Ölüm Tankına Destek devam Ediyor

Ölüm Tankına Destek devam Ediyor


Gündem 18.06.2013 13:37:16 4187 0

Ölüm Tankına Destek  devam           Ediyor

Aliağa’dan yola çıkan, Bergama, Kınık, Soma, Kırkağaç, Akhisar yolu üzerinden gideceği yer olan Cehennem Tankı Akhisar Sındırgı karayolundan Gördes Demirci Kavşağında Akhisar Çevre Platformu, Turgutlu Çevre Platformu Gördes Çevre Derneği tarafından eylemler yapılıyordu. Gördes ilçesine ulaşacak olan Cehennem Tankının gideceği yolların dar olan yerleri genişletme çalışmaları son sürat devam eder iken tankın başında da nöbet tutmalar devam ediyor. Gördes kayacık belediye Başkanı Ramazan Koyunlu ve İzmir Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven de destek için Ölüm tankının başındaki eylemcilere destek verdiler.

SORUMLUSU KİMOLACAK
Kayacık belediye Başkanı Ramazan koyunlu "Bugün bir vatandaş sırtına ilaçlama makinası ile bütün bahçedeki sebze ve meyveleri ilaçlasa ve bu meyve ve sebzeleri yiyenlerde ölüm olsa ve bunu yapan bilinse muhakkakki bu insan linç edilir. Ama bu kazanın saçacağı zehirden meydana gelen olayların sorumlusu kimler olacak” dedi. Dikiliden gelenlerinde desteklediği eylemlerde konuşan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven,

"Şu görmüş olduğunuz 800 tonluk makine geniş bir şekilde sulfilit asit ile bu ovayı kurutacak gelecekte, insanları zehirleyecek, yaşamımızı toprağımızı kirletecek. Burada insanca yaşamak özgürce yaşamak isteyen insanlarımız bu makinenin taşıyacağı sülfiklit asite karşı en demokratik haklarını kullanıyorlar. Bu demokratik haklarını kullanarak bu makinenin gideceği yere gitmemesi için elinden gelen gayreti gösteriyorlar.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Bizde Dikiliden geldik ve buradaki arkadaşlarımıza dayanışma gösteriyoruz. Bundan sonrada bu dayanışmamızı göstereceğiz. Bunlar adeta kan emicidirler. Bu savaşımız devam ediyor ve devam edecek. Biz bu tankın gideceği yere gitmemesi için mücadele veren arkadaşlarımıza sonuna kadar destek olacağız. Bizim burada çocuklarımız yaşayacak torunlarımız yaşayacak. Buradan koparılan her demet maydanozda kirlilik olacak zehir olacak biz bunları biliyoruz bilerek hareket etmeliyiz tıpkı Aliağa’daki termik santral gibi tıpkı Dikilideki Ovacıkta siyanür ile çıkarılan altın gibi.

GEREKİRSE CANIMIZI VERİRİZ

Burada da çevreci arkadaşlarımız ile birlikte mücadelemizi sürdürüyoruz, sonuna kadarda sürdüreceğiz. Gençleri bize çok şeyler öğretti, onlardan öğrendiklerimizi hayata geçireceğiz. Aslında olay 2-3-5 tane ağaç için değil artık bu bir özgürlük savaşıdır Özgürlüğümüz için canımızı bile veririz bunu böyle bilsinler” dedi.

 

 

Haber Merkezi