ŞEHİDİMİZE SON GÖREV

Bahar Kalkanı Harekatı bölgesi Suriye´nin İdlib kentinde teröristlerin roketli saldırısı yürekleri yaktı.


Gündem 11.05.2021 23:15:22 1466 0

ŞEHİDİMİZE SON GÖREV

. Bahar Kalkanı Harekatı bölgesi Suriye´nin İdlib kentinde teröristlerin roketli saldırısında  Akhisarlı şehit olan Piyade Teğmen Osman Alp için  Muştullar köyünde tören düzenlendi. Baba ocağından düzenlenen törenden sonra Şehit          Piyade Teğmen Alp dualarla kılınan cenaze namazı ardından köy mezarlığına defnedildi. Hava yoluyla Akhisar Hava Meydan Komutanlığına getirilen şehit Teğmen Alp´in Türk bayrağına sarılı naaşı, Akhisar´ın kırsal Muştullar Mahallesi´ndeki babaevine götürüldü. Helallik alındıktan sonra Şehit Alp´in naaşı İl Müftüsü Mustafa Soykök´ün kıldırdığı cenaze namazından sonra mahalle kabristanlığına defnedildi.Şehidin eşi ve annesi büyük üzüntü yaşarken babası ise zorda olsa metanetini koruyarak vatan sağolsun dedi.Şehit Alp için düzenlenen törene

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Vali Yaşar Karadeniz, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Parti Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir, Mehmet Ali Özkan, Tamer Akkal ve Semra Kaplan Kıvırcık, CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel, Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen ile İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, , Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Ak Parti İl Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Gaziler derneği, il ve ilçe  protokolü, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Şehit Piyade Teğmen Osman Alp´in Biyografisi
Şehit Piyade Teğmen Osman Alp, 2 Aralık 1991 tarihinde Akhisar Manisa´da doğmuştur.
Şehit Piyade Teğmen Osman Alp, 01 Ekim 2019 ? 13 Mayıs 2020 tarihleri arasında İstanbul Piyade Okulu Öğrenci ve Kursları Alay Komutanlığı emrinde kursiyer subay eğitimini başarıyla tamamlamayı müteakip, 14 Mayıs 2020 tarihinde 4´üncü Komanda Tugay 5´inci Komando Tabur Komutanlığı (Tunceli) emrine atanmıştır.
İdlip Gerginliği Azaltma Bölgesinde ikmal faaliyeti sırasında konvoyda bulunan araca bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 10 Mayıs 2021 tarihinde şehit olmuştur.
Şehit Piyade Teğmen Osman Alp, evli ve 1 çocuk babasıdır.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ