SAADET PARTİSİ HAFTALIK TOPLANTISINI YAPTI

Akhisar Saadet partisi her hafta pazartesi günler genel olarak düzenlediği toplantısını dernek binasında yaptı.


Siyaset 28.12.2017 12:04:34 695 0

SAADET PARTİSİ  HAFTALIK TOPLANTISINI YAPTI

Akhisar Saadet partisi her hafta pazartesi günler genel olarak düzenlediği toplantısını dernek binasında yaptı. Saadet partisi Akhisar ilçe teşkilat başkanı Fikret Aysu başkanlığında toplanan yönetim kurulu toplantısında 1-2 ay içerisinde yapılacak olan 6. Genel kurul toplantısının çalışmaları yapılır iken partiye yeni üye kayıt çalışmaları ve Akhisar merkez ve Mahalle çalışmalarına da devam ediyor.

 

Saadet partisi Akhisar İlçe Teşkilat Başkanı Fikret Aysu parti binasındaki toplantıda ?Saadet Partisi olarak biz halkımızın refah içinde mutlu, huzurlu bir hayat sürmesini istiyoruz. Bunu sağlayacak olanlar ülkemizi yöneten idarecilerdir. Demokrasilerde yöneticileri halk seçer. Biz, siz teşkilat mensuplarımız aracılığı ile milletimizi bilgilendirerek onun ülke gerçeklerini öğrenmesini ve seçimlerde Saadet Partimize oy vererek saadete kavuşmasını temin etmeye çalışıyoruz? dedi. Kısaca ekonomiyi de değerlendiren Aysu ?Genel merkezimizin resmi sitesi olan saadet.org.tr da her ay yayınlana raporlarda partimizin genel merkezi tarafından yine yapılan araştırmalara göre ekonomi,  faiz borçlar, işsizlik gibi bir çok bilgi paylaşımı yapılıyor.

Bunlardan kısa bir bilgi verecek olursak Faiz Harcamaları 2017 yılı bütçesi yapılırken faiz ödemeleri için 57,5 milyar TL para ayrılmış idi. 2017 yılının ilk on ayında (Ocak-Ekim) bu paranın 50,1 milyar TL´si harcandı. Maliye Bakanlığının beklentisi bütçeden 2017 yılında öngörülen miktar kadar harcama yapılacağı yönündedir. Ancak faize 2017 yılında verilen 57,5 milyar TL az bulunmuş olacak ki bu miktar; 2018 yılı bütçesinde 71,7 milyar TL´ye, 2019 yılı bütçesinde 85 milyar TL´ye ve 2020 yılı bütçesinde de 96 milyar TL´ye yükseltilmiştir. Görüldüğü gibi, her yıl artan miktarda faiz ödemeleri planlanıyor? Faiz ödemeleri nasıl arttırılmasın. Borçlar başlığı altında açıklandığı üzere, Merkezi Yönetim Toplam Borç Stoku ?Türkiye Bütçesi?´nden fazla olmuş. İktidarı uyarıyoruz.

Bu gidiş pek hayra alamet değil. Ama biz inşallah önümüzdeki yıllarda Türk ekonomisi iktidarın beklentisinden daha iyi olur diyoruz? diyerek sözlerine devam eden Aysu Örneğin 71,7 milyar ödenecek faiz ile 8 Marmararay veya diğer bir örnek Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi 18 tane köprü yapılacak parayı faize ödüyoruz. Bu faiz ödemelerine ne iktidar partisinden nede ana muhalefet partisinden hiç bir çalışma yapılıp gündeme getirilmemiştir getirilmedi de? dedi 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK