Özen, ?KGK´nın kuruluşu basınımız için bir milattır?

Küresel Gazeteciler Konseyi Manisa İl Temsilcisi ve Demokrat Gazeteciler ? Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Küresel Gazeteciler Konseyi´nin kuruluşunun Türkiye ve Türk Dünyası Medyası için bir mil


Gündem 22.10.2019 10:29:34 1485 0

Özen, ?KGK´nın kuruluşu basınımız için bir milattır?

Küresel Gazeteciler Konseyi Manisa İl Temsilcisi ve Demokrat Gazeteciler ? Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Küresel Gazeteciler Konseyi´nin kuruluşunun Türkiye ve Türk Dünyası Medyası için bir milat olduğunu belirtti.

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ve Azerbaycan Matbuat Şurası işbirliğiyle Azerbaycan´ın Bakü şehrinde düzenlenen ?Küresel Medya Buluşması´na katıldı. KGK´nın Manisa İl Temsilcisi görevinide yürüten Özen, Devlet Başkanları 7. Zirvesi ile eş zamanlı olarak yapılmasının buluşmanın önemini daha da arttırdığını kaydetti.

Azerbaycan Bakü´de gerçekleşen Küresel Medya Buluşması´nın yanısıra Türk Dünyası Dış İşleri Bakanları 7. Şura´sı, Türk Konseyi Devlet Başkanları 7. Toplantısı, Guba tarihi şehri izlenimleri başta olmak üzere devlet nezdinde çok önemli programlara katıldıklarını ifade eden Özen, ?Küresel Gazeteciler Konseyi´mizin resmi kuruluşu, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Ekim 2019 tarih ve 1660 Karar Sayısı ile onaylandı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanımız Mehmet Ali Dim başta olmak üzere, sürece katkı veren, her daim yanımızda olan ve desteğini hiç esirgemeyen Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu´na, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´ya, çalışma ve birlikteliklerinden dolayı Türkiye genelinde Konseyimizin İl Temsilcisi Cemiyet ve Dernek Başkanlarımıza, Konsey Üyelerimize, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ailesindeki yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Küresel Gazeteciler Konseyi İl Başkanı olarak Konseyimizin ülkemize ve basın camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca bundan sonraki süreçte Türk Konseyi´nde gerçekleşecek olan tüm "Medya Buluşmaları" Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından organize edilecek? dedi.

Azerbaycan Bakü´de Xural TV´de canlı yayın konuğu olanKüresel Gazeteciler Konseyi Manisa İl Temsilcisi ve Demokrat Gazeteciler ? Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen, Küresel Gazeteciler Konseyi´nin Türkiye, Orta Asya, Kafkaslar, Balkanlar ve Ortadoğu öncelikli olmak kaydıyla, tüm ülkelerde gazetecilerin mesleki, sosyal ve kültürel değerlerini arttırıcı, kaynaşma ve dayanışmayı geliştirici önlemler alınmasını sağlamak üzere çalışmalar yapmak amacı ile kurulduğunu belirterek, ?Konseyimizin çalışmaları Genel Başkanımız Mehmet Ali Dim´in liderliğinde aynı kararlılıkla devam edecek. 13-17 Ekim´de Azerbaycan Bakü´de düzenlenen Küresel Medya Buluşması´nın ardından 24-28 Ekim tarihleri arasında bu sefer Başkent Ankara´da Küresel Gazeteciler Konseyimizin evsahipliğinde Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu´nun himayesinde ve Sayın Genel Başkanımızın davetiyle Küresel Gazeteciler Konseyi ve Dünya Rus Medya Konseyi´nin katılımıyla Birleşik Konseyler Toplantısı ile 21. Rus Medya Kongresi gerçekleşecek. 25 Ekim Cuma günü saat 11.00´de Ankara´daki Meyra Palace Otel´de yapılacak.85 ülkeden 160 Rus dili konuşan gazetecinin ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcileri ile Meclis Üyesi Gazetecilerin katılacağı programın açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katılacaklar. Yoğun gündem ve programlarla Konseyimizin bünyesinde Türkiye´yi ve Türk Medyasını en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Ankara´da gerçekleşecek olan programa Konseyimizin Manisa İl Temsilcisi ve Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı olarak şahsım Hakan Özen ve KGK Yerel Meclis Üyesi aynı zamanda Derneğimizin Yönetim Kurulu üyesi Osman Özbaş katılacak? dedi.     

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ