ÖZDAĞ´LAR ?GELECEK PARTİSİ SEÇİME HAZIR?

Gelecek Partisi Genel başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, teşkilatlanma sürecinde olan Gelecek Partisi Akhisar İlçe Başkanı Aysun Uz Perkel ve yönetim kurulunu ziyaret ederek destek verdi.


Siyaset 18.06.2020 02:44:35 1475 0

ÖZDAĞ´LAR ?GELECEK PARTİSİ  SEÇİME HAZIR?

Gelecek Partisi Genel başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, teşkilatlanma sürecinde olan Gelecek Partisi Akhisar İlçe Başkanı Aysun Uz Perkel ve yönetim kurulunu ziyaret ederek destek verdi. Gelecek Partisi Genel başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ile birlikte Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler, Gelecek Partisi Maisa İl başkanı  Mustafa Keskin Konak Pasajı 3.cü katındaki yeni lokalinde Gelecek Partisi Akhisar İlçe başkanı Aysun Uz Perkel ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Kısa bir konuşma yapan Gelecek partisi Akhisar İlçe Başkanı Aysun Uz Perkel ?Gelecek Partisi genel başkan yardımcımıza, İl başkanımız Mustafa bey´e, Kurucular Kurulu Üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler´e hepsine hoşgeldiniz diyorum. Yeni bir oluşumun içerisindeyiz inşallah güzel düşünüyoruz? dedi. Gelecek Partisi genel başkan yardımcısı Selçuk Özdağ ise konuşmasında ?Bu gün Akhisardayız  Tyatır tartardayız. Biliyorursunun incilde geçen islamiyette geçen 7 kilisenın 3 tanesi Manisa´da 1 Alaşehirde, 2.Salihlide Sarpta. 3 olarakta Tytre Akhisarda. Gelirkken Arkadaşlarıma söyledim il başkanıma Kurucularkurulu üyemize ve aynı zamanda il koordinatörümüze bunlara bir fatiha okuyalım bunlar isevidirler islamiyetten önce Hz. İsaya inanan insanlardır diyerek birer fatiha okuduk. Akhisar aynı zamanda Şeyh İsa´nın diyarı mahalleside var biliyorsunuz. Mahallede isimlerini anıyoruz, onları rahmetle anıyorum aynı zamanda Ayvaz Dedenin diyarı burası, Ayvaz dede buradan çıkarak Anadoluyu fethedenlerin aynı balkanları feth etme noktasında maneviyet noktasında yürüdükleri yol ve vardıkları noktada da Ayvaz Dede var Bosna Hersekte her yıl şenlikleri   yapılıyor. Böyle güzel bir şehide olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Geliş sebebimiz 6 ay önce yola çıktığımız 6 ay  önce kurduğumuz önce kimse kuramaz derken kurduğumuz kursalar bile teşkilatlanamaz dedikleri fakat teşkilatlandığımız oy alamazlar dedikleri noktada

bazı yerlerde oy da aldığımız Gelecek Partimizin il başkanı Mustafa Keskin beyle ile kurucu üyesi ve Kurucula kurulu üyesi  Gizem Satıoğlu Öcmenlerle  aynı zamanda teşkilat başkanımız ve benim yardımcım Erdoğan Şener be ile  bugün Aysun Uz Perkel hanım ileç başkanımızı Akhisarda yönetim kurulu hanım efendi ve bey efendileri  ziyarete geldik. Hayırlı olsun diliyoruz.

Akhisar bizim için çok önemli. Burası aynı zamanda zeytin ve zeytinyağının memleketi ve Türkiye´de söz sahibi olan bir yer yaklaşık 20 milyona yakın zeytin fidanı var daha çok ama ben aşılı olanı söylüyorum. Burasıda gelecekte ileride daha çok kendisinden bahsettirecek bir ilçe ve çevre yolu buradan geçiyor, aynı zamanda organize sanayisi var merkezde olan bir yer. Hak ettiği hizmetleride inşallah gGelecek partisinden alacak. Gelecek partisi olarak il binasında  il teşkilatımızda kısa bir süre önce kurulmuştuk .

Koronavirüse yakalandık ama Mustafa Keskin ve yönetim kurulu üyeleri  yollarına devam ettiler.

 Öene yönetim kurullarını kurdular, daha arkadaşlarımız  ilçelerde örgütlenmeye başladılar.

Önceleri Türkiye´de ekonomik kriz vardı.parti kurduğumuz zamanlarda 2.

 Korku iklimi vardı, üçüncüsü de dünyada uluslar arası kriz olan korona virüs salgını bizi de etkiledi. Buna rağmen gelecek partisi olarak bizler genel başkan Ahmet Davutoğlu ile her hafta kendi hesaplarımızla millete seslendik.Sayın Davutoğlu Türkiyenin meselelerini gündeme getirdi, yapıcı ve inşa edici muhalefet gereğide çözüm önerilerini sundu.  Bu dönem içerisinde tanındıkça farkındalığımızı göstermeye başladık.

 Ahmet Davutoğlu tanınıyor eski başbakan, eski genel başkan aynı zamanda dışişleri bakanı aynı zamanda dünyanın seçkin bilim adamlarından birtanesi  Ahlaklı siyasetçi. Peki  Ahmet Davutoğlu parti kurdumu diye sorulduğumuz zaman  yüzde 20´lik kesim biliyor  evet parti kurdu  diyerek.

Peki bu partinin ardı nedir diye sorduğumuz zamanda yüzde 15´lik kesim adının gelecek olduğunu biliyor.  Eğer Türkiyede bizler görünür oldukça  çalıştıkça teşklatlarımızı kurdukça Gelecek partisini oy yüzdesi çokdaha fazla  artacak inşalla tanınma olayı ile alakalı.

Bugünlerde birileri gelecek partisinin oyunun çok düşük olduğunu söylüyor. Her gün televizyonlarının başında gelecek partisi duvar gibi dillerinden düşürmüyorlar. Ahmet Davutoğlu´nu dillerinden düşürmüyorlar, sanki bir tespih gibi. Mademki bizim oyumuz yok niye bizi bu kadar anıyorsunuz bizi bu kadar zikrediyorsunuz. Bize niye bu kadar önem veriyorsunuz demek ki önem ahedeceğiniz  kadar oyumuz var.

Türkiye´de siyaseti şekillendirecek kadar oyumuz var. Türkiye´nin problemlerine gelince bizler gelecek partisi olarak Cumhuriyet kurulduğundan itibaren  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucusu onların  tamamına her parti liderine teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Taş taş üstüne kim koyduysa hepsine şükran duygularımızı ve rahmet dileklerimizi iletiyoruz.  Bu gün aynı zamanda Süleyman Demirel´in eski Genel Başkan, Başbakan Cumhurbaşkanı 6 defa giden 7 defa gelen bir siyasetcininde ölüm yıldönümü onuda rahmetle anıyorum. Ülkemize kim hizmet ettiyse hepsine teşekkür ediyoruz ama aynı zamanda da bu kişilerin eksiklerinide biliyoruz, neden eksik yaptıklarınıda biliyoruz.

Türkiye´de çok darbeler oldu siyasi partilerin yönetim tarzlarında problemlerde oluştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi benimde 3 denem milletvekili olarak içerisinde bulunduğum genel başkan yardımcılığını ifta ettiğim

bir parti kuruluşundan itibaren Türkiye´ye  çok büyük hizmetler yaptı. Zaten Türkiyede çok ciddi ekonomi kriz vardı 3 parti koalisyonu tamamen iflas etmişti. Erken seçim kararı alındığında gecelik refolu faizler binde yedibinleri bulmuştu ve enfilasyonda yüzde 79-80 leri bulmuş faizler çok ciddi bir şekilde yükselmişti.

Böyle bir ortamda Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Yani DSP, MHP, Anavatan Partisi dibe vurmuş ve böyle bir ortamda Recep Tayyip Erdoğan bir yandan tutuklanmış olması geçmişte Belediye Başkanlığı yapmış olması

Karizmatik bir lider olarak tarih sahnesine çıktı ve ilk seçimide o zamanın seçim kanununun azizliği nedeniylede başka partilerin baraj altında kaldıkları için e Türkiyede 2 Partili bir meclis oluşturuldu. Adalet veKalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk partisi ardından bu parti 2014´lü yıllara kadar çok ciddi hizmetler yaptı. Türkiyede vesayitci yapıları ortadan kaldırmak, özgürlükler alanını genişletmek ulaşım ve sağlıkta Trükiyeyi rahatlatmak sosyal yardımlar konusunda ama 2014 yılı kırılma noktasıdır. 2014 yılında 3 bakanın yüce divana gitmesini engelledi bu doğru değildi 3 bakanda yüce divana giderek aklanmaları gerekiyordu fakat meclisteki komisyondan çoğunluk nedeniyle kurtulmuş oldular.

 Ardından Büyükşehir yasasına itirazlarımız oldu bizim,  bu Büyükşehir yasası doğru değil ve Büyükşehir Belediye Başkanı aynı partiden olsa bile İlçe Başkanı ile aralarında ittilaflar meydana gelir insanların olduğu yerlerde problemler vardır sistem böyle kurulmamalıdır diyerek itirazlarımızı yaptık.

Üçüncü olarak Milletvekillerinin dokunulmazlığnın kaldırılmasını istemedik eğer milletvekillerinin dokunulmazlığı kalkarsa burada CHP ve diğer partilerinde çok ciddi hataları vardı. Onlarda meydan okuyunca Adalet ve Kalkınma partisi o meydan okumaya karşıda bir hata ile cevap ile cevap verdi milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi bu günde Milletvekilleride tutuklanıyorlar, yani sıra Kılıçtaroğlunda kılıçtaroğlununda tutuklanması an meselesi. 

Ana muhalefet partisi lideri  Türkiye´de tutuklandığı dokunulmazlığını kaldırdığını tahammül ve hayal bile edemiyorum. Böyle bir ülkede demokrasiden bahsedilemez. Böyle bir ülkede insan haklarından bahsedilemez, hukuktan bahsedilemez, böyle bir ülkede milletvekili dokunulmazlığından bahsedilemez. Biz bunlara da itiraz ettik. Aynı zamanda gazetecilerin tutuksuz yargılanmalarını istedik. Yani Türkiyede daha çok demokrasi daha çok insan hakları özgürlük daha fazla hukukun üstünlüğü hakim kılınsın eğitimde fırsat eşitliği gelir dağılımında adalet olsun istedik.

Bilahare sayın Davutoğluna yapılanıda kabul etmedim ben arkadaşlarımızda kabul etmedi

Davutoğlu´na partici bir darbe yapıldı.Sayın Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı olmuştu, Bir tersane işçisinin çocuğu  Türkiyede belediye Başkanı ardından yasaklı daha sonra yasakğı kaldırıldı Başbakan başbakan ardından Cumhurbaşkanı daha sonra bu sistenle beraber adete başkan haline dönüştürüldü.

sayın Davutoğlunu parti içi darbe yapılarak sayın Cumhurbaşkanı hem Cumhurbaşkanı olamak hem parti genel başkanı olarak hem başbakan olmak hemde defakta olarakta TBMM başkanlığınıda yapmak gibi rey istedi biz bunada karşı çıktık. Bunlar doğru değil,

Sayın Davutoğlunun parti içi darbe ile görevden alınması çok ciddi şekilde Türkiye´ye kan kaybettirdi. Yüzde 49.5 oy almış bir insan ve bir anda bir gece yarısı kendisine bir darbe  yapılıyor parti içerinde ve görevi bırakmak zorunda kalıyor, Başbakanlıktan bir noktada arz ediliyor dolaylı olarak  refakta olarak arz ediliyor bunlara da itiraz ettik.

 Bunlarda Adalet ve kalkınma Partisinin kırılma noktalarıydı. Daha sonra ise Cumhurbaşkalığı hükümet sisteminde Sayın Devlet Bahçeli´nin bu defakta olarak devam ediyor gelin bunu hukukuleştirelim demiş olması nedeniyle  burada da proplem meydana geldi. Çünkü Türkiyenin dokusuna uygun olan tam parlementer sistemidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi bir kişinin aklıyla Türkiyenin yönetilmesi sisemidir bu  doğru değildir, zaten doğru olmadığınıda gördük.

 Türkiye uçacak diyorlar doğru Tükiye uçtu ama uçuruma doğru uçuyor. Türkiyede işsizlik bitecek diyorlar Türkiyede yetişkinlerd 17-18 gençlerde ise bugün   İşsizlik yüzde 30´a çıkmış vaziyette,bu Türkiye için çok ciddi alan demektir Eso es demektir. Düşünebiliyormusunuz  yüz geçten   30 işsiz, yüz kadın ve erkekten 17-18 işsiz bunu Türkiye kaldıramaz bunu zaten 3,5 milyonda emeklisi var emeklinin sıkıntılarıda ayrı olarak değerlendirilebilir. 

 Böyle bir ortamda Adalet ve Kalkınma partisinin kırılma noktalarını söyledikten sonra

 Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yanlışlarını ifade ettikten sonra  bizler bunların hepsini eleştiri olarak dile getirdik ve Adalet ve Kalkınma partisi bizlere yalan söylüyorsunuz diyemedi  iftira atıyorsunuz , hayır sanal, rüya görüyorsunuz siz demedi  bizle bir 4 kişiy Genel Başkan, Başbakan genel başkan yardımcısı  ve Milletvekili olan 4 arkadaşımızı kesin ihraç talebiyle disipline verdi. 

Türkiye´de başbakanlar ihraç edilmişti, Celal Bayar CHP´den ayrılıp Demokrat partiyi kurduğu zaman ihraç edilmişti ama genel başkan ilk defa ihraç edilecekti. Adalet ve Kalkınma partisine bunu yaşatmak istemedik ve kendimiz istifa edelim dedik. İstifa ettikten sonrada Türkiye´de  yeni bir parti kurma kararı aldık  3 ay içerisinde partimizi  kurduk. Bugün Türkiyede  56 ilde 227 ilçede örgütlendik.Haziran ve Temmuz ayları tamamen örgütlenme aylarımız ve Temmuz ay´ının son haftaları  kongre aylarımı ilk kongremizi Ardahanda ilk kongremizi yaptık Işık Doğudan gelir Doğudan yükselir dedik,  aynı zamanda göç Dünyada hep Doğudan Batıya dğrudur Doğudan batıya doğru geleceğiz en uçta  Muğla Datça´da da kongremizi yaparak

 Allah kabul ederse Ağustos ayının ilk haftasında veya en geç 2 haftasında  Ankara´da açık havada büyük kurultayımızı yapacağız. Zor şartlarda siyaset yapıyoruz.

Türkiyede bir korku iklimi vardı bu korku iklimini yenenlerden biri Meral Akşenerdi, ikincisi korku iklimini yenilmesinde 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin çok ciddi rolü vardı. Ama en önemlisi Ahmet Davutoğlu´nun parti kurmasıydı çünkü bütün Dünyanın tadınığı bir siyasetciydi Dış işleri bakanıydı başbakandı Dünyanın seçkin bilim adanlarından birtanesiydi.

Böyle insanın parti kurmuş olmasıda Adalet ve Kalkınma partisinide ciddi bir şekilde rahatsız ediyor korku ikliminin yenilmesinde de  3 en önemli eri olarakta Sayın Davutoğlu ve bizlerin Gelecek partisini  kurmuş olmak. Burada da Akhisarda da Aysun Uz Perkel hanım ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum ben korkusuzum dedi ben korkmuyorum dedi. Bakın parti kurmak vatandaşlık hakkıdır. Eğer Türkiyede Hukuk varsa aynen Süleyman Demirel´in söylediği gibi sabah 5 te kapımız çalınıyorsa bizim kapımızı sabah 5 te polis, jandarma, vergi memuru  mafya çalmadı bizim kapımızı 5 sütçü çaldı dedirtirsek eğer demokrasi gelir oraya. Biz Türkiyede kapmız çalındığında korkusuzca yaşamak istiyoruz, sokalardaderneklerde sivil toplum kuruluşlarını kurarken korkusuzca yaşamak istiyoruz kimseye zarar vermesinler istiyoruz.

Türkiyede devlet bir partinin olmaz devlet kişinin olmaz devlet meshebin olmaz devlet bir cemaatin asla olmaz devlet milletindir. Orada herkes olur alevisi sunnisi sağcısı solcusu başı açık başı kapalı dinlisi dinsizi kürdü türkmeni lazı çerkezi herkes orada olur. Eğer 83 milyon bu devlet benimdir diye gururla söylüyorsa nasıl almanlar bu devlet bizm diye gönül rahatlığı ve gururla söylüyorlarsa Türkiyede yaşayanda herkes bu devlet benim derse o devlet o kadar gçlü olur.

Siyasi partilere demokrasi  gelmedikçe meclise demokrasi gelmez. Meclise demokrasi gelmedikçe Türkiye´ye demokrasi gelmez. Elbete siyasi partilerin yasası değişsin, seçim kanunu değişsin milletvekili transferleri olmasın sadece parlamentoda 2 parti karar vermesin.Bütün partiler karar versin. Böyle bir Türkiye  özlemi içerisindeyiz. Ben yaptım oldu mantığı ile  hareket etmemelerini istiyoruz. Üçüncü bir husu ise Türkiye´de

 en büyük problemi  ekonomi artık tencere kaynamıyor. Kaynayan tencere eksik kaynıyor. Bu virüs döneminde de iyi yönetemediler. Zaten bugün artık mevcut hükümet Türkiye´de artık siyaset üretemezler. Artık eskidiler. Eskiyen yüzler, eskiyen sözlerle ile Türkiye yönetilmez.

Türkiyede derhal erken seçim olamsı gerekmektedir gelecek yıl erken seçim bekliyoruz, Erken seçimde koalisyon hükümeti gidecek yeni bir hükümet gelecek Gelecek partisi başat rol olacaktır iktidarolamk için siyaset yapıyoruz.

Türkiye´de yeni kurulan  harekete aman efendim yeni  kuruldu hatırlarsanız CHP Demokrat parti ayrılırken bunlarmı iktidar olacak diyorlardı.

1960 iktilalinden sonra Demirel parti kurarken bu mu iktidar olacak bu genel müdür mü iktidar olacak diyorlarsı ama onlar  iktidar oldu. Özal´a kimse şans vermezken Ana-Vatan partisini iktidara getirdi. Recep Tayyip Erdoğan´da aynı şeyler olmuştu. Recep Tayyip Erdoğan çıktığında hiç kimse muhtar bile olamaz diyorlardı. Şimdi de birileri malesef Türkiyede

bize aynı şeyleri söylüyorlar iktidar olacağız iddialıyız bu nedenle siyaset yapıyoruz.  Ben 3 dönem milletvekilliği yaptım ve orada kalsam Davutoğlu´nu savunmasam yine Milletvekilliğine devam edecektim yine genel başkan yardımcılığına devam edecektim.

Hatta  daha sonra Gelecek Partisi kurulmadan önce bana her türlü teklif yapıldı. Kabul etmedim. Çünkü Adalet ve Kalkınma partisinin artık Türkiye´yi yönetme yeteneği  yoktubunu görmğştüm ben akedemisyenimben tecrübeli 27 yıllık aktif bir siyaset yapıyorum. Adalet ve kalkınma partisinin genel Başkan yardımcılığını yaptım, o nededenle orada teklif edilenleri kabul etmedim ve bir yola çıkalım dedim burada da Büyükşehir MHP verildikten sonra Cengiz Ergün bey´e verildikten sonra milletittifakı iyi parti parti bana adaylık teklif etti. Kabul etsem kazanacağım ama Belediye başkanlığı için parti değiştirmeyi doğru ve Ahlaki bulmadım. Onun yerine Türkiye siyaset yapmayı daha doğru buldum,  sayın Davutoğlu ile beraber bir parti kuralım iktidar olalım Türkiye´ye demokrasiyi kişileştirelim  Cumhuriyeti Demokrasi ile tanıştıralım ve hukuku adaletle tacladıralım dedim bunu yapalım dedim.çocuklarıma bırakacağım en güzel mirasbirtaneside yapamadıklarımızı yapmak isteyişimizdir.

Benim hayallerim var ben istiyorum ki Türkiye Avrupa ülkelerinin seviyesinde olsun istiyorum. Kimse endişe etmesin Sosyal devlet olsun istiyorum burası burada eğitimde fırst eşitliği gelir dağılımında adalet olsun istiyorum bu ülkede ben. Bu ülkede kimse ayrımsız yaşasın istiyoruz. Başı açık başı örtülü birlikte yaşasınlar

Kürt, Türk ayrımı olmadan  birlikte yaşayacağımız bir Türkiye hayali içerisindeyim.

Bunu yapacağız sayın Davutoğlu ile beraber partimizi kurduk korkmuyoruz. Korkmayacağız, çekinmeyeceğiz.kongremizi yapacağız gelecek sene yapılacak sene yaplacak erken seçim türkiye için doğrudur, sayır Erdoğan ve Bahçeliye sesleniyorum seneye seçim söyleyin. Biz hazırız çünkü hem kendinize hem partlerinize hem Türkiyeyeiyilik yaparsınız. Yeni bir ses yeni bir soluk yeni bir yüz olarak Gelecek partisi hazır? dedi.

 

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK