MHP´Lİ AKÇAY: ? SOMA DAVASININ TAKİPÇİSİYİZ?

Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkan Vekili Erkan AKÇAY Soma maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik grubu TBMM´de misafir ederek sorunlarını dinledi.


Siyaset 6.03.2017 11:39:44 556 0

MHP´Lİ AKÇAY: ? SOMA DAVASININ TAKİPÇİSİYİZ?

Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkan Vekili Erkan AKÇAY Soma maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik grubu TBMM´de misafir ederek sorunlarını dinledi. Ziyarette konuşan MHP´li AKÇAY, ?Soma maden faciasının üzerinden yaklaşık 3 geçmesine rağmen dava sonuçlanmamış, suçlular cezalandırılmamıştır. Soma davasını yürüten mahkeme heyetine baskı yapıldığına yönelik iddialar kamuoyuna yansımıştır. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Soma davasının takipçisiyiz. Mahkemelere baskı yapılmasına ve adaletin engellemesine asla izin vermeyeceğiz.? dedi.

Soma maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik bir grup MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay´ı ziyaret ederek sorunlarını iletti. Ziyarette söz alan Soma davasının avukatlarından Can Atalay, ? Soma davasını yürüten mahkeme heyetine baskı yapılmaktadır. Sanıklar ? mahkeme heyetine hakkınızda hem en üst makamdan hem de Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yapılmaktadır. Gün olur devran döner. ´ diyerek mahkeme heyetine baskı yapmaktadır. Biz bu konuda sizden yardım bekliyoruz.? dedi.

 Her zaman Somalıların yanında yer aldık

Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman Somalıların yanında yer aldıklarını söyleyen Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkan Vekili Erkan AKÇAY, ? 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma´da meydana gelen maden faciasında 301 madencimiz hayatını kaybetmiştir. Bu facia; madenlerdeki siyaset-işadamı-bürokrat ilişkilerini, denetim yetersizliklerini ve çalışma koşullarını gözler önüne sermiştir. Soma faciası nedeniyle yüzlerce eve ateş düşmüş, yüzlerce ana-baba evlatlarını, kadınlar eşlerini kaybederken 432 çocuk yetim kalmıştır. Soma maden kazasının olduğu ilk günden beri bu kazanın takipçisi olduk. Soma maden kazasıyla ilgili kurulan komisyonun bir üyesi olarak yazdığımız muhalefet şerhinde ve komisyon görüşmelerinde yanlışlıkları dile getirdik.? dedi.

 Soma Davasının Takipçisiyiz

Soma davasının takipçisi olduklarını söyleyen MHP´li AKÇAY, ? Soma maden faciasıyla ilgili davanın ilk duruşması 13 Nisan 2015 tarihinde yapılmıştır. Davanın üzerinden yaklaşık iki yıl geçmesine rağmen dava hala sonuçlanmamıştır. Soma faciasının siyasi ve bürokrasi ayağına dokunulmamıştır. Eğer Soma´da adalet isteniyorsa bu facianın idari ve hukuki sorumluları da mahkemeye getirilerek yargılanmalıdır.?

 Soma Mahkeme Heyetine Baskı Yapılmasına İzin Vermeyeceğiz.

Soma Mahkeme Heyetine baskı yapılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkan Vekili Erkan AKÇAY, ? Soma maden kazası davasını yürüten mahkeme heyetine baskı yapıldığına yönelik bazı iddialar kamuoyuna yansımıştır. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Soma davasının takipçisiyiz. Bu konu ilgili olarak yetkililerle gerekli görüşmeleri yapacağız. Mahkemelere baskı yapılmasına ve adaletin engellemesine asla izin vermeyeceğiz.? dedi. 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ