Özel Doğuş Hastanesi, Kızılay´a 20 Ünite Kan Bağışı Yaptı

Özel Doğuş Hastanesi Kızılay´a kan bağışı kampanyasına verdiği desteğini devam ettiriyor.


Sağlık 22.08.2015 17:04:58 362 0

Özel Doğuş Hastanesi, Kızılay´a 20 Ünite Kan Bağışı Yaptı

Özel Doğuş Hastanesi Kızılay´a kan bağışı kampanyasına verdiği desteğini devam ettiriyor. Hastane çalışanları ve doktorlarının yanı sıra hasta yakınları da kan bağışında bulundular. Kızılay görevlileri Özel Doğuş Hastanesi´nde bir gün boyunca uygun kriterleri sağlayan gönüllülerden kan bağışı kabul ettiler.

Manisa Kızılay Kan Merkezi Doktorları Çağdaş Obalı, Flebotimi Uzmanları Ahmet kahraman, Yunus Erikli ve ulaşım sorumlusu Kadir Dayan´dan oluşan 4 kişilik ekip, Özel Doğuş Hastanesinden 20 ünite kan toplandı.

Manisa Kızılay Kan Merkezi Doktorları Çağdaş Obalı, Ayhan Çetin,;"18-65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg´ ın üzerinde olan ve bağışta bulunmak isteyen herkesten kan alıyoruz. Bağışlar arasında üç ay arayla senede dört kez kan bağışlanabilir. Kan verme süresi yaklaşık yarım saattir. Erişkin bir insanda ideal kilosunun yüzde 8´ i kadar kan vardır. Pratik olarak 5 ile 6 bin ml olarak hesaplanır. Bizler kan bağışında bulunacak kişilerden 1 ünite yani 450 ml alıyoruz. En önemli dikkat çeken konu ise B ve C tipi sarılık geçirenler hiçbir zaman kan bağışında bulunamazlar. Kan bağışının bilimsel olarak kanıtlanmış bir tür yan etkisi yoktur. Bundan dolayı vatandaşlarımızı sağ duyulu olmaya davet ediyorum ve bir gün unutmayalım ki bizim de bir kana ihtiyacımız olabilir" dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ