Pazarcılar İsyanda

Akhisar Manavlar ve pazarcılar esnaf odası Başkanı seyyar satıcılar müsade edilmesin diyerek Akhisar maski önünde akıklama yaptı Başkan Güral Maski önünde yaptığı açıklamada şöyle dedi


Gündem 7.07.2017 02:15:19 1213 0

Pazarcılar İsyanda

Akhisar Manavlar ve pazarcılar esnaf odası Başkanı seyyar satıcılar  müsade edilmesin diyerek Akhisar maski önünde akıklama yaptı Başkan Güral Maski önünde yaptığı açıklamada şöyle dedi

?Şehrimizde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarımızın Akhisar halkına hizmet veren esnaflarımızın en büyük sıkıntısı haline gelen kayıt dışı çalışan seyyar satıcılar kayıtlı esnaf ve sanatkarımızı haksız rekabetle sıkıntıya sokmaktadırlar.

                Kayıt dışı çalışan kişiler sokak ve mahalle aralarını adeta bir örümcek ağı gibi şehrimizi sarmış bulunmaktadırlar.  Esnaf odalarına kaydı bulunan esnaf ve sanatkarımızı mağdur eden kayıt dışı kişiler devletine milletine yaşadığı memlekete faydası olmayan topluma da zararı olan kişilerdir. Bu kişiler sokak ve mahalle aralarında sattıkları ürünlerle Akhisarımız da yaşayan ve bu kişilerden alış veriş yapan tüketicilerimizin de sağlığını tehlikeye sokmaktadırlar.

                Başta sebze ve meyve ürünleri olmak üzere nerede üretildiği belli olmayan gıda ürünleri , giyim, içecek, ekmek, satışı yapan kişiler sokak ve mahalle aralarında adeta her köşe başında kol gezmektedir.

Sebze ve Meyvede Aranılan Şartlar( Fatura, Hal denetimi , Hijyen belgesi. Oda kaydı, vergi levhası)

Ekmek ve Unlu mamuller (Üretim izin belgesi, Manisa valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İşletme Kayıt Belgesi, belediye ruhsatı)

Tuhafiye ve Mefruşat Ürünleri(Fatura çıkışı, Sevk irsaliyesi, oda kayıt belgesi, vergi levhası,

Yukarıda belirttiğimiz meslek dallarıyla alakalı seyyar satıcılık yapan kayıt dışı kişilerin önlenebilmesi adına odamız olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar koordinasyon Merkezine resmi müracatımızı yaptığımız halde defalarca şifayen her ortamda koordinasyon başkanı Doğan ENSİVRİ ye şikayetlerimizi bildirdiğimiz halde defalarca telefonda şikayet etmemize rağmen hiçbir sonuç elde edilememiştir.

Cengiz ERGÜN üde göreve davet ediyorum

                Akhisarımız da merkez ve mahallelerinde seyyar domates, kavun, karpuz, kiraz, şeftali, pirinç, çorap, iç çamaşır, gömlek, ayakkabı, hırdavat, balık, tereyağ, peynir, bağ yaprağı satan kişiler gerek Akhisarlı gerekse Akhisar dışından gelen Afyon, Uşak, Aydın, Antalya vs. illerden gelen kişiler Akhisar´ı potansiyel bir ticarethane olarak görmektedirler. Defalarca oda yönetimi olarak şahit olmuşuzdur ki taksi bagajında ne yedüü belirsiz nerede üretildiği bilinmeyen Ekmeklerin satışına izin veren Büyükşehir Belediyesine ait sokaklarda cirit atan bu tür kişilere dur diyemeyen görevini yerine getiremeyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Sayın doğan ENSİVRİ yi istifaya davet ediyorum. Büyükşehir Belediye başkanı Sayın Cengiz ERGÜN üde göreve davet ediyorum.

                Pazarcı sabahın erken saatlerinde kalkar sebze meyve hallerine gider satacak olduğu sebze meyveyi temin eder hal faturasını alır, hal kayıt sistemine bildirimini yapar, malını arabaya yükler sevk irsalıyesini keser yola çıkar . Yolda Trafik denetiminden geçer , Zabıta kontrolünden geçer, Maliye Denetiminden geçer, Ulaştırma bakanlığının Yük Ağırlık kontrolünden geçer, bu denetimler sonrası satış yapacağı pazaryerine gelir. Pazar yerinde tezgahını açtığı andan itibaren işgaliye ücreti öder, hal rüsumu öder, muhasebeci parası öder, oda aidatı öder, belge parası öder, rühsat parası öder. Öder. Kayıtlı esnaf devletine, milletine, şehrine, yaşamış olduğu mahallesine faydalı olabilmek için bu işlemlerden geçer. Peki ben size buradan soruyorum- Kayıtsız , kaçak seyyar satıcılık yapan kime ne öder?  

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK