MHP KADIN KOLLARI KADINLARI UNUTMADI ZİYARETLER DÜZENLEDİ

Akhisar MHP Kadın kolları başkanı ve yönetimi 8 mart Düntya Kadınlar günü nedeni ile bir takım ziyaretlerde bulundular.


Siyaset 9.03.2018 08:49:53 891 0

MHP KADIN KOLLARI KADINLARI UNUTMADI ZİYARETLER DÜZENLEDİ

Akhisar  MHP Kadın kolları başkanı ve yönetimi 8 mart Düntya Kadınlar günü nedeni ile bir takım ziyaretlerde bulundular. MHP Kadın kolları başkanı Dilek Nisa Çabuk, yönetim kurulu MHP İlçe teşkilat başkan yardımcısı Halil Öksüz ve beraberindekiler Akhisar Huzurevi, Akhisar 112 Sağlık istasyonu, Akhisar Mustafa kirazoğlu Devlet Hastanesi ve Tad hisarı gezerek buralarda görev yapan Kadınların 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayarak çiçek takdim ettiler. Kurumlarda kurum müdürleri ilede sohbet eden MHP İlçe teşkilatı son olarak  rahatsızlığı nedeni ile evinde istirahat eden Başkan İbrahim Uğurlu´yuda ziyaret ettiler. Ziyaretten sonra 8 MART Düny Kadınlar günü nedeni iel bir açıklamayapan MHP Kadın kolları Başkanı Dilek Nisa Çabuk şöyle dedi,

Türk aile yapısının çekirdeğini oluşturan kadınlarımız, toplumsal yapımızın da en önemli harcıdır. Asırlar boyu çocuklarının hem annesi, hem öğretmeni olan nezaket timsali kadınlarımız yeri geldiğinde kilolarca yükü omuzlamış, zaman zaman tarlalardan pamuk toplamış, lazım geldiğinde ise ahırında inek sağmıştır. Günümüzde, yönetim kademelerinde de yerini alarak modern yaşama adapte olan kadınlarımızın değeri şüphesiz ki yadsınamaz seviyelerdedir. Tarihin çeşitli evrelerindeki çetin mücadeleler sonucu kadınların haklarını kazanması 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´ne ve kadınlara duyulan saygıyı daha da artırmaktadır. Bunların yanı sıra, kadınlarımızın milli mücadelemizde işgalci güçlerin kurşunlarına karşı tüm vefakarlığı ve fedakarlığı ile birer ?Nene Hatun? olarak savaşmasının, toplumsal hayata ve ülkücü harekete katkılarının da altı çizilmesi gerekmektedir. Türk Kadını deyince aklımıza;

Nene Hatunlar, Halide Edip Adıvarlar, Nezahat Onbaşılar, Şerife Bacılar, Erzurumlu Kara Fatmalar, Halime Çavuşlar, Gördesli Makbule Hanımlar, Tayyar Rahmiyeler ve ismini daha sayamadığımız binlerce eli öpülesi yiğit kadınlarımız gelir.

Son 10 yılda kadına şiddetin son derece arttığı ve kadınların iş hayatlarında karşılaştıkları zorluklar göz önüne alındığında, yüce dinimiz ?Cennet, anaların ayaklarının altındadır? diye buyururken herhangi bir kuvvetin kadınlarımızın onurunu ayaklar altına almasına kesinlikle izin verilmemelidir. Zira, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK de ?Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.? sözleriyle kadınlarımıza gereken değerin verilmesi gerektiğini gayet net bir şekilde ifade etmiştir.

Temelleri Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından atılan cumhuriyetimiz süresince, Türk kadının çeşitli alanlarda büyük bir gelişim yaşadığı muhakkaktır; buna karşın gerek yasal ve siyasal gerek de toplumsal alanda devam etmekte olan eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, 2018 yılının 8 Mart´ının daha çocuk sayılacak yaşta evlendirilen, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan ve hayatının çeşitli alanlarında bir takım zorluklarla mücadele eden kadınlarımız için bir milat olmasını temenni ediyor, yeni ?Özge Can? cinayetlerinin yaşanmamasını diliyoruz. Kadın haklarının ve cinsiyet eşitliğinin sözde değil özde olacak şekilde yerine getirilmesi için çalışacağımızı vurgulayarak başta şehit gazi anneleri, eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlarız? dedi.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK