RİNG YOLU PEYZAJ ÇALIŞMASIYLA TAÇLANDI

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Akhisar ilçesi Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ring yolunda yaklaşık 1,5 kilometrelik alanda yapılan prestij cadde düzenlemesi, 2500 metrekare peyzaj düzenlemesiyle taçlandı.


Gündem 15.02.2021 14:26:38 1379 0

RİNG YOLU PEYZAJ ÇALIŞMASIYLA TAÇLANDI

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Akhisar ilçesi Atatürk Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ring yolunda yaklaşık 1,5 kilometrelik alanda yapılan prestij cadde düzenlemesi, 2500 metrekare peyzaj düzenlemesiyle taçlandı. Aydınlatmalarıyla, kaldırım ve bordürleriyle mahalleye bambaşka bir kimlik kazandıran ring yolu düzenlemesinde peyzaj çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte cadde, muazzam bir görünüm kazandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Akhisar ilçesi, Atatürk Mahallesi´nde bulunan ring yolunda yaklaşık 3 hafta süren prestij cadde düzenlemesi, peyzaj çalışmasıyla noktalandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Hakan Göktaş, peyzaj çalışmaları tamamlanan ring yolunda incelemelerde bulundu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´ün talimatlarıyla bölgede ilk olarak MASKİ Genel Müdürlüğünün altyapı çalışmalarını yaptığını, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin hızla üst yapı çalışmalarına başladığını belirten Daire Başkanı Göktaş, bu çalışmaların da tamamlanmasıyla birlikte aydınlatma çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Kurakçıl Peyzaj Uygulandı

Son olarak Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı olarak ring yolunda peyzaj düzenlemeleri ve ağaç dikimi yaptıklarını belirten Kent Estetiği Dairesi Başkanı Hakan Göktaş, ?Önümüzdeki dönemlerde küresel ısınma kaynaklı yaşanması muhtemel su sorununu göz önünde bulundurarak, ring yolunda kurakçıl peyzaj uygulaması gerçekleştirdik. Yaklaşık 1,5 kilometrelik bu alanda 2500 metrekare peyzaj uygulaması gerçekleştirmiş olduk. Yabani dut, top akasya ve selvi ağaçlarının altına cüruf ve dolamit taşından peyzaj uygulaması yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün´ün desteğiyle 17 ilçede yeşillendirme çalışmalarımız devam edecek? diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ