Okçuların Prensi Kayhan Ergun'dan.

Saruhanlı Kaymakamlığı tarafından organize edilen 2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı Okullar Arası Genç Makaralı Erkekler Okçuluk İl Birinciliği müsabakaları 21 Nisan Salı günü Saruhanlı Stadı'nda yapıldı.


Eğitim 22.04.2015 15:17:23 1765 0

Okçuların Prensi Kayhan Ergun

Oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonucunda,  Kayhan Ergun  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Selahattin Berk Tombul Genç Makaralı Erkekler kategorisinde İl Birincisi oldu.
Okullar Arası İl Birinciliği müsabakalarında dereceye giren sporcular Manisa'yı temsilen 05 - 07 Haziran 2015 tarihlerinde Antalya ilinde yapılacak olan Okullar arası Türkiye Şampiyonluğu müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Okul Müdürü Rıza Bahar, her türlü spor yarışmalarına katıldıklarını, çoğu dal da İl Birinciliği bazı dallarda ise  Türkiye'de şampiyonlukları kazandıkları için öğrencileri ile gurur duyduğunu ayrıca öğrenci, öğretmen ve idareciler ile birlikte marka bir okul olmak için çalıştıklarını ifade etti. Okullar arası Okçuluk müsabakaları sonucunda il Birincisi olmuş ve önümüzdeki haftalarda da yapılacak olan  Türkiye Şampiyonasına  katılmaya hak kazandılar. Müsabakalarda dereceye giren sporculara Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından madalya ve başarı belgesi takdim edildi.Küçükler kategorisinde Sena Nur Tekin; Genç Bayanlar kategorisinde Bilge Nur Yılmaz, Şimal Ekiz, Hale İrem Beyaz ve Rana Böğrekçi; ise Arda Tavacı, Mehmet Gümüş ve Samet Öztürk dereceye giren sporcular oldu. 08 OCAK 2015 tarihinde Manisa'da yapılan Liseler arası Kros müsabakalarında Mehmet Küçükbıyık  5 bin metrede 16:40 ' lık derecesiyle Manisa İl Birincisi olmuş ve önümüzdeki haftalarda Muğla'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına  katılmaya hak kazandı.
Aydın'da düzenlenen Okullar Arası Küçükler ve Gençler Okçuluk İl Birinciliği müsabakalarında dereceye
giren sporcular ödüllendirildi. Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı Okullar Arası Küçükler ve Gençler Okçuluk İl Birinciliği müsabakaları Adnan Menderes Stadı'nda yapıldı.
Yapılan müsabakalara Efeler Atatürk Anadolu Lisesinden 1 sporcu, Efeler Adnan Menderes Anadolu
Lisesinden 4 sporcu, Kuşadası Nermin Metin Akar Ortaokulundan 1 sporcu ve Didim Zeynep Dönmez Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinden 2 sporcu olmak üzere 8 sporcu katıldı.
Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk İl Temsilciliği tarafından organize
edilen Okçuluk İl Birinciliği dört kategoride gerçekleştirildi. 29 Kasım Cumartesi günü Kadir Has Stadyumu Okçuluk Eğitim Alanında yapılan İl Birinciliğine yaklaşık 50 sporcu katıldı. Aralık ayında Adana`da yapılacak Salon Federasyon Kupası Seçmeleri niteliğinde olan İl birinciliği müsabakaları büyük heyecana sahne oldu. Makaralı Yay ve Klasik Yay kategorilerinde düzenlenen müsabakalar sonunda Erkekler Klasik Yayda Osman Ekşici, Kadınlar Klasik Yayda Şeyda Erçalık, Kadınlar Makaralı Yayda Gizem Elmaağaçlı ve Erkekler Makaralı Yayda Furkan Dernekli il birincisi oldu.
Konya Stadyumu 2 numaralı çim sahada yapılan şampiyonanın açılışında konuşan İl temsilcisi Ömer
Koç, Konya'nın okçulukta son bir yıl içinde ciddi bir mesafe kaydettiğini ifade etti. Okçuluk sporuna ilginin her geçen gün arttığını vurgulayan Koç, Okulda başarıyı tetikleyen en önemli gücün sporda başarılı olmaktan geçiyor. Okçuluk konsantrasyonu ve motivasyonu sağlayan bir spor dalıdır” diye konuştu.Yapılan müsabakalara Efeler Atatürk Anadolu Lisesinden 1 sporcu, Efeler Adnan Menderes Anadolu Lisesinden 4 sporcu, Kuşadası Nermin Metin Akar Ortaokulundan 1 sporcu ve Didim Zeynep Dönmez Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinden 2 sporcu olmak üzere 8 sporcu katıldı. Küçükler kategorisinde Kuşadası Nermin Metin Akar Ortaokulu Sena Nur Tekin, Genç Bayanlar Kategorisi Efeler Atatürk Anadolu Lisesi Bilge Nur Yılmaz, Genç Erkekler Kategorisinde Arda Tavacı birinci oldu. Müsabakalarda dereceye giren sporculara Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından madalya ve başarı belgesi takdim edildi.Derece giren sporcular Aydın'ı temsilen 03 – 05 Haziran 2015 tarihlerinde Antalya'da yapılacak olan grup
müsabakalarına katılmaya hak kazandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ