Sandık Başkanları Bilgilendirildi

Akhisar İlçe Seçim kurulunca Belediye sinema salonunda 1 Kasım´da yapılacak olan genel seçimleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Gündem 27.10.2015 15:30:39 237 0

Sandık Başkanları Bilgilendirildi

Akhisar İlçe Seçim Kurulunca Belediye Sinema Salonunda 1 Kasım Pazar günü yapılacak olan seçimlerde görev alacak sandık başkanlarına ve memurlara bilgilendirme toplantısında İlçe seçim kurulu müdürü Necip Çakır ile birlikte seçim kurulu personeli memur Ümit Çeneli seçim günü sandık başkanlarının neler yapması ve neler yapmaması konusunda bilgiler verdi. Başkan Çeneli ?Geçtiğimiz seçimlerden biliyorsunuz; ama yine de hatırlatmamız gerektiğini düşünüyoruz. Sizler seçim günü gelenlerin mutlaka seçmen kağıdına, nüfusuna ve elinizdeki listede ismi olup olmadığına bakın. Sandık başkanlarının ve üyelerinin nerede oy kullanacağı sizlere verdiğimiz listelerde var. Hiçbir şekilde listelere isim eklemeyin. Ayrıca özellikle  yaşlı vatandaşlarımızda sizlere verdiği seçmen kâğıtlarının da tarihine bakın. Oy verme işlemi örneğin öğlende bitti. Baktınız listenizde oy kullanacak seçmen yok yine de akşam saat 17.00´yi beklenecek.  Oy verme işlemi akşam saat 17.00 de bitecek; ancak örneğin saat 17.00´a 5 dakika var.  Bu seçmenlerin kimliklerini sandık başkanı alacak.  Saat 17.00´ı geçse de sandık başkanına kimlik verenler oy kullanabilecek. Hiçbir şekilde saat 17.00´dan sonra oy kullanamayacak. Her kim olursa olsun saat 17.00´dan sonra oy kullanmak isteyenlere müsaade etmeyin. Ayrıca herkes isminin yazılı olduğu sandıkta oyunu kullanabilecek. Ancak Milletvekilleri ve Milletvekilli adayları istedikleri sandıkta oy kullanabilecek. Milletvekillerinin de istediği sandıkta oy kullanabilmesi için tanıyor olsanız da kimliğine bakınız. Hiçbir şekilde ne olursa olsun sandık başkanları oy kullanılan alana giremeyecek? ifadelerini kullandı.

Akhisar İlçe Seçim Kurulunca Belediye Sinema Salonunda 1 Kasım´da yapılacak olan genel seçimleri hakkında bilgilendirme toplantısının Akhisar´da 395 sandık olan 1001 ile 1200 arası olan numaralar 27 Ekim 2015 günü, 2101 ile 1396 sarası numaralı sandık başkanlarının toplantısı 28 Ekim 2015 günü yapılacak.a


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK