Saadet Partisi´nden Erbakan için Anma Programı

Akhisar Saadet Partisi İlçe Başkanlığı 54.Hükümet Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan´ın ölüm yıldönümü nedeniyle anma programı düzenledi.


Siyaset 3.03.2016 10:50:00 664 0

Saadet Partisi´nden Erbakan için Anma Programı

Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen anma programı Kur´an Tilaveti ile başladı. Anadolu Gençlik Derneği(AGD) İzmir İl Başkan Yardımcısı Sinan Akılotu´nun konuşmacı olarak katıldığı anma programının sunuculuğunu ise Muhittin Böyük yaptı.

Necmettin Erbakan´ın 5.ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşan Saadet Partisi Akhisar İlçe Başkanı Fikret Aysu, ?O aramızdan ayrılmadan önce,  milletin çileli insanına 50 yıldır bir şeyler hatırlattı. İtilmiş, hırpalanmış, hor görülmüş bir millete dik durmayı, vakarı ve izzeti öğretti. Müslümanlara birlik olmayı ve insanlığın saadeti için mücadele etmeyi öğretti. Batı´ ya bu milletin imanını tekrar hatırlattı. Siyonizm´ e asıl plan sahibinin Allah olduğunu gösterdi. Zalime mazlumun ahını iletti. Mazluma zalimin abad değil berbat olacağını bildirdi.  O, bir maraton yarışçısıydı. Düştü, kalktı ama her zaman ayakta kalmayı başardı.  Kuvvetin değil;  Hakk´ ın  üstünlüğüne inanırdı ve bizleri buna inandırdı. O, bir dava adamıydı. Siyaseti Allah rızası için yapan insandı. İkinci sınıf vatandaş, parya, esir statüsündeki Müslüman çoğunluğuna ev sahibi olduklarını, kiracı, mülteci, sığınmacı olmadıklarını öğretti. Hayal etti, büyük düşündü ve büyük düşünürdü? dedi.

Aysu, konuşmasında Erbakan´ın hayatı boyunca çalışmalarından bahsederek pek çok kişiye ışık olduğunu belirtti. İlçe Başkanı Fikret Aysu, Erbakan´ı özlemle andıklarını vurgulayarak ?85 yıllık ömrünü İslam yolunda ve insanların saadeti için harcadı. Prensiplerinden hiçbir zaman taviz vermedi, ilkeli duruşundan sapmadı. Müslümanlara büyük düşünmeyi öğretti.  Türkiye´nin 50 yıllık tarihine ve geleceğine damgasını vurdu. Bu asil millete ve neslimize Allah´ın rızasını her şeyin önünde tutarak dosdoğru yürüme azmini aşıladı. Onun için diyoruz ki; Erbakan demek, yaşadığı çağdan sorumlu olmak demektir. Başkaları önlerindeki ağacı kurtarmaktan acizken, ağaçlarla birlikte ormanın da kurtarmanın derdine düşmek demektir.  Erbakan demek; sıkıntıya talip olmak demektir. Elini taşın altına sokmak demektir. Zafere koşarken aynı zamanda başkalarına da yürümeyi öğretmek demektir.  Erbakan demek; şartlara teslim olmak yerine şartları teslim almak demektir.  Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet partilerimiz kapatıldığında ?atımızı alan yolumuzu da almadı ya´ deyip yola devam etmektir. Başı dik; alnı açık olmak demektir. Erbakan demek; her doğan güneşle yeniden doğmak demektir. Adam kıtlığı olduğu zamanda adam gibi adam olmak demektir. Nezaketi ve uslubüyla başkalarını kendine saygı duymaya zorlayan örnek bir Müslüman olmak demektir. Erbakan demek; bazen Elif gibi yalnız ama yine Elif gibi hep dik durmak demektir. Bir ömür ve destan demektir. Evet, muhterem hocam aslında bütün hayatımız şerefli ve imanlı bir ölüm içindir. 27 Şubat 2011 tarihinde sizi Rahmet´i Rahman´a uğurlarken milyonlar şahitlik edecektir. Muhterem hocam siz bir Müslüman olarak inandığınız gibi yaşadınız, yaşadığınız gibi de bu dünyadan göçtünüz ve sizi bir millet uğurladı. Mekanın cennet olsun Hocam? diye konuştu.

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen anma programına Saadet Partisi(SP) İl Başkanı Metin Bulduk ve yönetimi, Akhisar İlçe Başkanı Fikret Aysu ve yönetim, SP Gölmarmara İlçe Başkanı Davut Cengi, Anadolu Gençlik Derneği, Almanya Milli Görüş Vaizlerinden Metin Meral ve vatandaşlar katıldı.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK