SAADET´TEN BAŞKAN DUTLULU´YA ELEŞTİRİ

Akhisar Saadet partisi İlçe Başkanı Ali Dursun yaptığı yazılı açıklama da Bizde Saadet partisi olarak Sayın Besim Dutlulu´ya yeteri kadar süre verildiğini düşünerek belediye dosyasını açmaya karar verdik dedi.


Siyaset 27.04.2021 08:36:32 1379 0

SAADET´TEN BAŞKAN DUTLULU´YA ELEŞTİRİ

Akhisarda 10 Nisanda yapılan gerel kurul kongresinde Saadet  Partisi İlçe teşkilat başkanı seçilen Ali Dursun yaptığı yazılı açıklama şöyle ;

?Değerli Basın mensupları ve Akhisarlılar;

Son yerel seçimlerin üzerinden 2 yıl geçti. Bir Belediye Başkanının yapacağı bazı işler için uzun bir süre . Bizde Saadet partisi olarak Sayın Besim Dutlulu´ya yeteri kadar süre verildiğini düşünerek belediye dosyasını açmaya karar verdik.

2019 yılında yapılan Belediye seçimlerinde Millet ittifakının adayı Besim bey, şaşalı, bir o kadar iddialı ve bol vaatli Proje tanıtım toplantısında Akhisarlılara şöyle sesleniyordu. ? Önce bu halk proje komisyonlarını oluşturduk. Hepsi mesleğinde uzman, işlerini çok iyi yapan arkadaşlarımız. İlçe başkanımın dediği gibi gidipte uzaydan proje üretmedik. Biz çok çalıştık acaba bu projeleri yapabilirmiyiz diye hemen hemen hepsinin alt yapılarını oluşturduk. Çok ufak bütçelerle ama size çok iyi şeyler getirecek projelerimiz olduğu gibi çok büyük projelerimiz var.?

            Kıymetli Akhisarlılar, bugünkü basın açıklamasında, sizlere Belediye  Başkanımızın o gün vaat ettiği ve bugüne kadar çoktan yapılması gereken basit  işlerden bahs edeceğiz. Sonra ki basın toplantılarında orta ölçekli projeleri ve en sonunda da büyük projelerini mercek altına alacağız.

Belediye başkanımızın vaatlerinden ilki, yönetime geldiğinde caddelerdeki oto park ücretlerinin ilk bir saatinin ücretsiz sonra kademeli olarak tamamen kaldırılması idi. Göreve başladığında 2,75 TL.olan caddelerdeki park ücreti önce 3 TL.ye daha sonra 4 TL.ye çıkmıştır. Bugün bırakın ilk bir saatinin ücretsiz olmasını ve tamamen kaldırmayı, fiyatlar her geçen gün artmaktadır.

 Bir diğer vaadi ise sokak köpekleri için yeni barınaklar yapılacağı idi. Ama sokak köpekleri için yapılacak barınağı da Avrupa´dan alınacak fonlara bağladılar. Yani Avrupa fonundan para gelirse hayvan barınağı yapacaklar. Sanki 5 yıldız otel yapıyorlar. Hani siz bu projelerin alt yapısını oluşturmuştunuz. Hani bunları çok ufak bütçelerle yapacaktınız. Fakat üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen şu iki basit konuda bile bir arpa boyu yol alınamamıştır.

Değerli Akhisarlılar, Belediye Başkanı Sayın Dutlulu seçildiklerinin daha ilk toplantısında ilk icraatı İller Bankasından borç para istemek oldu. Bu parayı alamayınca özel bankalardan yüksek faizle borç para aldılar.

 İşte işin püf noktası burası. Saadet partisi ile diğer tüm partiler arasındaki fark burada başlıyor. Bizim, yönetimdeki olmazsa olmazlarımızdan biri Denk bütçedir. Diğer bir olmazsa olmazımız da, daha çok hizmet etmek için yeni kaynak bulmaktır. Diğer partilerin lügatinde böyle kavramlar yoktur. Bunlar borç para alıp faiz ödemeyi çok seviyorlar. Bize hizmet olarak geri dönmesi gereken paralar faize gidiyor.

Gerek merkezi hükümetin gerekse bunların zam yapmaktan, eldeki taşınır ve taşınmazları satmaktan başka bildikleri bir şey yok. Malumunuz aldığımız 100 TL.lik suyun 50 TL.si değişik kesintiler altında gidiyor, 50 TL. ile su alıyoruz. Böyle bir zulüm dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Hele hele milletin şu pandemi döneminde işsizlikle, esnafın iş kaybıyla bunaldığı bir dönemde, ne Manisa Büyük Şehir Belediyesi nede Akhisar Belediyesi alacağının bir kısmından vazgeçmiyor. İşçinin, emeklinin, esnafın kısacası halkın ensesinde boza pişiriyorlar.

Değerli Akhisarlılar, iktidar partisi bugünlerde yine projelerden bahsetmeye başladı. Onların bahsettikleri projeler, biliyoruz ki günü kurtarmaya yönelik hamleler. Çünkü kaç yıldan beri atıl bekleyen eski gar binası bugünlerde ihaleye çıkacak, ödeneğin gelmesi, işin yapılması derken tam seçimlere az bir süre kala iş bitirilecek ve iktidar partisi de kaybettiği prestijini kazanacak. Akhisar halkı bu gibi şeylere aldanır mı dersiniz?

 İktidar sahipleri, sizler, böyle ufak şeyleri büyüterek hizmet ettiğinizi mi zannediyorsunuz? Zamanında oy alabilmek için kullandığınız ?Büyük düşün Türkiye? sloganını şimdi halk olarak ? Büyük düşün İktidar? diyoruz.

Bildiğiniz gibi Akhisar´ın merkezin de yer alan Yeni Camii, tadilat yapılıyor gerekçesiyle kuşa döndü. Sağı solu kırpıldı. Koskoca avlunun ortasında düdük gibi kaldı. En iyisi bunu ibadete kapatın da Diyanet başta olmak üzere halk yeni bir arayış içine girer de yenisi yapar.

Amaç hizmet ise buyrun size proje. Şu Uğur Mumcu Kültür Merkezinin karşısındaki oto parkın olduğu yere, altı yine bir veya iki kat otopark olacak şekilde, üzerine güzel bir Osmanlı mimarisi camii yapılırsa iyi olur diye düşünüyoruz. Bu konuda, başta Din görevlileri derneğinden ve Diyanet sendikalarından daha etkili bir çalışma bekliyoruz. Yine merkezde bulunan Paşa Camii, bir yıldan fazla süredir kaderine terkedilmiş vaziyette mahzun bir şekilde ibadete açılacağı günü beklemektedir. Bu durumlar 140 ilçeden büyük bir ilçeye hiç yakışmamaktadır.

Bir diğer konu "128 milyar dolara ne oldu?"
Son yapılan açıklamalar gösterdi ki ne olduğu az çok belli! 128 milyar dolar Merkez Bankasından hazineye, hazineden devlet bankalarına, devlet bankalarından birilerine gitmiş!

O birileri kim?


"128 milyar dolar nerede?" diye seslenirken aslında biz kaybettiğimiz değerlerimizi de sormak istiyoruz.


- Adalet ve Ahlak nerede?

-Liyakat ve İstişare nerede?

-Şeffaflık ve Denetim nerede?

-Plan ve Program nerede?
Bunları özetleyecek son soru ise vicdan nerede?

Son olarak ABD nin, Ermeni soy kırımı ile ilgili yaptığı açıklama tam bir düşmanlık örneği. Ve Biz düşmanlarımıza nasıl davranıldığını 1975 yılında Türkiye olarak gösterdik. Bir gecede 21 ABD üssü kapatılırken askerleri de sınır dışı edildi. İncirlik üssü ABD kullanımına kapatıldı. Öyle meydanlarda atıp tutmadık. Sadece gereğini yaptık.

İktidarın da ABD ye yapacağı yaptırımlar konusunda desteğimizin tam olduğunu belirtmek isteriz. Yeter ki o cesur adım atılsın? ifadelerini kullandı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ