Müzeler Haftası Etkinlikleri Başladı

Akhisar Müzesi´nde 17- 22 Mayıs Müzeler Haftası etkinliklerinin açılışı yapıldı.


Kültür/Sanat 17.05.2016 17:28:07 646 0

Müzeler Haftası Etkinlikleri Başladı

17- 22 Mayıs Müzeler Haftası sebebiyle Akhisar Müzesi´nde yapılan etkinlikte açılış konuşmasını Akhisar Müzesi´nde görevli Arkeolog Fatih Yıldırım yaptı. Yıldırım, konuşmasında ?Müzeler haftası etkinliklerimizde bizlere Akhisar Kaymakamlığı, Akhisar Belediyesi katkı sağlamıştır. Müze geçmişten günümüze taşıdığımız  bilgi laboratuvarıdır bunları korumamız lazım. Biliyorsunuz orta doğu coğrafyamızda tarihi eserlerimiz yer ile bir olmaktadır. Ülkemizde de yasa dışı yollar ile kaçak eserler ele geçirilmektedir. Fakat bunlar çok da yoğun bir orana sahip değillerdir, bunların çoğu Avrupa´ya servis edilmektedir. Bu noktada emniyet birimlerinin de yoğun çabaları  bulunmaktadır. Uluslararası boyutları olduğunu zaten bilmekteyiz, bilgi laboratuvarlarımızı iyi korumamız gerekmektedir.  Akhisarda´da bilimsel müze kazılarımız da var. Engin Akdeniz Hocamızın gayretleri ile yapılan bilimsel kazılarımız  hem tepe mezarlığı hem hastane höyüğü çerçevesinde gerçekleşmektedir. Akhisar´da yeni yeni keşiflerimizde bulunmaktadır? dedi.

Açılış konuşmasının ardından Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, folklor gösterisi yaptı. Müzeler Haftası etkinliği daha sonra sergi ve müze etüd atölyelerinin açılışı ile devam etti. Müze bahçesine ve içerisinde yapılan sergilerinin gezilmesiyle program son buldu.

Akhisar´da yapılan Müzeler Haftası etkinliğine İl Kültür Müdürü Seyfettin Onat, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Müze Müdür Vekili Harun Güllü, Arkeolog Fatih Yıldırım, Akhisar CHP İlçe  Başkanı İsmail Şahin ve yönetimi, Rölyef sanatçısı Halil Köksal ve  okul öğrencileri i,el vatandaşlar katıldı.

Müzeler Haftası etkinliği yarın saat 14.30´da Yerel Tarih Araştırmacısı Mustafa Kuzucuk (Akhisar), Arkeolog Fatih Yıldırım  (Akhisar  Müzesi), Yerel Tarih Araştırmacısı Yurdun Güvenen (Gördes) ?in katılımıyla Akhisar Müze bahçesinde yapılacak olan ?Neden Tarih- Yerel Tarih? adlı söyleşi ile devam edecek.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK