadın yapım oranı kadar eski stat alanından Belediyemize yer verilmesine

3-Eski Stadın değerlendirilmesinde spor ve sportif hizmetlerin dışında yapılacak olan yatırımlarda Akhisar Belediyesi ile paylaşılarak yapılmasına


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ