Milletvekili Uğur Aydemir müjdeyi verdi; Demiryolu çok yakında şehir dışına alınıyor

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Başkanı Uğur Aydemir TCDD 3. Bölge Müdürlüğü´ne ait demiryolu şehir dışına deplase çalışmalarını yerinde inceledi.


Siyaset 26.08.2017 10:53:20 843 0

Milletvekili Uğur Aydemir müjdeyi verdi; Demiryolu çok yakında şehir dışına alınıyor

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Başkanı Uğur Aydemir TCDD 3. Bölge Müdürlüğü´ne ait demiryolu şehir dışına deplase çalışmalarını yerinde inceledi. Test sürüşlerinin tamamlandığı yeni demiryolu yaklaşık 7.2 kilometre uzunluğunda ve çalışmaların yaklaşık maliyeti ise 45 milyon lirayı buluyor.

11,6 kilometrelik mevcut demiryolu hattı yeni yapılacak 7,2 kilometrelik demiryolu ile 4,2 kilometre kısalarak eski hat üzerinde bulunan 13 adet hemzemin geçit iptal edilecek. Öte yandan Akhisar Gıda ve Tekstilciler Çarşısı arkasında ise geçici Tren İstasyonu inşaatı yapılıyor. Akhisar ilçe merkezini tam olarak ortadan ikiye bölen demiryolunun kalkması ile merkezdeki trafik yoğunluğunun bir nebze olsa rahatlaması beklenirken çalışmaların çok kısa zamanda tamamlanacağı bildirildi.

Konu hakkında bilgi veren TCDD 3. Bölge müdürü Selim Koçbay, ?yaklaşık 12 kilometrelik Akhisar geçişi proje anlamında 7.2 kilometrelik imalat yaparak Süleymanlı Mahallesinden girerek, Kapaklı Mahallesi mevkiinden çıktık. Bu arada da 13 hemzemin geçitten kurtulduk. Şuana kadar 33 milyona civarında bir harcama yapıldı ancak devam eden çalışmalarla birlikte bunu 45 milyon TL bulmasını bekliyoruz. Projede hemen hemen herşeyi bitirdik, işletme açısında da bir sıkıntı kalmadı? dedi.

Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımız, ulaştırma bakanımıza, bölge müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Akhisar´ı ikiye bölen bu demiryolu hattını deplase ederek Akhisar´ı bütünşehir haline getirdik. Bizim değerli Belediye Başkanımız Salih Hızlı ile birlikte bir sözümüz vardı, Akhisar´ı artık bu ikiye bölünmüşlükten kurtaracağız demiştik bugün bu sözümüzü tutmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Akhisar´a herşeyin en güzeli yakışıyor, inşallah daha güzel hizmetleri Akhisar´a getireceğiz. Huzurunuzda da bölge müdürümüze teşekkür ediyoruz? dedi.

Demiryolu çalışmalarını yerinde ziyaret eden Milletvekili Uğur Aydemir´e, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye meclis üyeleri ve demiryolu işletme şefleri de eşlik etti.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ