Özel Doğuş Hastanesi´nde Sular Durulmuyor

Akhisar´da 21 yıldır sağlık alanında hizmet veren Özel Doğuş Hastanesi´nde Haziran ayında değişen yönetim kurulu tarafından görevlerine son verilen Op. Dr. Bülent Kurtul, Op. Dr. Özgür Kurtul, Acil Hekimi Dr. Bekir Önsoy, Pazarlama Müdürü Kadir Ay ve pers


Sağlık 1.04.2016 16:33:44 2187 0

Özel Doğuş Hastanesi´nde Sular Durulmuyor

Akhisar´da 21 yıldır sağlık alanında hizmet veren Özel Doğuş Hastanesi´nde Haziran ayında değişen yönetim kurulu tarafından görevlerine son verilen Op. Dr. Bülent Kurtul, Op. Dr. Özgür Kurtul, Acil Hekimi Dr. Bekir Önsoy, Pazarlama Müdürü Kadir Ay ve personel, işe iade davasını kazandılar. 

İşe dönüş iadesi davasını kazandıklarını söyleyen Özel Doğuş Hastanesi eski Başhekimi Op. Dr. Bülent Kurtul ve oğlu Op. Dr. Özgür Kurtul, Otel Tütün toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında ulusal ve yerel basına açıklamada bulundular.

Op. Dr. Bülent Kurtul ve oğlu Op. Dr. Özgür Kurtul, yaptığı basın açıklamasında bugüne kadar bir açıklama yapmaktan kaçındıklarını; ancak yasal süreç itibariyle haklılıklarının ispat edildiğini belirterek; "20 yıl önce boş bir arsa iken aldığımız, bin bir emek ve alın teri ile bu günlere getirdiğimiz, gece gündüz demeden Akhisar halkının hizmetine koştuğumuz,bu kurumu Akhisar ve yöresine kazandırarak yaptığımız birikimi geri vermiş olduğumuz Özel Doğuş Hastanesinden, türlü yalan ve iftiralarla danışman şirketin yanlış yönlendirmesiyle uzaklaştırıldık. Bize yapılan hiçbir vicdanın kabul etmediği haksızlığı mazur göstermek için olmadık iftiralar atıldı. Bunların ne kadar asılsız olduğu 2015-5938 numaralı Cumhuriyet Başsavcılık kararıyla ispatlandı, yapılan itiraz da 2015-2414 numaralı karar ile Akhisar Sulh Ceza Hakimliğince reddedildi. Ben Op. Dr. Bülent Kurtul, oğlum Op. Dr. Özgür Kurtul. Acil Hekimi Dr. Bekir Önsoy. Pazarlama müdürü Kadir Ay ve daha bir sürü haksız yere ekmeğinden edilen arkadaşlarımız işe iade davasını kazandık. Danışman şirketin dayatmasıyla yönetim kurulunun vermiş olduğu işten uzaklaştırma kararını mahkeme de haksız buldu. Bu da yetmezmiş gibi sosyal medya üzerinden de türlü hakaretlere maruz kaldık, halkımıza saygımızdan cevap vermedik ve bugünü bekledik .Fakat bu hakaretlerle ilgili danışman şirket yöneticisi Savaş Doğru hakkında savcılık soruşturması başlatıldı. Yine bize atılan iftiralarla onurumuzla oynanmak istendiği için manevi tazminat davası açıldı. Akhisar halkı bizleri çok iyi tanıyor, kendimizi anlatmaya ihtiyacımız yok ama iftira ve hakaretler öyle bir noktaya geldi ki kendimizi bu açıklamayı yapmak zorunda hissettik. Bu yaşananlar bu hastaneden ekmek yiyen 200´e yakın çalışma arkadaşımızı ve ailelerini de tedirgin etmektedir. Bu kurumun kapanması onca emeğin ziyanı ve Akhisar halkının büyük kaybı olacaktır. Dileğimiz, ortaklarımız olan yönetim kurulunun bu yanlışından dönmesi ve Ankara´dan gelip Özel Doğuş Hastanesini karıştıran ve Akhisar´ımızdaki huzur ortamını bozan bu danışman şirketin görevine son vermesidir. Aksi takdirde yönetim bu yalan, iftira ve hakaretlerin altına imza atmış olacaktır. Akhisar halkının vicdanında yargılanacak ve insanların onurlarıyla oynamanın vebalinden kurtulamayacaktır. Bu durumda da bize düşen çok sevdiğimiz Akhisar halkının bu haksızlığı görmesini dilemektir" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK