Sandık Memur Üyelerine Kural Eğitimi

Akhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü YSK'nın talimatı ile düzenlendiği sandık kuralı memur üye eğitimlerini tamamlandı.


Gündem 10.04.2015 17:10:01 1561 0

Sandık Memur Üyelerine Kural Eğitimi

Akhisar Anadolu İmam Hatim Lisesi Konferans Seminer salonunda düzenlenen ve Akhisar İlçe Seçim Kurulu'ndan Ümit Çeneli'nin sunumuyla gerçekleşen eğitim faaliyeti iki oturumda tamamlandı.

Seçim kurulunda görev yapan başkan ve memur üyelerin uyması gereken kuralları, yapması gereken işlemlerin anlatıldığı seminer eğitim programı sonunda katılımcılar sınava tabi tutuldu. Sınavdan başarılı olan katılımcılara Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce sertifika düzenlenecek.

7-8 Nisan tarihlerinde yapılan eğitime katılan memur üyeler eğitimde sunum yapan Ümit Çeneli 'ye birçok soru yönelterek seçim kurulunda karşılaştıkları durumlarla ilgili açıklayıcı bilgiler aldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Erdem bu eğitim faaliyetlerinin devam edeceğini belirtti. Erdem; YSK tarafından verilen talimat ile ilçemizde yapılacak seçimlerde görev alacak memur üyelerin, sandık kurulu üyesi olarak uyması gereken kurallar ve yapacakları işlemler ile ilgili bir kurs düzenledik. Kursa katılım mecburi olmamakla birlikte şuan sadece isteyen memur üye adaylarını eğitime tabi tuttuk. Yaklaşık altı yüz kişi müracaat etti. İlk grubun eğitimi tamamlandı. Bundan sonrada müracaat edenlerin eğitimlerini tamamlayacağız. Ayrıca bu eğitim programının devamında siyasi partilerin sandıklarda görevlendireceği üyeler içinde bir eğitim düzenleyeceğiz. Şunun bilinmesini istiyorum. Bize YSK'nın belirttiği bilgiye göre bu sertifika eğitim programına katılıp veya katılmamak 7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimlerine etki etmeyecektir” dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ