Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Arttırldı


Gündem 19.07.2013 09:48:34 6042 0

Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Arttırldı

Ramazan ayının gelmesi nedeniyle ön plana çıkan sektörlerden ekmek, pastacılık ürünleri, şekerleme üreten iş yerleri ile lokanta , restaurant v.b. toplu tüketim yerleri ile gıda satış yerlerinde iş yeri hijyeni ile birlikte tüketiciye sunulan gıdaların son kullanma tarihleri ile satış ve muhafaza şartları çerçevesinde denetimleri yapılıyor.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol görevlilerince toplu tüketim yerlerinde yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş tavuk eti ile tatlıları tüketiciye sundukları tespit edilen iki iş yerine, ve yine son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satan iki iş yerine 1.279 ar TL idari para cezası uygulandı. Son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el konularak mülkiyeti kamuya geçirilmek suretiyle imha edildi.

Gıda satış yerlerinde yapılan  yapılan denetimlerde aynı zamanda piyasaya sunulan işlenmiş meyve sebze ürünleri ile şekerleme ürünlerinden laboratuar tahlilleri yaptırılmak üzere gıda numuneleri alındı.

 

İlçe Müdürü Mehmet Akif Şenyürek yapılan denetimlerin rutin denetimler olduğunu belirterek Bakanlıkça belirlenen numune programı çerçevesinde bu ay itibarı ile tüketim açısından ön plana çıkan gıda ürünlerinden aynı zamanda numune çalışması yapıyoruz. Ramazan ayı süresince gıda denetim çalışmalarımız artarak devam edecektir. "Etiketsiz gıda kimliksiz vatandaşa benzer "sloganı ile tüketicilerimizden  etiketli, izlenebilirliği sağlanmış ve uygun şartlarda muhafaza edilen gıda ürünlerini almaları için gerekli hassasiyeti göstermelerini ve gıda ile ilgili olarak yaşanılan olumsuzlukları Bakanlığımızın ücretsiz olarak hizmet veren Alo 174 Gıda İhbar Hattına bildirmelerini istiyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız güvenilir gıda konusundaki talepleri karşılamak için tüm illerimizde Alo 174 Gıda Hattını hizmete geçirmiştir. Tüketicilerimiz bilinçlendikçe Alo 174 hattına yapılan başvurular da  her geçen gün artmaktadır " dedi.