Ramazan´ın İlk Teravisinde Camiler Doldu Taştı

Mübarek Ramazan ayında oruç utmak ve ilk teraviyi camilerde cemaatle kılmak isteyen Akhisarlılar camileri doldurdu.


Gündem 27.05.2017 14:15:05 902 0

Ramazan´ın İlk Teravisinde Camiler Doldu Taştı

Mübarek Ramazan ayında oruç utmak ve ilk teraviyi camilerde cemaatle kılmak isteyen Akhisarlılar camileri doldurdu.

Akhisarlılar Ramazan´ın ilk teravisinde camilere akın etti. Mübarek Ramazan ayında oruç utmak ve ilk teraviyi camilerde cemaatle kılmak isteyen Akhisarlılar camileri doldurdu. Yeni Gülruh camiinde de Akhisar Müftüsü Yusuf Eviş akşam namazından sonra teravih öncesi Ramazana hazırlık konulu vaaz verdi. İlçe Müftüsü Eviş oruç ve Ramazan hakkında verdiği vaazda şöyle dedi,? Ramazan Ayı Allah Teâlâ´nın müminlere büyük bir ihsanıdır. Çünkü ramazan ayı; Kur´an, oruç, iyilik ve güzellik ayıdır. Tövbelerin, duaların, hayır ve hasenatın kabul olunduğu mübarek bir aydır. Kur´an-ı Kerim´de ve hadis-i şeriflerde adı geçen ramazan, İslam takviminin dokuzuncu ayıdır. Ramazan ayı, eşsiz faziletlerle dolu çok şerefli bir aydır. Yüce kitabımız Kur´an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir. Ramazan ayı ki; yüce rabbimizin bir Hadis-i Kudsi´de: ?Oruç benim içindir, ben de onu (dilediğim gibi) mükâfatlandıracağım. Kulum benim için şehvetini, yiyeceğini terk etti? (2) buyurmuştur ve oruç, bu ayda tutulmak üzere farz kılınmıştır. Ramazan ayı; oruç tutan ibadet ve taatta bulunan, hayır ve hasenat yapan, tevbe ve istiğfarda bulunan müminler için rahmet ve mağfiret ayıdır. Ramazan ayı ki; orucu, iftarı, sahuru, teravihi, cemaatle dolan camileri, dinlenen vaazları ve okunan mukabeleleri ile kurtuluş ayıdır.

Ramazan Ayı Kur´an-ı Kerim Ayıdır

Ramazan ayı, Kur´an-ı Kerim ayıdır. Kalplere nur, gönüllere şifa, müminlere rahmet ve bütün insanlığa hidayet olan Kur´an-ı Kerim, bu ay içerisinde bulunan Kadir Gecesi´nde indirilmeye başlanmıştır. Allah Teâlâ, Kur´an-ı Kerim´de şöyle buyurmuştur: ?Ramazan ayı, insanlar için hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur´an´ın kendisinde indirildiği aydır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçlu geçirsin.? Ayet-i Kerime´de Ramazan ayında indirildiği bildirilen Kur´an-ı Kerim, son ilahi kitaptır ve Allah´ın son kelamıdır. O, bir kanundur, hükümleri Kıyamet´e kadar devam edecektir. Kur´an-ı Kerim insanlığı iyiye, güzele, doğruya götürecek olan tek hayat kaynağıdır.

Ramazan Ayı Oruç Ayıdır

Ramazan ayı, oruç ayıdır. Allah Teâlâ, müminlere bu ayda oruç tutmayı emretmiştir, yani farz kılmıştır. Yüce Mevla´mız, Kur´an-ı Kerim´de şöyle buyurmuştur: ? Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki (oruç tutmak suretiyle) kötülüklerden korunursunuz. ?içinizden kim Ramazan ayına erişirse oruç tutsun? Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadis-i şeriflerinde ise şöyle buyurmuşlardır: ?Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur.? ?Kim faziletine inanarak ve karşılığını Allah´tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır. ?Daha önceki peygamberlere ve ümmetlerine verilmeyen faziletler ve güzel meziyetler Ramazan ayında bizim Peygamberimize ve biz ümmetine verilmiştir. Ramazan ayına kavuşup da, o ayı Allah´ın razı olacağı şekilde geçirenleri Rabbimiz af ve mağfiret edecektir. O halde; evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem ateşinden kurtuluşa vesile olan Ramazan ayını en iyi bir şekilde değerlendirmeye çalışmalıyız ?dedi.(Erhan Çelik)