Şehbal Sanat Merkezi İlk Sergisini Açtı

Akhisar merkezde eğitim veren Ulucami Eğitim Vakfına bağlı olan Şehbal Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi öğrencileri 8 ay emek verdikleri kurs sonunda tüm hünerlerini sergilediler.


Gündem 17.09.2014 12:02:17 2015 0

Şehbal Sanat Merkezi İlk Sergisini Açtı

Tezhip, Minyatür, Çini ve Geleneksel Türk Sanatları Öğretmeni Nimet Altınel eşliğinde 8 ay boyunca merkezde eğitim gören 40 kursiyerin yaklaşık 200 eseri Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde sergiye açıldı. Kaymakam Kaan Peker, Belediye Başkan Vekili Zafer Aşkın, Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı, Akhisar Belediyesi Basın Yayın veHalkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu, Ulucami Eğitim Vakfı İdari İşler Sorumlusu Mehmet Gedik, Müdür Adnan Çetinkaya, yönetim kurulu üyesi Bahadır Yenişehirlioğlu’nun katılımı ile sergi açılışı yapıldı.

Geleneksel değerlerin önemine vurgu yapan Kaymakam Kaan Peker yaptığı açılış konuşmasında; “Ulucami Eğitim Vakfına bağlı olarak Şehbal Sanat Merkezi’nin düzenlemiş olduğu geleneksel Tezhip ve el nakış kursu sergisini açmak üzere bugün bir araya geldik. Geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmek adına geleneksel değerlerimizin geleceğe de taşınması son derece önem arz etmektedir. Geçmişimizi anlamanın yolu da bu değerlerimizin gelecek nesillerimize öğretilmesi, benimsetilmesi ve sevdirilmesi yatıyor. Sivil toplum örgütlerimizin böyle bir misyonu yüklenmesi son derece önemlidir” dedi.