ÖZLENEN GALİBİYET

KARŞILAŞMA SONUCU HATAYSPOR 2-3 AKHİSARSPOR


Spor 15.02.2020 21:59:59 1354 0

ÖZLENEN GALİBİYET

TFF 1. Lig 22. hafta mücadelesinde Hatayspor´a konuk olan Akhisarspor karşılaşmayı 3-2 kazandı. Lider karşısında 7. dakikada 1-0 geri düşen Akhisarspor, 7 haftanın ardından galibiyet özlemini giderdi ve 90. dakikanın sonunda sevinen taraf oldu. En son galibiyetini 14. haftada İstanbulspor karşısında alan yeşil siyahlılar ligde kötü gidişat sergilemesine rağmen Play-off potasından çıkmamıştı ve lider Hatayspor´u 10. Dakikada Onur Ayık´ın 42. dakikada Erhan Çelenk´in 44. dakikada Theodor Elmar Bjarnason´un golleriyle rakibini 3-2 mağlup etti.

KARŞILAŞMADA ÖNEMLİ ANLAR

TFF 1. Lig 22. hafta mücadelesinde Akhisarspor,  Hatayspor´a Antakya Atatürk Stadı´nda konuk oldu. Mücadele 15 Şubat saat 14.00´te Antakya Atatürk Stadyumu´nda oynandı. İlk düdük çaldıktan kısa bir süre sonra Selim Ilgaz´ın asistini iyi değerlendiren Mirkan Aydın 7. dakikada takımının ilk golünü kaydetti. Akhisarspor´dan cevap gecikmedi ve skor tabelası dakika 10´da Vrsajevic´in asistini iyi değerlendiren Onur Ayık´ın golüyle 1-1´i gösterdi. Dakika 14´te Rojka Rotman rakibine sert müdahalesinden dolayı sarı kart gördü. İlk yarı bitimine 3 dakika kala Akhisarspor´da Erhan Çelenk sahneye çıktı ve takımı öne geçiren golü Theodor Elmar´ın asistini gole çevirerek kaydetti. Dakikalar 44´ü gösterdiğinde 2. golün asistini yapan Theodor Elmar takımının 3. Golünü kaydetti.  ikinci yarıya değişikliklerle başlayan Hatayspor 2. golünü 78. dakikada ilk golün sahibi Mirkan Aydın ile kaydetti. Karşılaşmanın geri kalan kısmında çekişmeli mücadele sürerken skor tabelasında değişim olmadı ve mücadele 3-2 deplasmana giden Akhisarspor´un galibiyetiyle sonuçlandı.

MÜCADELENİN İLK 11´LERİ

Hatayspor mücadeleye Akın alkan, Soner Örnek, Yusuf Abdioğlu, Venkov Popov, Mesut Çaytemel, Kubilay Sönmez, Aabıd Rayane, Idır Qualı, Selim Ilgaz, Gökhan Karadeniz ve Mirkan Aydın ilk 11´iyle başladı.

Akhisarspor ise karşılaşmaya Gökhan Değirmenci, Avdıja Vrsajevıc, Edin Cocalic, Rojka Rotman, Ergin Keleş, Onur Ayık, Tolga Ünlü, Uğur Arslan Kuru, Sokol Cikalleshi, Theodor Elmar ve Erhan Çelenk ilk 11´iyle başladı.

MAÇIN ARDINDAN

Maçın ardından Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ile yaptığımız telefon görüşmesinde galibiyet üzerine düşüncelerini aldık. Deneyimli Teknik adam ?Bu maça sadece galibiyet olarak bakmamak gerekiyor, futbolcuların moral motivasyonlarında artış yaşandı. Kendine güvenlerinin tam olarak kendine geldiğini söylemek mümkün. Hatayspor bu güne kadar kendi sahasında oynadığı maçların toplamında 4 gol yemesine karşın Akhisarspor bu maçta 3 gol birden attı. Bu bizim için önemli bir nokta. Uzun zamandan beri gol kısırlığı çeken takımımızda bu sorunu da aşmış oldu. Hedefimiz 13 haftayı kayıpsız kapatıp süper Lig´e çıkmak.? dedi. Deneyimli Teknik Direktörün takıma dokunuşu çok geçmeden hissedilmeye başlandı. Takıma geldiği ilk hafta mağlubiyet alan yeşil siyahlı ekip toparlanma sürecine girdi ve ikinci karşılaşmada beraberlik üçüncü karşılaşmada ise lider Hatayspor´u kendi evinde 3 golle geçme özverisini elde etti. Takımın moralinden ve Yılmaz Vural´ın söylediklerinden kayda çıkarak ligde yeniden sesini duyuran Akhisarspor´u ilerleyen haftalarda göreceğiz, düşünceleri taraftarı sardı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ