Polis Motor Sürücülerine 150 adet Kask Dağıttı

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü, Polis Merkezi Kaymakamlık binası, Müdüriyet binası, Belediye binası ve Yeni Gülruh Camii önlerinde Trafik ekipleri şehrin 5 değişik noktasında yaptığı motosiklet kontrollerinde sürücülere yaklaşık 150 adet kask dağıttı.


Gündem 20.06.2014 17:43:14 1380 0

Polis Motor Sürücülerine 150 adet Kask Dağıttı

Ayrıca polis vatandaşların yoğun olarak göreceği yerler olan polis merkezi, Kaymakamlık binası, Müdüriyet binası, Belediye binası, Motorcu Tonton ve Kırbaş’ın yakınların da Kask için bilgilendirme Afişleri astılar.

Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Alparslan Demiray yapılan yazılı açıklamada    “İlçemizde coğrafik konum ve iklimsel nedenlerden dolayı motosiklet kullanımı çok yaygın. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte kullanım oranı da artıyor. Olası kazalarda ise motosiklet sürücülerini ölümcül yaralanmalardan özellikle kasklar koruyor. Son bir buçuk sene içinde üç motosiklet sürücüsünü ilçemizde meydana gelen kazalarda kaybettik. Ölümlü kazaların önüne geçmek ve kask kullanım oranını arttırmak durumundayız. Vatandaşlarımızın motosiklet kazalarında kasklı olmaları durumunda ölüm riskinin kasksız kullanıma göre daha az olduğunu bilmesi ve bu konuda toplumsal bilincin oluşması lazım. “Kask Candır” “Kaskınız Kaskonuzdur” “Kask Tak Hayatta Kal” kask kullanımının ne derecede önemli olduğunu slogan olarak zaten ortaya koymuştur. Kask dağıtımı yaparak motosiklet sevdalılarına ve kullanıcılarına örnek olmak istedik. Motosiklet sürücülerinin diğer araç sürücülerinin motosikletleri trafikte az gördüğünü (şeritte yokmuş gibi davranma) ya da önemsemediklerini her zaman düşünüp bu ihtimalleri göze alarak güvenli bir yol sürüşü yapmalarını, ayrıca kasklarını tam kapatmalarını arzu ediyoruz. Vatandaşlarımızın motosikletlerin taraf olduğu kazalarda ölümcül yaralar almamaları için kask takımının takibine yönelik şehrimizin birçok noktasında trafik kontrol ve uygulamaları (durdurularak ya da fotoğraflama yapılarak) arttırılacaktır. Kask kullanımını arttırmak ve bir can daha kaybetmemek adına ilçemizde her kurum, kuruluş ve vatandaşımızdan destek bekliyoruz. Kask alarak dağıtıma katkıda bulunan motorsiklet sevdalılarına teşekkür ediyoruz.” denildi.