Miniklerden Kızılay Ziyareti

Akhisar Misak-ı Milli ana sınıfı öğrencileri Kızılay Haftası dolayısıyla Kızılay Akhisar Şubesi´ni ziyaret etti.


Gündem 6.11.2016 21:44:06 313 0

Miniklerden Kızılay Ziyareti

Akhisar Misak-ı Milli ana sınıfı öğrencileri Kızılay Haftası dolayısıyla Kızılay Akhisar Şubesi´ni ziyaret etti.

 

Akhisar Misak-ı Milli ana sınıfında ökul öncesi eğitim gören 3 sınıftaki 70 minik öğrenci deprem, sel, yangın ve daha bir çok hizmette gece gündüz halkın yanında olan Türk Kızılay´ını yakından tanıma fırsatı buldu. 29 Ekim- 4 Kasım Kızılay Haftası nedeniyle minik ziyaretçilerini Ahmet Kayalı iş hanında bulunan bürosunda Şube Başkanı Orhan Çeçen karşıladı.

 

Kızılay´ın kuruluş amacını ve hizmetlerini anlatan Çeçen, "İlk önce bu gün Akhisar Kızılay şubesine yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. Türkiye´de Kızılay yaşanan her türlü afetlerde vatandaşının yanında olan bir kurumdur. Kızılay, Türkiye´nin yanında tüm dünyada da yaşanan her türlü doğal afetlerde vatandaşın yanında bulunan bir kurumdur. Bunun yanında hastanelerde kan bekleyen hastalarımıza da gönüllü kan bağışlarından aldığı kan ile destek vermektedir. Akhisar´da her Pazartesi ve Cuma  günleri Tahir Ün Caddesi Kaymakamlık önünde, Çarşamba günleri de eski belediye binası önünde ve talep eden kurum ve kuruluşlara giderek kan bağışçılarından kan almaktadır. Bu alınan kanlar bazı tahliller yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Her bir damla kan bir hayattır? dedi.

Kızılay Haftası nedeniyle her türlü felaket ve afet durumlarında yerine getirilmesi gerekenleri öğrenme fırsatı bulan minik öğrencilerin sorularını da cevaplayan Başkan Çeçen, öğretmenlere ve öğrencilere ilgileri için teşekkür etti. Ziyaret sonunda Çeçen, minik öğrencilere Kızılay kumbarası hediye etti.

E.Ç.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK