Mehmet Akif Şiirleriyle Yarıştılar

Akhisar'a İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıl dönümü nedeniyle Ortaokullar arası İstiklal Marşı, Liseler arası ise Mehmet Akif Ersoy şiirlerini okuma yarışması yapıldı.


Kültür/Sanat 6.03.2015 13:53:13 2425 0

Mehmet Akif Şiirleriyle Yarıştılar

Akhisar'a İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıl dönümü nedeniyle Ortaokullar arası İstiklal Marşı, Liseler arası ise Mehmet Akif Ersoy şiirlerini okuma yarışması yapıldı.

Akhisar Belediyesi Park İçi Sinema Salonunda yapılan Ortaokullar arası İstiklal Marşı okuma yarışmasına 12 öğrenci, Liseler arası Mehmet Akif Ersoy şiirlerini okuma yarışmasına ise 13 öğrenci katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği ve Yeşilay Akhisar Şubesi'nin de desteklediği yarışma yaklaşık 3 saatten fazla sürerken Ortaokullar arası düzenlenen İstiklal Marşı okuma yarışması sonuncu dereceler şöyle oluştu; birinci 285 puan ile Dr. Ahmet Tarık Sarı Ortaokulundan Mustafa Ateş ve Bekir Pehlivanoğlu Ortaokulundan Zehra Sözbilen olurken ikinci 282 puan ile İstiklal Ortaokulundan Tuğba Nur Ünal ve üçüncü 276 puan ile Misak-ı Milli Ali Şefik Ortaokulu öğrencisi Ceylan İdil Karayetim oldu. Diğer öğrenciler ise sırasıyla şöyle sıralandı; 275 puan ile Atatürk Ortaokulu öğrencisi Hatice Nur Akbaş, 273 puan ile Medar Ortaokulu öğrencisi Derya Canlı, 272 puan ile Gazi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Ortaokulu İrem Nur Akarçay, 270'er puanlı Çamönü Ertuğrul Özçubukçu Ortaokulu öğrencisi Büneyya Deniz, Ticaret Borsası 6 Eylül Ortaokulu öğrencisi Eylül Kavçak ve Mecidiye Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu öğrencisi Işılsu Karaağa, 268 puan ile Şehit Hasan Acar Ortaokulu öğrencisi Sıla Bakır ve son olarak 267 puan ile Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu öğrencisi Zahide Nur Tosun oldu.

Liseler arası Mehmet Akif Ersoy şiirlerini okuma yarışmasında ise ilk 3 dereceye giren öğrenciler şöyle oluştu; birinci 289 puan toplayan Hakkın Sesleri isimli şiiri ile Zeynep Gülin Öngör Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Özüduru, ikinci 287 puan toplayan Leyla şiirini ile Şeyh İsa Anadolu Lisesi öğrencisi Özgül Şahin ve 283'er puan toplayan Gitme Ey Yolcu şiiri ile Anadolu Lisesi öğrencisi Semih Gürlek ile Çanakkale Şehitlerine isimli şiiri ile Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Aşe Adak üçüncülüğü paylaştılar.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ