Mermerciler ve Oduncular Sitesindeki Kiracılara Yasal İşlem Uygulandı

Mülkiyeti Akhisar Belediyesi'ne ait arazi üzerinde uzun yıllardır hizmet veren Mermerci işletmeleri tahliye işlemlerine başladı.


Gündem 13.09.2013 15:34:59 4458 0

Mermerciler ve Oduncular Sitesindeki Kiracılara Yasal İşlem Uygulandı

Kovalık mevkiinde bulunan ve Akhisar Belediyesi tarafından ihale edilen stadyum inşaatının yapılacak olduğu arazi üzerinde bulunan Mermerci işletmeleri bugün icra görevlileri ve belediye görevlileri tarafından tutanak tutularak 3 gün içerisinde araziyi boşaltmaları konusunda son kez uyarıldılar.

Akhisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce 29.05.2013 tarihinde yapılan  ‘‘Stadyum ve Kapalı Spor Salonu İnşaatı Yapım İşi “ ihalesi Caser İnşaat Tic. A.Ş’nin uhdesinde kalmıştır. İstekli Caser İnşaat Tic. A.Ş. yasal süresi içinde yasal yükümlülükleri yerine getirmeyip, sözleşme imzalamadığından dolayı geçici teminatı belediyece gelir kaydedilmiştir. Bilindiği gibi ihalede ikinci teklif sahibi olan Hayranoğulları İnşaat Taahhüt Tic. Ltd. Şti. belediyece sözleşmeye davet edilmiştir ve firma ile 02.09.2013 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.

Öte yandan Belediyece verilen sürenin dolmasına rağmen yerlerini boşaltmayan mermerciler ve oduncular sitesindeki kiracılara Perşembe gününden itibaren yasal işlemler uygulanarak son kez 3 günlük ek süre tanındığı belirtildi.

Tahliyelerin 16 Eylül Pazartesi günü tamamlanacağı ve en kısa sürede arazinin yüklenici firmaya teslim edileceği bildirildi.