MHP Onaylamadı; Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında 9 gündem maddesinin bulunduğu Mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.


Gündem 8.05.2015 17:34:59 1472 0

MHP Onaylamadı; Oy Çokluğuyla Kabul Edildi

Akhisar Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısında Ulucami Mahallesi 280 sokak 1 numarada bulunan Mahalle Konağı'nın ikinci katındaki dersliklerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi konusunu meclise sunuldu. MHP Grubu temsilcisi Arif Oruntaş, daha önce restore edilen Zeynelzade Halk Kütüphanesi alanının Kent Konseyine devredilirken kendilerine danışılmadığından dolayı bu tahsise onay vermediklerini kaydetti. AK Parti CHP Grubu ise tahsisi onayladıklarını bildirmesi üzerine madde meclisten oy çokluğu ile geçti.

 

Ömrünü Doldurmuş Araçlar Hurdaya Ayrılacak

Gündemin birinci maddesinde Yazı İşleri Müdürü Mustafa Ali Erpalabıyık 2014 Mali Yılı Kesin Hesapları meclis sundu ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde Yazı İşleri Müdürü Erpalabıyık Plan ve Bütçe Komisyonu Kararını meclise sundu. Erpalabıyık belirttiği komisyon kararında; belediye bünyesinde bulunan ekonomik ömrünü doldurmuş araç ve iş makinelerinin hurdaya ayrılması ve satılması ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün yazılı belediye meclisinin 2 Nisan 2015 tarih ve 2015/30 sayılı kararı ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildiğini ve hava sonrası yapılan toplantıda adı geçen araçların ihale suretiyle satılması için encümene yetki verilmesi komisyonca uygun görüldüğü bildirildi. Komisyonun kararını ise meclis oy birliği ile onadı.

 

Gençlik Merkezi Gündemde

Üçüncü gündem maddesinde ise Gelir Müdürü Bekir Koyun, Kanun ve Nizam Komisyonu Kararını meclise sundu. Komisyon kararında ise Akhisar Belediyesine ait İnönü Mahallesi 150 sokak Şehit Necdi Şentürk Parkı içinde bulunan taşınmaz 19 Aralık 2012 tarihinde imzalanan protokol ile 2 yıllığına Manisa Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne tahsil edildiği; ancak 19 Aralık 2014 tarihinde süreleri dolduğu için protokolün 6. maddesine istinaden süre uzatılmasına dair Manisa Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün talebi ve Gelir Müdürlüğünün yazıları 2 Nisan 2015 günü yapılan Meclis Toplantısında okunarak, meclise gerekli tetkiklerin yapılması için kanun ve nizam komisyonuna havale edildiği bildirildi.  Kanun ve Nizam Komisyonu toplantısında ise Hüsnü Kahraman Gölet Doğal Yaşan Alanı arkasında yapmakta oldukları Gençlik Merkezi inşaatlarının ne zaman biteceği hususunda Manisa Valiliği Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü ile yazışma yapılmasına, hizmet hususunda gerekli araştırma yapılarak mayıs ayı içinde yapılacak meclis toplantısında tekrar kanun ve nizam komisyonuna havale edilip, Haziran 2015 ayı meclis toplantısında karar alınmasına oybirliği ile karar verildi. Alınan bu karar meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

 

Bosna Hersek'e Gezi

Dördüncü gündem maddesinde 556. Geleneksel Ayvaz Dede etkinliği çerçevesinde Bosna-Hersek'e inceleme gezisi talebini Yazı İşleri Müdürü Erpalabıyık meclise sundu. Kararın okunması ardından Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Ayvaz Dede Şenlikleri'nde Akhisar'ın olmazsa olmaz bir görevi olduğunu muhakkak bir temsilcinin Bosna'da bulunması gerektiğinin altını çizdi. Konu ile ilgili her üç siyasi temsilcileri de 10 dakika ara istedi. 10 dakikalık aranın ardından Bosna-Herkes'e inceleme gezisi düzenlenmesine, düzenlenecek olan bu geziye belediye meclis üyeleri ve daire müdürlerinin katılmalarına oy birliği ile karar verildi.

 

Kadro Değişikliği

Gündemin beşinci maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hasan Açık, norm kadro değişikliği hakkında bilgi verdi. Açık, yaptığı açıklamada; 2 Nisan 2015 tarih ve 29314 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idari birlikleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik uyarınca norm kadro sayımız değişerek memur sayısı 346 adet ve sürekli işçi sayımızda 173 olarak değiştirilmiştir. C-11 grubunda yer alan belediyemiz memur kadrosunun 346, işçi kadrosunun ise 173 olarak belirlenmesi hususunda karar alınmasını arz ederim” dedi. Meclis ise kararı oy birliği ile kabul etti. Yine İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Açık, kadro tadili isimli gündemin altıncı maddesinde; İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün 20 Şubat 2015 tarih ve 4467 sayılı Muhtar Talepleri konusundaki 2015/8 nolu genelgesi gereği,1. dereceli Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kadrosunun iptal edilerek yerine 1. dereceli Muhtarlıklar Müdürlüğü olarak tadil edilmesi hususundan meclisimizce karar alınmasını arz ederim” dedi. Yine meclis oy birliği ile maddeyi kabul etti.

 

MHP'nin İtirazına Rağmen Kabul Edildi

Gündemin yedinci maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürü Mümin Akboğa, Ulucami Mahallesi 280 sokak 1 numarada bulunan Mahalle Konağı'nın ikinci katındaki dersliklerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi konusunu meclis sundu. MHP Grubu temsilcisi Arif Oruntaş, daha önce restore edilen Zeynelzade Halk Kütüphanesi alanının Kent Konseyine devredilirken kendilerine danışılmadığından dolayı bu tahsise onay vermediklerini kaydetti. AK Parti CHP Grubu ise tahsisi onayladıklarını bildirmesi üzerine madde meclisten oy çokluğu ile geçti.

 

Belediye'ye Ait 40 Arsa Satışa Sunulacak

Gündemin sekizinci maddesinde Mülkiyeti Akhisar Belediyesi'ne ait muhtelif mahallelerde bulunan 40 adet arsanın satışı oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise imar evrakları yine meclisten oy birliği ile geçti.

 

Hayvan Pazarına Giriş Bedeli

Gündem dışı ise MHP Grup Başkanı Arif Oruntaş; Şehrimizin Tahir Ün Caddesi, 1 Nakliye Caddesi ve 2. Nakliye Caddelerinin belediyemiz tarafından otopark olarak kullanandan para alınması cihetiyle ihale edildiğini biliyoruz; sizden belediyenin başkanı olarak öğrenmek istiyoruz ki; belediyenin ihale ettiği ilk alıcı hangi yıl ve kaç lira bedelle almıştır. İlk alıcıdan hangi firma kaç lira bedelle bu yolları kaç yıllığına kiralamıştır. Belediyemiz ne kadar kazançlıdır. Sayın meclisimizin bilgilendirilmesini arz ve talep ederiz” dedi. Yine ikinci olarak MHP Grup Başkanı Oruntaş; Hayvan bakıcılığı yapan halkımızın talebi üzerine, hayvan pazarına giriş bedeli olarak küçükbaş hayvanlardan 1 TL, büyükbaş hayvanlardan ise 3 TL alınmasını teklif ediyoruz” dedi ve meclise sundu.

 Münevver Özen