Ramazan Yardımları Muhtaçlara Cansuyu Olacak

Manisa´da ilk defa Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak yardımlar için Manisa Valiliği öncülüğünde koordinasyon merkezi kuruldu.


Gündem 18.05.2018 15:07:12 762 0

Ramazan Yardımları Muhtaçlara Cansuyu Olacak

Manisa´da ilk defa Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak yardımlar için Manisa Valiliği öncülüğünde koordinasyon merkezi kuruldu. Kurulan koordinasyon merkezi sayesinde, Merkez Sosyal Yardımlaşma Vakfı, ilçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı, ilçe belediyelerinin yardım müdürlükleri ve bazı STK´lar valilik tarafından verilen ihtiyaç sahiplerinin isimlerine göre dağıtım yapacak.

Manisa´da ilk defa Manisa Valiliği öncülüğünde Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Merkez Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Merkez ilçelerin Sosyal Yardımlaşma Vakıfları, Merkez ilçe belediyelerinin yardım müdürlükleri, Kızılay ve bazı STK´lar bir araya gelerek ramazan ayında dağıtılacak olan yardımlar için koordinasyon merkezi oluşturuldu. 

? HER BİRİM İSİMLERE GÖRE DAĞITIM YAPACAK?

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Manisa İl Temsilcisi Fatih Akova, uzun zamandır hayalini kurdukları ve olması için gayret gösterdikleri uygulamanın Manisa Valiliği öncülüğüne bu sene hayata geçirildiğini söyledi.

 Akova, ?Valilik bünyesinde Merkez Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Merkez ilçelerin Sosyal Yardımlaşma Vakıfları, Merkez ilçe belediyelerinin yardım müdürlükleri, Kızılay ve bazı STK´ların bir araya gelerek bir koordinasyon merkezi oluşturduk. Herkes ramazanda yardım edeceği ailelerin bilgilerini oluşturduğumuz koordinasyon merkezinde veri tabanında toplayacak. Mükerrer yardımların önüne geçebilmek adına çok güzel bir uygulama olacak.  Valilik bu kurumların yardım ettiği isimleri tek çatıda toplayacak ve her birime yardım alacak kişilerin isimlerini verecek ve herkes bu isimlere göre, dağıtım yapacak. Buda daha fazla aileye ulaşılmasına vesile olacak güzel bir uygulama? dedi.

HEDEFİMİZ 600 AİLE

Cansuyu Yardımlaşmaya ve Dayanışma Derneği İl Temsilciliği olarak ilçeler dâhil toplamda 600 ailenin ramazan ihtiyacını karşılayacaklarını belirten Akova, ? Dağıtacağımız kolilerde dağıtım esnasında yardımcı olmak isteyen gönüllüleri bekliyoruz. Yardımda bulunmak isteyenler, ekstra gıda yardımı, bazı büyük marketlerin alışveriş çeklerini alarak da destek olabilirler.  Dağıtım esnasında dağıtımımızı hem denetleme hem yardım hem de destek verme anlamında yanımızda olabilirler? diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ