METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME

Akhisar´da hafta sonu beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışlarından sonra zirai don olayı bekleniyor


Gündem 15.02.2021 14:18:30 1317 0

METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME

Akhisar´da hafta sonu beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışlarından sonra zirai don olayı bekleniyor. Akhisar´da yağan karla karışık yağmur hakkında Akhisar Meteoroloji müdürü Fehmi Şengün   verdiği bilgide şöyle dedi;

?İlimiz ve ülkemiz genelinde  beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışı, beklentiler çerçevesinde gerçekleşmeye devam ediyor. Marmara ve Batı Karadeniz´de zaman zaman tipiye dönen kar yağışı İstanbul Havalimanı´nda 20, Çanakkale´de 17, Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı´nda 16, Bolu´da 22 cm.ye ulaştı. Komşu il Kütahya merkezde de kar kalınlığı 26 cm.

    Akhisar´ımızda beklendiği gibi akşam ve gece gerçekleşen karlakarışık yağmur ve kar yağışı örtü bırakmadı.  Kırkağaç, Karakurt, Bostancı, Alifakı hattı ve kuzeyi ise beyaz örtüye büründü. İl genelinde düzenli bir tablo çizen yağış miktarları 24 saat içersinde  0900 lokal saat itibariyle Akhisar ´ımızda metrekareye 12 kg oldu. Kırkağaç ve Köprübaşı da 12 kg yağış aldı.  Soma´ya 9, Saruhanlı´ya 11, Karaköy´e 14, Salihli ve Sarıgöl´e 16, Demirci ve Selendi´ye 17,  Gölmarmara´ya 19, Turgutlu´ya 21 ve Manisa´ya 23 kg yağış düştü.

    Yağışlar bugün ve yarın da  hafif şekilde görülerek Çarşamba gün Akhisar´ımızı terkedecek. Çarşamba gününden itibaren bulutların dağılmasıyla gece sıcaklıkları eksi değerlere düşeceğinden zirai don riski devam etmektedir.

    Sağlıklı, huzurlu ve afatsız zamanlar dileğimizle? dedi.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ